21:04 Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2023
eReportaz

Live:

Ιταλία: Υποσχέσεις για ακύρωση της αύξησης στο ΦΠΑ

Ιταλία: Υποσχέσεις για ακύρωση της αύξησης στο ΦΠΑ

Η κυβέρνηση της Ιταλίας μπορεί να ακυρώσει τον φόρο ιδιοκτησίας (IMU) για την πρώτη κατοικία και να μην αυξήσει τον φόρο προστιθέμενης αξίας (ΦΠΑ) για να αντλήσει πόρους, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Βιομηχανίας Φλάβιο Τζανονάτο.

[quote_text color=”#000000″ text_color=”#ffffff”]«Νομίζω ότι στις αρχές του φθινοπώρου θα είναι εφικτό να ανακοινώσουμε ότι δεν θα αυξήσουμε κατά μία μονάδα τον ΦΠΑ και ότι δεν θα επιβληθεί IMU στις κύριες κατοικίες» των φορολογούμενων,[/quote_text] φέρεται να είπε ο Τζανονάτο, σύμφωνα με το ιταλικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA.

Ο κεντροαριστερός πρωθυπουργός Ενρίκο Λέτα, ο οποίος είχε νωρίτερα φέτος αναβάλει την αύξηση του φόρου προστιθέμενης αξίας και ανέστειλε την καταβολή του φόρου πρώτης κατοικίας υποσχόμενος να προχωρήσει σε μεταρρύθμιση του φορολογικού καθεστώτος για τα ακίνητα, προσπαθεί να βρει κάποιον ταχυδακτυλουργικό τρόπο να συμβιβάσει την απαίτηση πολλών μελών της κυβέρνησής του να καταργηθεί ο φόρος για την πρώτη κατοικία με την πίεση που δέχεται να συγκρατήσει το έλλειμμα εντός του περιθωρίου που έχει θεσπίσει η Ευρωπαϊκή Ένωση, δηλαδή κάτω από το 3% του ΑΕΠ.

Η ακύρωση του φόρου στην κύρια κατοικία θα στοίχιζε στον προϋπολογισμό 4 δισ. ευρώ. Η κυβέρνηση για να αντισταθμίσει αυτή την απώλεια ενδέχεται να αναγκαστεί να βρει πεδία για να μειώσει τις δημόσιες δαπάνες ή να ακυρώσει κρατικές χρηματοδοτήσεις ώστε να μην υπάρξει δημοσιονομική «τρύπα» στον ήδη πιεσμένο προϋπολογισμό της.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

       

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας