4:05 Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
eReportaz

Live:

Η συνομωσία της αλογόμυγας

Η συνομωσία της αλογόμυγας

Ως η συνωμοσία της αλογόμυγας θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το περιεχόμενο των ασφαλιστικών μέτρων της εταιρείας Libra Capital Limited, συμφερόντων του εφοπλιστή Γιώργου Λογοθέτη, που αποκαλύπτει η «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ».

Του Πέτρου Κουσουλού

Το περιεχόμενο του πολυσέλιδου (αριθμεί 238 σελίδες!) δικογράφου θα μπορούσε κάλλιστα -κάποια στιγμή στο μέλλον- να αποτελέσει σενάριο ταινίας επιστημονικής φαντασίας, καθώς ο εφοπλιστής ισχυρίζεται ότι οι πλέον στενοί συνεργάτες του συνωμότησαν προκειμένου να διαπράξουν απάτη δεκάδων εκατομμυρίων σε βάρος του Ομίλου στον οποίο είναι επικεφαλής. Μάλιστα, δεν διστάζει να δηλώσει ότι ο ίδιος αδυνατούσε να ελέγξει τα όσα συνέβαιναν στην εταιρεία καθώς επί δύο χρόνια ήταν «αδρανοποιημένος» λόγω τσιμπήματος αλογόμυγας που εισέβαλε στο τύμπανό του, τη στιγμή που γευμάτιζε με τη σύζυγό του!

Η υπόθεση περιλαμβάνει κατηγορίες για παράνομες πληρωμές τραπεζιτών, δωρεάν ταξίδια στελεχών της Πειραιώς σε κοσμοπολίτικους προορισμούς, χρήματα τα οποία φέρονται να κατέληξαν σε εταιρείες συμφερόντων των «συνωμοτών» και μετατράπηκαν σε Bentley, RollsRoyce και επαύλεις στη Μύκονο αλλά και 1.000.000 ευρώ που φέρεται να δόθηκε για την αποκατάσταση του ονόματος του Ομίλου σε γνωστές εταιρείες επικοινωνίας αλλά και δημοσιογράφους μετά το σκάνδαλο που αποκάλυψε η Τράπεζα της Ελλάδος και η Αρχή για το Ξέπλυμα!

• Ολόκληρη η αγωγή του εφοπλιστή Γιώργου Λογοθέτη κατά πρώην συνεργατών του

• «Προσπαθεί να καθαρίσει το όνομά του και να αποσπάσει χρήματα επειδή καταρρέει. Επωφελήθηκε κατά 150 εκατ. ευρώ», αντιτείνουν οι εναγόμενοι

• Εξαιτίας τσιμπήματος… αλογόμυγας ο επικεφαλής του LibraGroup δεν γνώριζε τι συνέβαινε στην Ελλάδα! • Δικαίωση των αποκαλύψεων της «ΜΠΑΜ

Η ΧΡΟΝΙΚΗ ΣΥΓΚΥΡΙΑ

Στην ουσία τα ασφαλιστικά μέτρα του εφοπλιστή και η κατάθεση της πρώην γραμματέως του και νυν διευθύνουσας της Libra Ελλάδος, Ροσσάνας Μόρτογλου, επιβεβαιώνουν τις αποκαλύψεις της «Μ», η οποία τον Μάιο του 2019 είχε αναδείξει την υπόθεση «Libra-Πειραιώς» δημοσιεύοντας την αναφορά στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου, η οποία κατήγγειλε καθυστέρηση διερεύνησης του σκανδάλου από την εισαγγελία Διαφθοράς κατόπιν παρεμβάσεως του «Ρασπούτιν». Στα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε ο Λογοθέτης συνομολογεί ότι μετά τα πορίσματα της Αρχής για το Ξέπλυμα και της ΤτΕ και τις δεσμεύσεις λογαριασμών που ακολούθησαν ξεκίνησε η προκαταρκτική έρευνα η οποία, όμως, εξελίχθηκε πολύ αργά! Μάλιστα, αναφέρει ότι εκείνη τη στιγμή οι εισαγγελείς δεν απεύθυναν ερωτήσεις στα εμπλεκόμενα πρόσωπα.

Η χρονική συγκυρία στην οποία ο Λογοθέτης αποφάσισε να κινηθεί νομικά (σε Ελλάδα και Κύπρο) κατά των πρώην συνεργατών του και κυρίως κατά του Φέλιξ Μπίτζιου, ο οποίος υπήρξε CEO του Ομίλου για την Ελλάδα και τη Νοτιοανατολική Μεσόγειο από το 2011, είναι ιδιαίτερη και περίεργη.

Η πλευρά των εναγόμενων υπενθύμισε στο δικαστήριο ότι η «αποκάλυψη της απάτης» πραγματοποιήθηκε όταν ο φάκελος της υπόθεσης Libra-Πειραιώς έφυγε από την ανακρίτρια Διαφθοράς και διαβιβάσθηκε στον εισαγγελέα, ο οποίος αναμένεται να προχωρήσει σε απαλλακτική πρόταση για τον απλούστατο λόγο ότι η Τράπεζα Πειραιώς, ισχυριζόμενη ότι δεν υπέστη ζημία η περιουσία της, δεν προχώρησε στην κατάθεση έγκλησης όπως προβλέπει ο νέος Ποινικός Κώδικας που ψήφισε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας τον περασμένο Νοέμβριο. «Έτσι, λοιπόν, ο Λογοθέτης και η Ροσσάνα Μόρτογλου περίμεναν να φύγει η δικογραφία από την ανακρίτρια και μετά κατέθεσαν αυτήν την αίτηση αντιστρέφοντας την πραγματικότητα με ένα ψεύτικο ιστορικό και προσπαθούν να πλουτίσουν παράνομα σε βάρος μας, διαψεύδοντας όσα είχαν πει προηγουμένως, παρουσιάζοντας ένα νέο αντίστροφο ιστορικό. Γιατί, λοιπόν, περίμεναν ο Γιώργος Λογοθέτης, η Ροσσάνα Μόρτογλου και ο Κύπριος δικηγόρος Ηλίας Τσινταβής, ο οποίος κοινοποίησε το διάταγμα στις ελληνικές Τράπεζες και δεν εισήγαγαν την υπόθεση ενώπιον των ελληνικών δικαστηρίων; Διότι περίμεναν να εξασφαλιστούν με την απομάκρυνση της υποθέσεως από την ανακρίτρια», επεσήμαναν οι συνήγοροί τους στη διαδικασία που έλαβε χώρα την περασμένη Τρίτη στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών.

Η Libra, πάντως, αντιτείνει ότι η καθυστέρηση στην άσκηση ένδικων μέσων οφείλεται στη δικαστική έρευνα η οποία βρισκόταν σε εξέλιξη στην Ελλάδα, στη πανδημία του κορωνοϊού, ενώ υποστήριξε ότι τα χέρια της ήταν δεμένα καθώς φοβόταν να καταγγείλει τον πρώην CEO εξαιτίας των διαπραγματεύσεων για ένα project το οποίο έτρεχε.

Η πλευρά Μπίτζιου υποστηρίζει, πάντως, ότι ο γνωστός εφοπλιστής ευεργετήθηκε από τις κινήσεις που πλέον του καταλογίζει ένα ποσό της τάξεως των 150 εκατ. ευρώ, καθώς και ότι του οφείλονται αρκετά εκατομμύρια (γύρω στα 8 εκατ.) από τις προμήθειες που έχει λαμβάνειν λόγω επενδύσεων που ήταν επικερδείς για τον Όμιλο. Μάλιστα, προειδοποιεί με προσφυγή στα δικαστήρια με μηνύσεις σε Ελλάδα και Κύπρο για τα αδικήματα της απόπειρας απάτης επί δικαστηρίω και για ψευδή καταμήνυση κατά των Λογοθέτη και Μόρτογλου, αλλά και των εκπροσώπων 19 εταιρειών.

Την ίδια στιγμή, στη διάθεση της «Μ» βρίσκεται το σύνολο των τραπεζικών κινήσεων από το 2016 μέχρι και το 2018 που αποκαλύπτουν πως εμβάσματα με δυσθεώρητα ποσά κατέληγαν σε λογαριασμούς εταιρειών συμφερόντων του εφοπλιστή. Η πλευρά Μπίτζιου ισχυρίζεται ότι μεγάλο μέρος των ποσών επενδύθηκε – ατυχώς- στη ναυτιλία με αποτέλεσμα σήμερα ο Λογοθέτης να έχει περιέλθει σε ιδιαίτερα δυσμενή οικονομικά θέση και να ζητά αποζημίωση από εκείνους που τον «ευεργέτησαν» εκτελώντας πιστά τις εντολές του. Για τον εφοπλιστή λένε ότι προσπαθεί από θύτης να μετατραπεί σε θύμα προκειμένου να αποκομίσει οικονομικό όφελος και να καθαρίσει την εικόνα του με τη βοήθεια γνωστών επικοινωνιολόγων που δίνουν «πληρωμένα» δημοσιεύματα στον Τύπο.

ΤΟ ΜΟΙΡΑΙΟ ΤΣΙΜΠΗΜΑ ΣΤΟ ΛΟΝΓΚΑΙΛΑΝΤ!

Στην πολυσέλιδη κατάθεσή της στα κυπριακά δικαστήρια η ΡοσσάναΜόρτογλου κάνει λόγο για μια άλλη αλήθεια, καθώς παρουσιάζει τον Μπίτζιο ως το μέγα συνωμότη ο οποίος φέρεται να απίστησε σε βάρος του Ομίλου στον οποίο ήταν επικεφαλής.

Όπως λέει το πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος της εταιρείας, ηγήθηκε μιας «νεφελώδους και εκτεταμένης συνωμοσίας» στην οποία συμπεριέλαβε και συνεργούς εκτός Ομίλου, ακόμη και τραπεζίτες τους οποίους φέρεται να δωροδοκούσε!

«Κάποιες φορές ο Μπίτζιος βρέθηκε να συναλλάσσεται και εκ μέρους του Ομίλου και εκ μέρους των συνδεδεμένων εταιρειών ταυτόχρονα και ως τρίτος συναλλασσόμενος», αναφέρει μεταξύ άλλων στην κατάθεσή της. Και πως τα κατάφερε όλα αυτά μόνος του ο Μπίτζιος; Δεν υπήρχε κανένας έλεγχος από τους επικεφαλής της Libra και δη τον Γιώργο Λογοθέτη; Η απάντηση που δίνει η κ.Μόρτογλου στην αίτηση ασφαλιστικών μέτρων εκπλήσσει, καθώς επί μια διετία (2017-19) ο εφοπλιστής φέρεται να ήταν χαμένος στα εγκεφαλικά προβλήματα που του είχε προκαλέσει το τσίμπημα μιας αλογόμυγας…

Η Μόρτογλου αναφέρει ότι το πρώην στέλεχος εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι από το 2017 μέχρι και το 2019 ο εφοπλιστής αντιμετώπιζε μεγάλες εγκεφαλικές δυσκολίες λόγω τσιμπήματος που του προκάλεσε το συγκεκριμένο είδος μύγας, το οποίο τον επισκέφθηκε σε ανύποπτο χρόνο και διείσδυσε στο αυτί του.

«Ένα κρίσιμο γεγονός σε αυτή την υπόθεση συνέβη στις 24 Ιουνίου 2017, το οποίο ήταν εισβολή μιας αλογόμυγας στο αυτί του Γιώργου Λογοθέτη ενώ έπινε καφέ με τη σύζυγό του Νίτζια στο ΛόνγκΆιλαντ. Αντί να πετάξει μακριά, η αλογόμυγα εισχώρησε στο αυτί του και εισήλθε στο ακουστικό κανάλι. Στη συνέχεια, η αλογόμυγα πανικοβλήθηκε, τον τσίμπησε και τον δάγκωσε πολλές φορές και έμεινε μέσα στο κεφάλι του για 30 λεπτά ενώ βούιζε μέσα στο αυτί του. Η σύζυγος του Νίτζια ανέφερε ότι μετά από αυτό το γεγονός «τα φώτα έσβησαν» και ο σύζυγός της άλλαξε σημαντικά για μεγάλο χρονικό διάστημα. Χρειάστηκαν πολλοί μήνες εντατικών ιατρικών προσπαθειών και θεραπείας για να επιτευχθεί η πλήρης ανάρρωση», κατέθεσε χαρακτηριστικά.

ΜΕΤΑΤΡΑΥΜΑΤΙΚΟ ΣΤΡΕΣ

Μετά από το συγκεκριμένο περιστατικό, κατέθεσε η Μόρτογλου, ο εφοπλιστής εμφάνιζε σημάδια μετατραυματικού στρες, υπέφερε από ναυτία, έλλειψη συγκέντρωσης και ζαλάδες. «Για πολλούς κρίσιμους μήνες του ήταν εντελώς αδύνατο να συγκεντρωθεί σε οτιδήποτε… Το αποτέλεσμα του περιστατικού ήταν να οδηγηθεί ένας άνθρωπος ο οποίος λειτουργούσε με ταχύτητα 200 χλμ. την ώρα στο να λειτουργεί με 10 χλμ. την ώρα, τη στιγμή που το χάος που επικρατούσε στην Ελλάδα ανέβηκε από 10 χλμ. την ώρα στα 1.000 χλμ. την ώρα», είπε η νυν επικεφαλής της Libra στην Ελλάδα, προσπαθώντας να εξηγήσει πως είναι δυνατόν ένας τόσο ευφυής επιχειρηματίας να μην αντιλαμβάνεται μια τέτοιας έκτασης συνωμοσία και απάτη.

ΤΟ MYKONOSGRACE ΚΑΙ ΤΟ NOSTIRA

Στην κατάθεσή της η Ροσσάνα Μόρτογλου περιγράφει μια σειρά από περιστατικά βάσει των οποίων -η ίδια ισχυρίζεται- πως ο Μπίτζιος έλεγε συστηματικά ψέματα και προσπαθούσε να εξαπατήσει τον Λογοθέτη και τη Libra, όπως ήταν η περίπτωση πώλησης του ξενοδοχείου MykonosGrace. Όπως αναφέρει, προσπάθησε να το πουλήσει έναντι πινακίου φακής στην εταιρεία Nostira την οποία εμφανίζει ως εταιρεία συμφερόντων του, χαλώντας τις διαπραγματεύσεις με έναν άλλο ξενοδοχειακό όμιλο. «… Ενημέρωσε τη Libra ότι ο άλλος όμιλος δεν ενδιαφερόταν για το ξενοδοχείο στη Μύκονο αλλά ενδιαφερόταν για μια γενική συνεργασία… Αυτό που δεν έλαβε υπόψη του είναι ότι είχε ήδη προγραμματιστεί μια συνάντηση μεταξύ των δύο ιδιοκτητών των Ομίλων, όπου έγινε σαφές ότι όχι μόνο ο άλλος όμιλος ενδιαφερόταν έντονα για το ξενοδοχείο MykonosGrace αλλά και ότι η συμπερίληψη αυτού του ξενοδοχείου ήταν προϋπόθεση για να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις συνεργασίας…».

Η Μόρτογλου ισχυρίζεται ότι μετά τη συγκεκριμένη συνάντηση βρέθηκε με τον Γιώργο Λογοθέτη στη Κηφισιά όπου διαπίστωσε ότι ήταν στενοχωρημένος και ανήσυχος. «Όταν ρωτήσαμε τον Γιώργο Λογοθέτη τι είχε συμβεί η απάντησή του ήταν ότι ο Φέλιξ λέει ψέματα για τα πάντα, είναι παθολογικός ψεύτης». Από την άλλη πλευρά, πάντως, ο Μπίτζιος ισχυρίζεται ότι το συγκεκριμένο ξενοδοχείο ήταν ζημιογόνο και ότι όντως ο υπό διαπραγμάτευση Όμιλος δεν ενδιαφερόταν για την αγορά του.

Κατά τον Λογοθέτη στην ομάδα του πρώην στενού του συνεργάτη ανήκαν και τραπεζίτες της Πειραιώς. Η Μόρτογλου στην κατάθεσή της ονοματίζει δύο πρώην στελέχη της Τράπεζας τα οποία φέρονταν να «δωροδοκούνταν» μέσω εισιτηρίων για αγώνες μπάσκετ, πάρτι γενεθλίων που διοργανώνονταν στην Cocomat, διαμονή σε ξενοδοχεία σε Μέτσοβο και Κρήτη, αεροπορικά εισιτήρια πρώτης θέσης, δωμάτια VIP για ταξίδι στο Λας Βέγκας. Η άλλη πλευρά, πάντως, αρνείται τις «κατηγορίες» επισημαίνοντας ότι πρόκειται για λάσπη στον ανεμιστήρα προκειμένου να διαστρεβλωθεί η αλήθεια.

Τα πορίσματα, η Bentley, η Rolls Royce, τα ακριβά ρολόγια και οι δημοσιογράφοι

Στην πολυσέλιδη αίτηση των ασφαλιστικών μέτρων, πάντως, δεν δίδεται πειστική απάντηση για ποιον λόγο η αντίδραση της Libra κατά των συνωμοτών πρώην στελεχών της δεν πραγματοποιήθηκε νωρίτερα αλλά κυρίως για ποιο λόγο ο Όμιλος του εφοπλιστή παρουσίασε άλλο ιστορικό ενώπιων των εισαγγελικών Αρχών! Πέραν της δικαιολογίας του τσιμπήματος από αλογόμυγα που φέρεται να «παρέλυσε» τον Γιώργο Λογοθέτη μέχρι και το 2019 (!) δεν υπάρχει άλλος ισχυρισμός.

Τουναντίον, η Libra ομολογεί ότι ο εφοπλιστής ήταν ενήμερος για τις δικαστικές περιπέτειες στις οποίες είχε εμπλακεί ο Όμιλος από το φθινόπωρο του 2017 όταν εκδόθηκε το πόρισμα της ΤτΕ που είναι πραγματικά κόλαφος. Σε αυτό αποκαλύπτονται πολλά, όπως το γεγονός ότι το περιβάλλον του εφοπλιστή δήλωσε ψευδώς ότι δεν ήταν πραγματικός δικαιούχος σε δύο fund ασχολήθηκαν με τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας που εν τέλει αποδείχτηκε (από το πόρισμα της ΤτΕ) ότι ήταν συνδεδεμένες με τον Όμιλο! Στα ασφαλιστικά μέτρα αναφέρεται επίσης ότι από τον Ιούλιο του 2017 ο Γιώργος Λογοθέτης ήταν ενήμερος μετά από ιδιωτική συνάντηση που είχε με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννη Στουρνάρα, ότι η Libra πρωταγωνιστούσε στην υπόθεση σπασίματος των Capital Controls!

Για την ιστορία η υπόθεση αυτή είναι ακόμη ενεργή και ελέγχεται από εισαγγελέα. Στη συνάντηση αυτή ο κ. Στουρνάρας ενημέρωσε τον εφοπλιστή ότι «υπήρξαν παραβιάσεις των ελέγχων κεφαλαίων ύψους 127.000.000 εκατ. ευρώ». Από την πλευρά του, καταθέτει η Μόρτογλου «ο Γιώργος Λογοθέτης σοκαρίστηκε και χλώμιασε.

Ρώτησε αμέσως «Γιάννη, πώς είναι δυνατόν να παραβιάσει κάποιος τους ελέγχους κεφαλαίων…;». Ωστόσο, η μάρτυρας της Libra δεν δίνει πειστική απάντηση για το πώς συνέβη κάτι τέτοιο λέγοντας απλά ότι το θέμα παρέμεινε ένα σοκ και μυστήριο!

Ως δικαιολογία για τη μετέπειτα τακτική που ακολούθησε ο Όμιλος ακόμη και μετά τα πορίσματα και τις δεσμεύσεις που πραγματοποιήθηκαν από την Αρχή για το Ξέπλυμα είναι ότι ο Μπίτζιος συγκάλυπτε τις πληροφορίες, ενώ η Μόρτογλου αφήνει να εννοηθεί ότι είχε σχέση με την αγορά των δανείων από μέρους της Libra στελεχών της Τράπεζας Πειραιώς που πραγματοποιήθηκε το 2014 και οδήγησε στην καλή σχέση με την πρώην διοίκησή της.

libra

ΤΑ ΑΚΡΙΒΑ ΔΩΡΑ

Μάλιστα, η νυν επικεφαλής του Ομίλου στην Ελλάδα εγκαλεί τον Μπίτζιο και τους συνεργάτες του ότι με τα χρήματα που φέρονται να απέσπασαν αγόρασαν ακριβά ρολόγια (IWC) αξίας εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ υπερπολυτελή οχήματα RollsRoyce και Bentley, πολυτελή ακίνητα σε Αθήνα, Λονδίνο και διαμέρισμα στη Γερμανία ενώ για τον συνεργάτη Καλιακάτσο ισχυρίζεται ότι διοχέτευσε λεφτά στην εταιρεία Skineas,η οποία κατέχει δύο βίλες με πισίνα στη Μύκονο. Η πλευρά των εναγόμενων, ωστόσο, χαρακτηρίζει «αστειότητες» τους συγκεκριμένους ισχυρισμούς, επισημαίνοντας ότι κατατέθηκαν
στα δικόγραφα για τη δημιουργία εντυπώσεων και παραποίηση της αλήθειας. Μάλιστα, ο Μπίτζιος ισχυρίζεται ότι χρειάστηκε να υποθηκεύσει το σπίτι του στο Λονδίνο προκειμένου να ολοκληρώσει το σπίτι στην Ελλάδα!

Παράλληλα, παρόλο που δεν δίνει συγκεκριμένες εξηγήσεις για την αργοπορημένη αντίδραση του εφοπλιστή Λογοθέτη στην αποκάλυψη της συνωμοσίας, η Μόρτογλου επισημαίνει ότι η ζημία που προκάλεσαν οι φερόμενοι ως συνωμότες είχαν ως αποτέλεσμα ο Όμιλος να εμπλακεί σε δικαστικές περιπέτειες, να κατακρημνιστεί η φήμη του και να αναγκαστεί να διοχετεύσει 1 εκατ. ευρώ σε δημοσιογράφους και εταιρείες επικοινωνίας, προκειμένου να διασώσει την εικόνα του!

ΤΟ ΔΙΑΖΎΓΙΟ

Στα ασφαλιστικά μέτρα καταγράφεται το όχι και τόσο βελούδινο διαζύγιο μεταξύ Λογοθέτη και Μπίτζιου. Οι βασικές συναντήσεις, σύμφωνα με την μάρτυρα, πραγματοποιήθηκαν στην Αμερική. Εκεί ο πρώην CEO του ομίλου στην Ελλάδα φέρεται να αξίωσε περί τα 8
εκατ. ευρώ που δικαιούταν βάσει προμηθειών για δουλειές που είχε κλείσει προς όφελος της LIBRA. Η Ροσσάνα Μόρτογλου κατέθεσε πως ο Λογοθέτης ισχυρίστηκε ότι ο Μπίτζιος τον είχε μπλέξει σε μια σειρά από έκνομες πράξεις εν αγνοία του.

Η συζήτηση περιστράφηκε και γύρω από την υπόθεση των ενεργειακών πάρκων που δανειοδοτήθηκαν με 45 εκατ. ευρώ από την Τράπεζα Πειραιώς. Από το πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδος προκύπτει ότι οι ενεργειακές εταιρείες συμφερόντων του εφοπλιστή Λογοθέτη κατάφεραν μέσα σε μόλις πέντε μέρες να «απολαύσουν» υπεραξία ύψους 52,9 εκατ. ευρώ. Είναι απορίας άξιο πως ένα περιουσιακό στοιχείο το οποίο αποκτήθηκε αντί 100.000 ευρώ, δηλαδή μόνο οι άδειες λειτουργίας τους, εντός πέντε ημερών βρέθηκε να αξίζει 52.9 εκατ. ευρώ, εξασφαλίζοντας με αυτόν τον τρόπο την δανειοδότηση από την Τράπεζα Πειραιώς. Επιπλέον, στην ίδια συνάντηση, ο Μπίτζιος ενημέρωσε τον Λογοθέτη ότι ο όμιλος ήταν ενήμερος για την υπόθεση της παραβίασης των όρων των capital controls.

ΤΑ EMAIL ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΠΟΥ ΕΚΘΕΤΟΥΝ ΤΗ LIBRA

Βάσει email που βρίσκονται στη διάθεση της «Μ» προκύπτει ότι η Libra ξέχασε να πει όλη την αλήθεια σχετικά με δύο fund (Greenworld αCapital Investments και Global Resources) που όπως αποδείχτηκε από την έρευνα της ΤτΕ ανήκαν σε εταιρείες συνδεδεμένες με τον Όμιλο Λογοθέτη.

Στις 4 Απριλίου 2017 η Libra απάντησε στον Πρόεδρο της Τράπεζας Πειραιώς σχετικά με το εάν ήταν ο πραγματικός δικαιούχος δύο fund για την ανάπτυξη έργων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. Σε σχετική ενημέρωση η Libra ξεκαθάρισε κατηγορηματικά πως δεν σχετίζεται με τα δύο fund. Γιατί,όμως, χρειάστηκε αυτή η διευκρίνιση και όσα υποστήριξε η Libra ήταν πράγματι έτσι;

Τον Φεβρουάριο του 2017 η ΤτΕ ξεκίνησε ειδικό έλεγχο στις συναλλαγές της Τράπεζας Πειραιώς με τον Όμιλο Λογοθέτη και με τις συνδεδεμένες επιχειρήσεις. Κατά τη διάρκεια του ελέγχου διαπιστώθηκαν πλήθος έκνομων συναλλαγών. Στη βάση αυτή, η ΤτΕ απευθύνθηκε στην Τράπεζα Πειραιώς ζητώντας εξηγήσεις για το ποιοι είναι οι δικαιούχοι των εταιρειών που εμπλέκονται στις έκνομες αυτές ενέργειες.

Στη βάση του ερωτήματος η ΤτΕ απευθύνθηκε στη Libra ζητώντας να την πληροφορήσει για το ποιοι ήταν οι δικαιούχοι. Όταν η Libra δέχτηκε τα ερωτήματα της Πειραιώς, μεταξύ Μαρτίου και Απριλίου 2017, κατάλαβε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Εν τέλει, το πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδος δημοσιεύθηκε στις 11 Οκτωβρίου 2017 και εκεί ξεκαθαριζόταν πως οι εν λόγω επιχειρήσεις συσχετίζονταν πράγματι με την εφοπλιστική οικογένεια Λογοθέτη. Αυτό, άλλωστε, προκύπτει και από το προοίμιο της σχετικής έκθεσης που παρουσιάζει η «ΜΠΑΜ».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έκτακτο: Απορρίφθηκε το αίτημα προσωρινής διαταγής του εφοπλιστή Λογοθέτη κατά πρώην συνεργατών του

Ντοκουμέντα: Τα εμβάσματα με εντολή White House των Χούρι στον Καλογρίτσα

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

      

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας