5:19 Τρίτη 28 Μαρτίου 2023
eReportaz

Live:

Η La Repubblica αποκαλύπτει ότι οι Βέλγοι δικαστές δεν έχουν πειστεί ότι η Καϊλή δεν γνώριζε την ύπαρξη των χρημάτων στο σπίτι της και τον "τζόγο διαφθοράς"

Η La Repubblica αποκαλύπτει ότι οι Βέλγοι δικαστές δεν έχουν πειστεί ότι η Καϊλή δεν γνώριζε την ύπαρξη των χρημάτων στο σπίτι της και τον "τζόγο διαφθοράς"

Νέες αποκαλύψεις για το Qatargate έκανε ο δημοσιογράφος Τζουλιάνο Φοσκίνι, ο οποίος παρακολουθεί, για λογαριασμό της ιταλικής εφημερίδας «La Repubblica», τις εξελίξεις στην υπόθεση χρηματισμού και διαφθοράς, που ταλανίζει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ALPHA, ο Φοσκίνι εξήγησε ότι η σύλληψη της Εύας Καϊλή δεν ήταν στο αρχικό πλάνο των Βέλγων εισαγγελέων, όταν όμως βρέθηκαν τα χρήματα στο σπίτι της, δεν μπορούσαν να κάνουν διαφορετικά.

Παράλληλα, τόνισε ότι οι Βέλγοι δικαστές δεν έχουν πειστεί ότι η έμπειρη Ελληνίδα ευρωβουλευτής και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου δεν γνώριζε την ύπαρξη των χρημάτων στο σπίτι της και ότι ο σύντροφός της, Φραντσέσκο Τζιόρτζι, ήταν μπλεγμένος σε έναν «τζόγο διαφθοράς», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Ο Ιταλός δημοσιογράφος σχολίασε επίσης, επικαλούμενος πηγές των Βρυξελλών, ότι ο Τζιόρτζι συνεργάζεται με τη βελγική Δικαιοσύνη, δίνοντας ονόματα και στοιχεία, προκειμένου να πετύχει συμβιβασμό όσον αφορά στην ποινή του. Θα πρέπει, ωστόσο, προσέθεσε, να δείξει ακόμα μεγαλύτερη διάθεση να συνδράμει την έρευνα των βελγικών Αρχών.

Ο ρεπόρτερ της «Repubblica», πάντα στη συνέντευξη του στον ALPHA, ανέδειξε και ένα σημείο της υπόθεσης, το οποίο ο ίδιος θεωρεί χαρακτηριστικό, μολονότι αποτελεί μία πτυχή, που δεν έχει «φωτιστεί» τόσο πολύ.

Όπως είπε, στις 8 Δεκεμβρίου, μία ημέρα πριν από την επιχείρηση της βελγικής αστυνομίας, οι εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο χρηματισμού βρίσκονταν μαζί σε πάρτι, που διοργάνωσε ο πρέσβης του Κατάρ -όπως χαρακτηριστικά είπε ο Φοσκίνι, το γεγονός αυτό δείχνει την «ασυδοσία» τους.

OLAF: Δεν υπάρχει σχέση μεταξύ των ζητημάτων που διερευνά η OLAF και των θεμάτων που ερευνώνται στο “Qatargate”

H Eυρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF) παρακολουθεί τις πρόσφατες αναφορές στον τύπο για υποψίες διαφθοράς και πιθανές επιπτώσεις νυν και πρώην βουλευτών και προσωπικού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, συμπεριλαμβανομένης της κ. Εύας Καϊλή.

Όπως έγινε πρόσφατα γνωστό, η OLAF ολοκλήρωσε έρευνα σχετικά με υποψίες απάτης στη διαχείριση της βουλευτικής αποζημίωσης διαπιστευμένων βουλευτών (APAs) από δύο βουλευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ο Γενικός Διευθυντής της OLAF Βίλε Ιτάλα δήλωσε ότι “δεν υπάρχει σχέση μεταξύ των ζητημάτων που διερευνά η OLAF και των θεμάτων που ερευνώνται στο “Qatargate”, όπως έχει ονομαστεί το θέμα από πολλούς. Όταν πρόκειται για το λεγόμενο Qatargate, η OLAF παρακολουθεί το θέμα πολύ στενά, σύμφωνα με την ερευνητική εμπειρία και την αναλυτική της εμπειρία. Η εντολή της OLAF περιλαμβάνει όντως διοικητικές έρευνες για σοβαρά παραπτώματα, συμπεριλαμβανομένης της διαφθοράς, από αξιωματούχους της ΕΕ ή μέλη θεσμικών οργάνων και οργανισμών της ΕΕ που μπορούν να βλάψουν τόσο τα οικονομικά συμφέροντα της Ένωσης όσο και τη φήμη της. Είμαστε σε επαφή με τις βελγικές αρχές για το θέμα”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

OLAF: Δεν υπάρχει σχέση μεταξύ των ζητημάτων που διερευνά η OLAF και των θεμάτων που ερευνώνται στο “Qatargate”

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα πληροφόρησαν την ΕΥΠ του Βελγίου για το Qatar Gate – Έρευνες και για Marokogate

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

      

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας