4:03 Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2021
eReportaz

Live:

Η γοητεία των τσαρλατάνων

Η γοητεία των τσαρλατάνων

Αναζητώντας τα αίτια που ωθούν τον κόσμο να ασπάζεται τις απόψεις όλων αυτών των τσαρλατάνων που είναι «πρόθυμοι» να διαφωτίσουν τον κόσμο για ό,τι είναι στην πραγματικότητα η COVID-19, δεν μπορούμε παρά να συμφωνήσουμε πως οι περισσότεροι ξεκινούν από την απλή βλακεία και φτάνουν στην ανάγκη πολλών να υποκύψουν στη γοητεία ενός λαοπλάνου απατεώνα κι ας τους ταΐζει φούμαρα. Ενδιάμεσα κάποιοι παραδομένοι στη σύγχυση της εποχής και τσακισμένοι πρώτα από την κρίση και μετά ίσως από τον κορωνοϊό προτίθενται να πιστέψουν όποιον θεωρήσουν ότι «τα λέει έξω από τα δόντια» και ας πρόκειται για μπαρουφολόγο ολκής.

Ύστερα υπάρχει η ψευδαίσθηση της ανατρεπτικότητας και της αντίστασης προς κάποια καθεστηκυία τάξη, όπως κι αν την ορίζουν στο συγχυσμένο μυαλό τους κάποιοι συμπολίτες μας. Με κυρίαρχο το πολυφορεμένο και συνάμα κενό μότο «είδαμε και τους άλλους πού μας οδήγησαν», κάποιοι μοιάζουν διατεθειμένοι να ακολουθήσουν έναν απατεώνα μόνο και μόνο επειδή αυτός διαφωνεί με την κυρίαρχη άποψη, τους πείθει για τις δικές του απόψεις και δίνει απαντήσεις στις απορίες τους.

Τι κι αν αυτές οι απαντήσεις είναι απλοϊκές και αντιεπιστημονικές; Και μόνο που ο τσαρλατάνος πάει κόντρα στο ρεύμα αρκεί για να τον αγαπήσουν πολλοί.

Όμως, όλοι αυτοί οι επιτήδειοι πατούν σε ένα υπαρκτό πρόβλημα – στη συγκεκριμένη περίπτωση σε μια πανδημία που θερίζει ζωές. Και πάνω στη σύγχυση χτίζουν το δικό τους θεώρημα γεμάτο διαστρεβλωμένα στοιχεία, αλλά, όπως συμβαίνει και με τους φανατικούς των θρησκειών, οι ακόλουθοί τους είτε δεν αντιλαμβάνονται τη διαστρέβλωση είτε αρνούνται πεισματικά να την αντιληφθούν.

 

Όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΜΠΑΜ» που κυκλοφορεί

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κορονοϊός σχολεία: Αποφάση για τις απουσίες των μαθητών λόγω εμβολιασμού

Επίθεση με Βιτριόλι – Δίκη: «Θα μπορούσε να χάσει τη ζωή της – Απορώ πως με τόσο πόνο εφτάσε στο φαρμακείο» κατέθεσε ο Πλαστικός Χειρουργός (Βίντεο)

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

         

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας