10:45 Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2022
eReportaz

Live:

Η ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου αποσύρει την αιγίδα της από συνέδριο «Γονιμότητας και Αναπαραγωγικής Αυτονομίας»

Η ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου αποσύρει την αιγίδα της από συνέδριο «Γονιμότητας και Αναπαραγωγικής Αυτονομίας»

H Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου αποσύρει την αιγίδα της από το «1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γονιμότητας και Αναπαραγωγικής Αυτονομίας: Όρια και Επιλογές», μετά τον σάλο που ξέσπασε για τις θέσεις που παρουσιάζονται σε βίντεο για το συνέδριο. Μέσω twitter ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Θεόδωρος Λιβάνιος ανακοίνωσε ότι αποσύρονται η ΕΡΤ και το ΑΠΕ από τη χορηγία επικοινωνίας

Video_Gonimotita

To βίντεο της ντροπής και το τι έχω κάνει «λάθος»
Στο βίντεο της εκδήλωσης η γυναίκα ουσιαστικά απολογείται στον εαυτό της και στην κοινωνία για το γεγονός ότι ασχολήθηκε με την εκπαίδευσή της και την καριέρα της αντί να κάνει παιδιά. Η γυναίκα παρουσιάζεται ως ένα κομμάτι μιας αναπαραγωγικής διαδικασίας με επιπτώσεις στη «δημοσιονομική» πολιτική μιας χώρας, χωρίς το δικαίωμα της ελεύθερης βούλησης. Ακόμα, υποβαθμίζει το ρόλο της στην κοινωνία και μας γυρίζει πολλά χρόνια πίσω.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η μέρα που συγκλόνισε το Euro: Η κατάρρευση του Έρικσεν – Η δραματική διάσωση και το «Είμαι καλά» από το νοσοκομείο

 

Στην ΜΠΑΜ που κυκλοφορεί: NOVARTIS GATE – ΤΑ ΑΠΟΡΡΗΤΑ έγγραφα του FBI


«Και ξαφνικά, έρχεται η μέρα που κλείνεις τα πολλά. Κι έτσι απλά, αρχίζει ο απολογισμός. Όχι γι’ αυτά που έκανες, αλλά γι’ αυτά που θα έπρεπε να έχεις κάνει. “Άντε τι κάθεσαι; Πότε θα παντρευτείς; Πότε θα γίνεις μάνα;”. Κι αναρωτιέσαι: Πέρασες στο πανεπιστήμιο. Έπιασες μια καλή δουλειά. Γνώρισες τον άνδρα των ονείρων σου. Και ξαφνικά μαθαίνεις πως αυτό το 4 στον διψήφιο αριθμό της ηλικίας σου, δεν σου επιτρέπει να γίνεις μητέρα. “Τι έχω κάνει λάθος;”. Τίποτα δεν έχεις κάνει λάθος. Απλά δεν γνώριζες. Αν ονειρεύεσαι να κάνεις την δική σου οικογένεια αύριο, φρόντισε να ενημερωθείς σήμερα», ακούγεται στο διαφημιστικό σποτ.

Έντονες αντιδράσεις κάτω από το βίντεο στο Youtube
Κάτω από το βίντεο, που κατέβηκε προσωρινά από την πλατφόρμα αλλά ανέβηκε ξανά, ανέβηκαν δεκάδες από χρήστες που εκφράζουν την έντονη δυσαρέσκειά αλλά και την οργή τους με το περιεχόμενο, το οποίο χαρακτηρίζουν «ενοχοποιητικό, ρατσιστικό, στερεοτυπικό και οπισθοδρομικό», σημειώνοντας ότι είναι «υποτιμητικό για όλες τις γυναίκες, είτε έχουν παιδιά είτε όχι».

Συγκεκριμένα, στο προωθητικό σποτ η γυναίκα παρουσιάζεται ως υπεύθυνη για την υπογεννητικότητα της χώρας μας και καλείται να τεκνοποιήσει όσο προλαβαίνει, καθώς – σύμφωνα με όσα ακούγονται στο βίντεο – μετά τα 40 δεν θα μπορεί να κάνει παιδιά και δεν θα έχει νόημα η ζωή της, ούτε τα πτυχία της, ούτε η εργασία της. Μάλιστα, η πρωταγωνίστρια του βίντεο αναρωτιέται “τι έκανε λάθος”, με τη γυναίκα να φορτώνεται μία ακόμη ενοχή. Άλλωστε, όπως μαθαίνουμε από το σποτ, το να μην κάνεις παιδιά δεν θεωρείται επιλογή, αλλά μια θλιβερή κατάληξη ως αποτέλεσμα άγνοιας.

“Ντροπή. Και το λέω εγώ που προσπαθώ χρόνια για να κάνω παιδί και έχω υποφέρει από αποβολές. Όμως αποφάσισα να κάνω παιδί όταν το ήθελα εγώ, με τη ζωή που διάλεξα, με τον άνθρωπο που διάλεξα και με διάλεξε, ανεξαρτήτως της ηλικίας μου. Τι κι αν είμαι 20, 30 ή 40, το να γίνω γονιός είναι μια απόφαση προσωπική που κανένας δεν μπορεί να επιβάλλει. Οι γυναίκες δεν είμαστε μήτρες με ημερομηνία λήξης” γράφει μία γυναίκα σε σχόλιο της
“Στις γυναίκες ποιας δεκαετίας απευθύνεστε;” Συμπληρώνει η Α.Μ.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

       

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας