15:51 Τρίτη 21 Μαΐου 2024
eReportaz

Live:

Η Ουάσινγκτον επιβάλλει κυρώσεις κατά Ισραηλινών εποίκων στη Δυτική Όχθη

Η Ουάσινγκτον επιβάλλει κυρώσεις κατά Ισραηλινών εποίκων στη Δυτική Όχθη

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν σήμερα την επιβολή κυρώσεων κατά εξτρεμιστών εποίκων που κατηγορούνται για βιαιότητες σε βάρος Παλαιστινίων στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, όπου οι βιαιότητες έχουν αυξηθεί στο περιθώριο του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσαν Αμερικανοί αξιωματούχοι.

Οι κυρώσεις αυτές υιοθετούνται στο πλαίσιο ενός διατάγματος του προέδρου Μπάιντεν που εκδόθηκε σήμερα και έχει στόχο να επιβάλλει κυρώσεις σε πρόσωπα που κατηγορούνται για επιθέσεις ή “τρομοκρατικές ενέργειες” ή “που υπονομεύουν την ειρήνη, τη σταθερότητα και την ασφάλεια” στο έδαφος αυτό, διευκρίνισαν οι αξιωματούχοι.

Πρώτος σύμμαχος του Ισραήλ, οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν σταματούν να καταδικάζουν τις βιαιότητες εβραίων εποίκων κατά Παλαιστινίων στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη και προτρέπουν τις ισραηλινές αρχές να φροντίσουν να μπει τέλος σε αυτές και να οδηγήσουν τους δράστες ενώπιον της δικαιοσύνης.

Οι νέες αμερικανικές κυρώσεις στοχεύουν αρχικά τέσσερα πρόσωπα, στα οποία θα απαγορευτεί η παραμονή στις ΗΠΑ και θα δεσμευτούν τυχόν περιουσιακά τους στοιχεία, δήλωσαν οι αξιωματούχοι αυτοί που ζήτησαν να μην κατονομαστούν.

Στις αρχές Δεκεμβρίου, οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν ήδη ανακοινώσει περιορισμούς στην έκδοση βίζας κατά Ισραηλινών εξτρεμιστών εποίκων αλλά εδώ πρόκειται για τις πρώτες οικονομικές κυρώσεις.

Η ισραηλινή κυβέρνηση του Μπενιαμίν Νετανιάχου έχει ένθερμους υπέρμαχους της εποικιστικής δραστηριότητας, εκ των οποίων ο υπουργός Εθνικής Ασφάλειας Ιταμάρ Μπεν Γκβιρ, επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος Εβραϊκή Δύναμη.

Η Δυτική Όχθη, παλαιστινιακό έδαφος κατεχόμενο από το 1967 από το Ισραήλ, συγκλονίζεται από την αναζωπύρωση της βίας από τότε που άρχισε ο πόλεμος μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, ο οποίος ξέσπασε μετά τη χωρίς προηγούμενο επίθεση του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος στο ισραηλινό έδαφος την 7η Οκτωβρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ισραήλ: Αεροπορικά πλήγματα σε Γάζα και Δυτική Όχθη – Εξουδετερώθηκε αρχηγός τρομοκρατικού πυρήνα

Δυτική Όχθη: Άνευ προηγουμένου αύξηση αυθαίρετων οικισμών εποίκων

Διαβάστε ακόμη

    

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας