6:48 Κυριακή 28 Απριλίου 2024

ΗΠΑ: Ψήφισμα για καθαίρεση του Ντ. Τραμπ εξετάζει σήμερα η Βουλή των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ θα εξετάσει ψήφισμα, σήμερα Δευτέρα (11/01), με το οποίο καλείται ο Αντιπρόεδρος Μάικ Πενς να αποπέμψει τον Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ από την εξουσία, όπως δήλωσε η Πρόεδρος του Σώματος Νάνσι Πελόζι, την Κυριακή (10/01, τοπική ώρα).

Συγκεκριμένα, σε σχετική ανακοίνωσή της η Πελόζι επεσήμανε:«Αύριο το πρωί, ο επικεφαλής της πλειοψηφίας στη Βουλή των Αντιπροσώπων θα απαιτήσει την ομόφωνη έγκριση του ψηφίσματος του βουλευτή Τζέιμι Ράσκιν. Αυτό το ψήφισμα καλεί τον Αντιπρόεδρο να συγκαλέσει και να κινητοποιήσει το υπουργικό συμβούλιο και να επικαλεστεί την 25η Τροπολογία και να δηλώσει ότι ο Πρόεδρος είναι ανίκανος να εκτελέσει τα καθήκοντά του. Ο Αντιπρόεδρος θα αρχίσει αμέσως να εκτελεί χρέη Προέδρου».

Στο κείμενο επισημαίνεται ότι εάν δεν ληφθεί ομόφωνη απόφαση, το νομοθετικό έγγραφο θα υποβληθεί στην Ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων την επόμενη ημέρα.

Μάλιστα, η Πελόζι πρόσθεσε το εξής: «Προτρέπουμε τον Αντιπρόεδρο να απαντήσει εντός 24 ωρών. Ύστερα από αυτό, θα προχωρήσουμε στην υποβολή του έγγραφο καθαίρεση στην Ολομέλεια».

Διαβάστε επίσης

Ο Biden αλλάζει την στρατηγική του εμβολιασμού έναντι του SARS-CoV-2 στις ΗΠΑ με στόχο να λάβουν περισσότεροι την πρώτη δόση

Αλ. Λουκασένκο: Μέχρι τα τέλη του έτους θα συνταχθεί το νέο Σύνταγμα