9:05 Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021
eReportaz

Live:

ΗΠΑ: Μην ταξιδεύετε στην Τουρκία λόγω κορωνοϊού και επειδή μπορεί να σας συλλάβουν

ΗΠΑ: Μην ταξιδεύετε στην Τουρκία λόγω κορωνοϊού και επειδή μπορεί να σας συλλάβουν

Να μην ταξιδεύουν στην Τουρκία λόγω κορωνοϊού συστήνει μέσω ανακοίνωσης το Στέιτ Ντιπάρτμεντ στους Αμερικανούς πολίτες ενώ τονίζει επίσης πως πως ορισμένες περιοχές έχουν αυξημένο κίνδυνο λόγω τρομοκρατίας.

Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται πως τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) εξέδωσαν ειδοποίηση επιπέδου 4 για την Τουρκία λόγω κορωνοϊού, υποδεικνύοντας πολύ υψηλό αριθμό κρουσμάτων στη χώρα.

Ακόμη, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ συστήνει στους ταξιδιώτες να μην ταξιδεύουν στις επαρχίες Σιρνάκ και Χακάρι καθώς και σε οποιαδήποτε άλλη περιοχή εντός έξι μιλίων (δέκα χιλιόμετρα) από τα σύνορα της Συρίας λόγω τρομοκρατίας.

“Τρομοκρατικές ομάδες συνεχίζουν να σχεδιάζουν πιθανές επιθέσεις στην Τουρκία. Οι τρομοκράτες ενδέχεται να επιτεθούν με ελάχιστη ή καμία προειδοποίηση, στοχεύοντας τουριστικές τοποθεσίες, κόμβους μεταφοράς, αγορές και εμπορικά κέντρα, εγκαταστάσεις τοπικής αυτοδιοίκησης, ξενοδοχεία, κλαμπ, εστιατόρια, χώρους λατρείας, πάρκα, μεγάλες αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, εκπαιδευτικά ιδρύματα, αεροδρόμια και άλλους δημόσιους χώρους”, τονίζεται στην ανακοίνωση.

“Οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν συλλάβει δεκάδες χιλιάδες άτομα, συμπεριλαμβανομένων Αμερικανών πολιτών, για φερόμενες σχέσεις με τρομοκρατικές οργανώσεις με βάση ελάχιστα ή μυστικά στοιχεία και λόγους που φαίνεται να έχουν πολιτικά κίνητρα. Οι Αμερικανοί πολίτες έχουν επίσης υποστεί ταξιδιωτικές απαγορεύσεις που τους εμποδίζουν να αναχωρήσουν από την Τουρκία. Η συμμετοχή σε διαδηλώσεις που δεν έχουν εγκριθεί ρητά από την τουρκική κυβέρνηση καθώς και η κριτική της κυβέρνησης (συμπεριλαμβανομένων των μέσων κοινωνικής δικτύωσης) μπορεί να οδηγήσει σε σύλληψη”, καταλήγει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Διαβάστε επίσης

Τουρκία: Κυκλώματα παράνομων γκρίζων διαβατηρίων

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ συμπεριέλαβε την Ελλάδα στις χώρες που συστήνει να αποφεύγουν οι τουρίστες

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας