16:40 Τρίτη 5 Μαρτίου 2024
eReportaz

Live:

Αν είναι δυνατόν! Η αστυνομία ζητά ονόματα καθηγητών που χρησιμοποιούν τον όρο «τουρκική μειονότητα»

Αν είναι δυνατόν! Η αστυνομία ζητά ονόματα καθηγητών που χρησιμοποιούν τον όρο «τουρκική μειονότητα»
  • Η Ασφάλεια Κομοτηνής ζήτησε με εισαγγελική παραγγελία από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης τα πλήρη στοιχεία ταυτότητας του διδακτικού προσωπικού του Ιδρύματος!
  • Το υπουργείο Παιδείας εύλογα ζητά εξηγήσεις για την απαίτηση της αστυνομικής αρχής της ακριτικής πόλης
  • Δείτε το επίσημο έγγραφο της Αστυνομίας που προκάλεσε τις αντιδράσεις του ΥΠΠΕΘ

Με εισαγγελική παραγγελία που παραδόθηκε στο Πανεπιστήμιο Θράκης στις 14 Νοεμβρίου, η Ασφάλεια Κομοτηνής ζήτησε εγγράφως από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης τα πλήρη στοιχεία ταυτότητας, και τις διευθύνσεις κατοικίας του διδακτικού προσωπικού του Ιδρύματος (Καθηγητών, Λεκτόρων, Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού, Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού και Διδασκόντων μέσω ΕΣΠΑ) του οποίου το επιστημονικό αντικείμενο-πεδίο-ειδικότητα, σχετίζεται με το ζήτημα της χρήσης του όρου «τουρκική μειονότητα» που ήρθε στην επικαιρότητα μετά την πρόσφατη επίσκεψη του Τούρκου προέδρου στη χώρα μας.

Η αντίδραση του υπουργείου ήταν η εξής:

«Το Υπουργείο βρίσκεται ήδη σε επικοινωνία με τις αρμόδιες Εισαγγελικές και Αστυνομικές Αρχές, προκειμένου να διευκρινιστούν λεπτομέρειες σε σχέση με το συγκεκριμένο έγγραφο, καθότι όπως είναι διατυπωμένο γεννά εύλογες αμφιβολίες.

Το ΥΠ.Π.Ε.Θ. διαβεβαιώνει την ακαδημαϊκή κοινότητα ότι η συνταγματικά προστατευόμενη ακαδημαϊκή ελευθερία δεν απειλείται και θα προχωρήσει σε νέα ανακοίνωση μόλις έχει τις αναγκαίες διευκρινίσεις»

Αυτό είναι το επίσημο έγγραφο της Αστυνομίας που προκάλεσε τις αντιδράσεις του ΥΠΠΕΘ

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

     

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας