12:27 Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024
eReportaz

Live:

Καινοτόμα μεμβράνη στρατιωτικής παραλλαγής από ελληνική εταιρεία

Καινοτόμα μεμβράνη στρατιωτικής παραλλαγής από ελληνική εταιρεία

Το «Chameleon Skin» ή «Stealth Wrap», όπως ονομάζεται το προϊόν της ελληνικής εταιρείας Intermat Defense, είναι μια ειδική μεμβράνη καμουφλάζ η οποία μπορεί να εφαρμοστεί σε διάφορες επιφάνειες, κάνοντας στρατιωτικά οχήματα και εγκαταστάσεις σχεδόν αόρατα για τον εχθρό, σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Stern.

Η μεμβράνη δεν παρέχει μόνο οπτικό καμουφλάζ αλλά αποτρέπει και την ανίχνευση από εχθρικούς αισθητήρες, drones και πυραύλους που αναζητούν θερμότητα, εμποδίζοντας την υπέρυθρη ακτινοβολία των στρατιωτικών οχημάτων.

Ταυτόχρονα, αντανακλά το ηλιακό φως, συνδράμοντας έτσι στην ψύξη του εσωτερικού των οχημάτων. Η ταινία έχει περάσει μια δεκαετή φάση ανάπτυξης και τώρα βρίσκεται στην ενδέκατη γενιά της. Παράγεται από τον όμιλο ετερογενών δραστηριοτήτων των ΗΠΑ 3M και είναι ανθεκτική σε ήπια οξέα, άλατα, νερό, αλλά και καύσιμα που έχουν τυχόν διαρρεύσει.

Η εταιρεία εγγυάται πως με τη μεμβράνη η πιθανότητα κατάρριψης μειώνεται κατά περίπου 90%, παρέχοντας μεγαλύτερη ασφάλεια για το προσωπικό και τα οπλικά συστήματα.

Μιλώντας πρόσφατα στον ραδιοφωνικό σταθμό 104,9 FM του πρακτορείου ειδήσεων ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Κοσμάς Πρασσάς δήλωσε: «Αυτή η τεχνολογία καθίσταται όλο και πιο απαραίτητη τώρα που επικρατούν οι θερμικοί αισθητήρες και τα συστήματα παρακολούθησης και στόχευσης στο σύγχρονο πεδίο μάχης».

Το δημοσίευμα διευκρινίζει ακόμα ότι η μεμβράνη απλώνεται και αφαιρείται εύκολα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ένα ευρύ φάσμα αντικειμένων, συμπεριλαμβανομένων σκαφών, πολιτικών οχημάτων, μικρών εγκαταστάσεων και στρατιωτικού εξοπλισμού που συνήθως δεν είναι καμουφλαρισμένα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Άγκυρα στέλνει στρατιωτικά οχήματα, εξοπλισμό στα σύνορα με τη Συρία

Το αμερικανικό οχηματαγωγό “LIBERTY PRIDE” στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

        

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας