22:58 Τετάρτη 25 Μαΐου 2022
eReportaz

Live:

Η Μόσχα... εκδικείται την Αθήνα με απελάσεις Ελλήνων διπλωματών

Η Μόσχα... εκδικείται την Αθήνα με απελάσεις Ελλήνων διπλωματών

Η απέλαση των δύο Ρώσων διπλωματών από την Ελλάδα θα έχει «συμμετρικές συνέπειες», τόνισε σήμερα η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα.

«Σε θέματα όπως είναι οι απελάσεις διπλωματών υπάρχει η πάγια τακτική της συμμετρικής συνέπειας», εξήγησε η Μαρία Ζαχάροβα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τη στάση που τήρησε η ελληνική κυβέρνηση.   Σχολιάζοντας τις απελάσεις αλλά και την απαγόρευση της εισόδου στην Ελλάδα για δύο ακόμα στελέχη της ρωσικής διπλωματίας, η Μαρία Ζαχάροβα προειδοποίησε ότι η εξέλιξη αυτή δεν θα προσφέρει «τίποτα θετικό» στις σχέσεις των δύο χωρών: «Πρέπει να θυμόμαστε ότι οι διμερείς σχέσεις έχουν τη δική τους αξία, καθώς μιλάμε το όφελος δυο λαών και όχι για εικονικές σχέσεις».

Η Ελλάδα κατηγορεί τους δύο διπλωμάτες ότι προσπαθούσαν να παρέμβουν με διάφορους τρόπους σε εσωτερικές υποθέσεις, επιχειρώντας να αλιεύσουν και να διακινήσουν πληροφορίες, ακόμα και με χρηματισμό κρατικών λειτουργών.   Μάλιστα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, είπε ότι η κυβέρνηση έχει στοιχεία για συμπεριφορές που αποσκοπούσαν στην εμπλοκή στο ζήτημα με την ΠΓΔΜ.

«Με το ζόρι» ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ   Το ρωσικό ΥΠΕΞ εξέφρασε την ενόχλησή του για την πρόσκληση του ΝΑΤΟ στην ΠΓΔΜ για «ένταξη με το ζόρι», όπως χαρακτηριστικά σχολιάζει. «Η απορρόφηση της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ με το ζόρι επιβεβαιώνει ότι η πολιτική των “ανοιχτών θυρών” έχει γίνει αυτοσκοπός και ένα εργαλείο με στόχο τη γεωπολιτική επιρροή», αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών στην ανακοίνωσή του. Η Μόσχα υποστηρίζει ότι τέτοιες κινήσεις βαθαίνουν το χάσμα και αυξάνουν τις εντάσεις στην Ευρώπη.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

        

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας