20:49 Τετάρτη 22 Μαΐου 2024
eReportaz

Live:

Η Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Χανίων καταδικάζει το λουκέτο στην ΕΡΤ

Η Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Χανίων καταδικάζει το λουκέτο στην ΕΡΤ

Το θέμα της ΕΡΤ ήταν το πρώτο με το οποίο ασχολήθηκε η νέα Νομαρχιακή Επιτροπή Χανίων του ΠΑΣΟΚ, όπως προέκυψε, μετά τις εκλογές της περασμένης Κυριακής. Η Επιτροπή καταδίκασε το λουκέτο και τη φίμωση της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης και επισήμανε ότι ο εξορθολογισμός, η αξιολόγηση και η αξιοκρατία είναι επιτακτική ανάγκη για την ΕΡΤ. Ζητά την άμεση επαναλειτουργία της και εκφράζει τη στήριξή της στον αγώνα των εργαζομένων.

Η ανακοίνωση για την ΕΡΤ:

«Η Ν.Ε Πασοκ Χανίων, εκφράζει την αντίθεση της στο κλείσιμο και τη φίμωση της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης. Η ενημέρωση μέσα από τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση αποτελεί ύψιστο δημοκρατικό δικαίωμα και κοινωνικό αγαθό. Η μονομερής και αιφνιδιαστική απόφαση του κ. Σαμαρά, που είχε ως αποτέλεσμα να πέσει «μαύρο» στις οθόνες μας, αποτελεί μια κίνηση που παραπέμπει σε άλλες εποχές και απαξιώνει το ρόλο του κοινοβουλίου και των δημοκρατικών θεσμών της χώρας. Ο τρόπος δε με τον οποίο εκτελέστηκε αυτή απόφαση έχει έντονο συμβολικό χαρακτήρα καθώς κινείται στο μοτίβο του “αποφασίζουμε και διατάζουμε”.

Είναι γεγονός ότι τα προηγούμενα χρόνια η ΕΡΤ παρουσίαζε τεράστια πρόβλημα αναφορικά με τη διοίκηση τα οποία είχαν ως αποτέλεσμα να κλονιστεί ο θεσμός της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης αλλά και η λειτουργία της. Ο εξορθολογισμός, η αξιολόγηση και η αξιοκρατία είναι επιτακτική ανάγκη για την ΕΡΤ. Οι μεταρρυθμίσεις όμως για να έχουν αποτέλεσμα και προστιθεμένη αξία για τη λειτουργία του κράτους πρέπει να είναι αποτέλεσμα συμφωνίας μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων και να δομούνται πάνω στη βάση της συνταγματικής νομιμότητας. Είναι αναγκαίο να υπάρξει δημόσιος διάλογος και νομοθετική πρωτοβουλία για τον εξορθολογισμό της ΕΡΤ. Αυτό πρέπει να γίνει με την προϋπόθεση ότι η ΕΡΤ θα είναι ανοιχτή.

Ζητάμε την άμεση επαναλειτουργία της ΕΡΤ και τον άμεσο εκσυγχρονισμό-μετασχηματισμό της, με το σήμα της “ζωντανό}. Στηρίζουμε τον αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ και της ΕΡΑ Χανιών για την άμεση επαναλειτουργία της και για την αναβάθμιση της δημόσιας τηλεόρασης με αξιοκρατία, δημοκρατικό έλεγχο και κοινωνική λογοδοσία».

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

    

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας