6:21 Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2021
eReportaz

Live:

Κ. Τσιάρας: Διασφαλίζουμε τα συνταγματικά δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών και την εύρυθμη λειτουργία της Δικαιοσύνης την περίοδο της πανδημίας

Κ. Τσιάρας: Διασφαλίζουμε τα συνταγματικά δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών και την εύρυθμη λειτουργία της Δικαιοσύνης την περίοδο της πανδημίας

Διατάξεις απόλυτα αναγκαίες για την εύρυθμη λειτουργία της Δικαιοσύνης υπό τις συνθήκες της πανδημίας, χαρακτήρισε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας, τις ρυθμίσεις που εισάγονται στο κατεπείγον νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας.

Ο κ. Τσιάρας, παρουσιάζοντας στην κοινή συνεδρίαση των επιτροπών Οικονομικών και Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής τις διατάξεις του νομοσχεδίου που αφορούν το υπουργείο Δικαιοσύνης, ανέφερε πως όλοι οι νομικοί – βουλευτές αντιλαμβάνονται την αναγκαιότητα αλλά και την ορθότητά τους, ώστε στην εποχή του κορονοϊού να έχουμε αποφυγή συγχρωτισμού και απλοποίηση διαδικασιών, χωρίς όμως να επηρεάζονται τα συνταγματικά δικαιώματα των πολιτών.

Ειδικότερα ανέφερε πως με τα σχετικά άρθρα του νομοσχεδίου, προβλέπονται ρυθμίσεις για τη χρήση τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών των γραμματειών του Συμβουλίου της Επικρατείας και των τακτικών διοικητικών δικαστηρίων. Επιπλέον, προκειμένου να μην υπάρξουν αμφισημίες του νόμου, ρυθμίζεται το ζήτημα της παραγραφής των εγκλημάτων φοροδιαφυγής πλημμεληματικού χαρακτήρα, καθώς και το ζήτημα της μη απόδοσης στο ΤΑΧΔΙΚ των εσόδων που εισπράχθηκαν υπέρ αυτού μέσω του κρατικού Προϋπολογισμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μαραθώνιος ελέγχων το 2021 από το Ελεγκτικό Συνέδριο

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας