16:25 Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2022
eReportaz

Live:

Ισραήλ: και νέος κρατούμενος Χ

Ισραήλ: και νέος κρατούμενος Χ

Ένας ακόμη φυλακισμένος “Χ” κρατείται υπό συνθήκες μυστικότητας στο Ισραήλ, μετέδωσαν σήμερα τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης δίνοντας στη δημοσιότητα στοιχεία της έκθεσης για τις συνθήκες αυτοκτονίας του Μπεν Ζίγκιερ, του αυστραλο-ισραηλινού πράκτορα της Μοσάντ που κρατείτο στην ίδια φυλακή.

Ο δεύτερος κρατούμενος “Χ” του οποίου η ταυτότητα και η εθνικότητα δεν διευκρινίζονται, βρίσκεται, σύμφωνα με πληροφορίες, σε κελί πλήρους απομόνωσης κοντά στο κελί του Ζίγκιερ, ο οποίος επίσης αποκαλείτο κρατούμενος “Χ” και βρέθηκε απαγχονισμένος τον Δεκέμβριο του 2010, μετέδωσε το ισραηλινό ραδιόφωνο.

Τα μέσα ενημέρωσης δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσουν αν αυτός ο δεύτερος κρατούμενος παραμένει ακόμη στη φυλακή, ούτε ποιές κατηγορίες εκκρεμούν σε βάρος του.

Ο δικηγόρος Αβίγκντορ Φέλντμαν που είχε επισκεφθεί τον Μπεν Ζίγκιερ πριν από τον θάνατό του και ο οποίος έχει ειδικότητα σε υποθέσεις υπηρεσιών Πληροφοριών δήλωσε ότι οι κρατούμενοι που κατατάσσονται στην κατηγορία “Χ” έχουν τρία κοινά στοιχεία: “Είναι όλοι Ισραηλινοί, εργάζονταν σε θεσμούς που έχουν σχέση με την ασφάλεια και οι δραστηριότητές τους καλύπτονται από το απόρρητο και ότι η κράτησή τους μαρτυρά την αποτυχία των θεσμών αυτών που δεν υπήρξαν ικανοί να εμποδίσουν τα αδικήματα για τα οποία κρατούνται οι πράκτορες αυτοί”, πρόσθεσε ο Φέλντμαν στο ραδιόφωνο του στρατού.

Η ύπαρξη ενός δεύτερου κρατούμενου “Χ” αποκαλύφθηκε μετά την άρση της λογοκρισίας όσον αφορά την δικαστική έκθεση για τον θάνατο του Ζίγκιερ. Το έγγραφο αποκαλύπτει ότι η μια από τις τρεις τοποθετημένες κάμερες στο κελί του Ζίγκιερ δεν λειτουργούσε και ότι κανένας φρουρός δεν βρισκόταν στην αίθουσα ελέγχου των καμερών παρακολούθησης την στιγμή που απαγχονίστηκε.

Ο Ζίγκιερ φέρεται να είχε δώσει πληροφορίες στη σιιτική Χεζμπολάχ του Λιβάνου όταν εργαζόταν για την ισραηλινή υπηρεσία πληροφοριών, τη Μοσάντ, δίδοντας τα ονόματα τουλάχιστον δύο πληροφοριοδοτών του Ισραήλ, είχε γράψει τον Μάρτιο το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

       

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας