20:19 Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2021
eReportaz

Live:

Οι πρωταγωνιστές του ξενιτεμένου ελληνισμού

Οι πρωταγωνιστές του ξενιτεμένου ελληνισμού

Της Ελένης Τσιάβο

Ένα βίντεο- γροθιά στο στομάχι που έρχεται από την μακρινή Αμερική, φέρνει στο φως της δημοσιότητας το E Reportaz.

Σε εκδήλωση για την μεγάλη επέτειο εθνικής μνήμης της 28ης Οκτωβρίου, τα μικρά ελληνόπουλα γίνονται πρωταγωνιστές για να τιμήσουν με τον δικό τους ξεχωριστό τρόπο την πατρίδα τους.

Αν και χιλιόμετρα μακριά, οι καρδιές αυτών αλλά και των συγγενικών τους προσώπων βρίσκονται πάντα στην Ελλάδα που τόσο τους λείπει όπως μας δηλώνουν. Δεν ξεχνάνε ποτέ τη χώρα τους, όπως λένε χαρακτηριστικά σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε μαζί τους, και στέλνουν την πιο θετική τους ενέργεια για να βελτιωθεί η κατάσταση που ταλανίζει τα τελευταία χρόνια της κρίσης, το ελληνικό έθνος.

Οι ομογενείς της Αμερικής και συγκεκριμένα στο Illinois του Σικάγο, διοργάνωσαν παράσταση με τους μικρούς μαθητές που πηγαίνουν στο ελληνικό σχολείο του Αγίου Σπυρίδωνα και παρακολουθούν μαθήματα στην ελληνική γλώσσα.

Ο μικρός Νικολάκης Μπεζάνης, γεννήθηκε στην Αμερική και τα λόγια του συγκλονίζουν εμάς τους μεγαλύτερους, λόγω του πάθους και της αγάπης που νιώθει για την Ελλάδα αν και δεν ζει από κοντά τα πάτρια εδάφη.

Επειδή τα λόγια όμως από πλευρά μας είναι περιττά, το βίντεο που ακολουθεί στέλνει ένα δυνατό μήνυμα που πρέπει να μας αφυπνίσει:

 

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας