More

  Καλλίτσης: Για τα λεφτά τα ’καναν όλα

  Νέες εξελίξεις στη δικαστική διαμάχη του Πάνου Καλλίτση με την Έλενα Χριστοπούλου, μερικούς μήνες μετά την έκδοση του θυελλώδους διαζύγιού τους. Την περασμένη ∆ευτέρα ο γνωστός κομμωτής πέρασε την πόρτα του 23ου ανακριτή για να καταθέσει εναντίον της πρώην συζύγου του, της κουμπάρας της, της μητέρας της και των τηλεπαρουσιαστριών Ηλιάνας Παπαγεωργίου και Μαρίας Ηλιάκη.

  Ρεπορτάζ ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΕΤΑΚΗΣ

  Ποινική δίωξη για απόπειρα απάτης εναντίον της Έλενας Χριστοπούλου, Μαρίας Ηλιάκη και Ηλιάνας Παπαγεωργίου µετά την µήνυση του γνωστoύ κοµµωτή

  Σε βάρος τους εκκρεμεί δίωξη για το αδίκημα της ψευδομαρτυρίας, καθώς υποστήριξαν ενόρκως ότι ο κομμωτής απέσπασε από την πρώην σύζυγό του εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

  Τον περασμένο Φεβρουάριο, ο Εισαγγελέας Εφετών, άσκησε ποινική δίωξη για απόπειρα απάτης κατά των συγκεκριμένων γυναικών μετά από μήνυση που είχε καταθέσει εναντίον τους ο Πάνος Καλλίτσης, ενώ στο επόμενο διάστημα αναμένεται να κληθούν και οι ίδιες.
  Στις αρχές Οκτωβρίου εκδικάστηκε η αγωγή που είχε καταθέσει η Έλενα Χριστοπούλου, με αίτημα να υποχρεωθεί ο πρώην σύζυγός της να της καταβάλει το συνολικό ποσό των 205.500 ευρώ. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της αφορούσε σε:
  – 50.000 ευρώ που του είχε παραδώσει προς φύλαξη,
  – 35.500 ευρώ που αντιστοιχούσαν στην αξία κοσμημάτων και λιρών που επίσης του είχε παραδώσει προς φύλαξη,
  – 100.000 ευρώ που αντιστοιχούσε στην αξία του Η/Υ, των επαγγελματικών και προσωπικών της αρχείων,
  – 20.000 ευρώ τα οποία αντιστοιχούσαν, σύμφωνα με την πρώην coach του GNTM, στην αξία ρούχων και κοσμημάτων της συλλογής έμπνευσής της με την επωνυμία «electric soiree».

  H Έλενα Χριστοπούλου κατηγορούσε τον πρώην σύζυγό της ότι τα παρακράτησε μετά τη διακοπή της συμβίωσής τους.

  Μεταξύ άλλων ανέφερε: «Αποτελεί αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι ο εναγόμενος είχε ιδιαίτερη σχέση με τα χρήματα. Αν κι εγώ ήμουν υπεύθυνη για το κλείσιμο του ταμείου, εκείνος έπαιρνε τα έσοδα και τα κατέθετε σε προσωπικούς του λογαριασμούς στους οποίους εκ των υστέρων πληροφορήθηκα ότι έβαζε συνδικαιούχους μέλη της πατρικής οικογένειάς του, έτερο μέρος αυτών έβαζε σε θυρίδες και τα υπόλοιπα σε σημεία που μόνο εκείνος γνώριζε».
  Τους ισχυρισμούς της Έλενας Χριστοπούλου, βεβαίωσαν ενόρκως η μητέρα και η κουμπάρα της, καθώς και οι «επώνυμες» φίλες της Ηλιάνα Παπαγεωργίου και Μαρία Ηλιάκη.
  Η Χριστίνα Χριστοπούλου, μητέρα της Έλενας, κατέθεσε μεταξύ άλλων ότι γνώριζε – από προσωπική αντίληψη και απ’ όσα της μετέφερε η κόρη της – ότι ο Πάνος Καλλίτσης ήταν «παθολογικά τσιγκούνης, απαξιωτικός και προσβλητικός απέναντι στην Έλενα».
  Κατέθεσε ακόμα ότι ο γαμπρός της αρνήθηκε να της δώσει τις οικονομίες της Έλενας, ύψους 50.000 ευρώ που του είχε δώσει για τον φόβο των capital controls το καλοκαίρι του 2015, παρά τις αντιρρήσεις που είχαν.

  Υποστήριξε ότι ο κομμωτής παρακράτησε τα κοσμήματα της κόρης της (μεταξύ των οποίων υπήρχαν οικογενειακά κειμήλια και λίρες), τα ρούχα της συλλογής της και τον περίφημο ηλεκτρονικό υπολογιστή «με τα πολύτιμα για την εργασία της Έλενας αρχεία».
  Τσιγκούνη και συγκεντρωτικό χαρακτήρισε τον Πάνο Καλλίτση και η Αρτεμισία Κοκολάκη, κουμπάρα και φίλη της Έλενας Χριστοπούλου στην κατάθεσή της. Υποστήριξε ακόμα ότι είχε ιδία αντίληψη για το περιεχόμενο και την αξία των αρχείων του Η/Υ της Έλενας Χριστοπούλου. Η ίδια κατέθεσε ότι το καλοκαίρι του 2017 έλαβε χώρα τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ του Καλλίτση και της Έλενας, κατά τη διάρκεια της οποίας ο πρώτος, αν και είχε δεσμευτεί ότι θα της επέστρεφε τα επίδικα αντικείμενα που είχε παρακρατήσει, της είπε τελικά ότι δεν θα το κάνει ώστε να μην χρησιμοποιήσει εκείνη τα χρήματα για δικαστικούς αγώνες εναντίον του.

  Τη συνομιλία «επιβεβαίωσε» και η παρουσιάστρια Μαρία Ηλιάκη, η οποία στην ένορκη βεβαίωσή της υποστήριξε ότι το συγκεκριμένο τηλεφώνημα έγινε παρουσία της.

  Η ίδια ανέφερε μεταξύ άλλων ότι γνώριζε πως ο κομμωτής δεν απέδωσε τα 50.000 ευρώ και τον ηλεκτρονικό υπολογιστή της Χριστοπούλου.

  Τα γυμνά

  Η Ηλιάνα Παπαγεωργίου, κατέθεσε μεταξύ άλλων ότι γνώριζε τα περιστατικά για τα χρήματα, τα κοσμήματα (τα οποία, μάλιστα, της δάνειζε η μάνατζερ της) και του ηλεκτρονικού υπολογιστή. Η παρουσιάστρια του ALPHA ισχυρίστηκε, ότι υπάρχει κίνδυνος για τα προσωπικά της δεδομένα καθώς στον υπολογιστή της Έλενας, τον οποίο φέρεται ότι έχει στην κατοχή του ο Πάνος Καλλίτσης, υπάρχουν βίντεο και γυμνές φωτογραφίες της ίδιας!

  Από την πλευρά του, ο Πάνος Καλλίτσης με μήνυσή του ισχυρίστηκε ότι οι ένορκες βεβαιώσεις των γυναικών είναι ψευδείς και μάλιστα εν γνώσει τους. Ανέφερε, μάλιστα, ότι τα όσα είπαν και μπορούσαν να μειώσουν την τιμή και την υπόληψή του, περιήλθαν σε γνώση τρίτων.

  Ο ίδιος θεωρούσε ότι αυτό προέκυψε μετά από παραινέσεις και πειθώ που μεταχειρίστηκε η πρώην σύζυγός του. Αναφερόμενος στον «Η/Υ των 100.000 ευρώ», ο γνωστός κομμωτής επισημαίνει: «Όλες οι αναφορές της μάρτυρος περί δημιουργίας ανυπέρβλητων προβλημάτων από την υποτιθέμενη απώλεια του υπολογιστή είναι παντελώς ψευδείς και έχουν ως σκοπό να επιβεβαιώσουν απλώς τους ψευδείς αγωγικούς της ισχυρισμούς». Όσο για τις περίφημες γυμνές φωτογραφίες και βίντεο της Σταρ Ελλάς του 2011, ο Καλλίστης τόνισε: «∆εν θα σχολιάσω φυσικά ιδιαιτέρως εάν η αξία του υπολογιστή, που την αναβαθμίζει σε 100.000 ευρώ, η Χριστοπούλου στην αγωγή, οφείλεται στα βίντεο και στις γυμνές φωτογραφίες της Παπαγεωργίου».

  Η Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Αθηνών απέρριψε την έγκληση του Πάνου Καλλίτση, ως νόμω αβάσιμη, δεχόμενη ότι δεν προέκυπτε το ψεύδος των ισχυρισμών των εγκαλουμένων γυναικών.

  Στη συνέχεια, ο Πάνος Καλλίτσης προσέφυγε στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών, ισχυριζόμενος πως δεν ήταν δική του υποχρέωση να αποδείξει ο ίδιος το ψεύδος των ενόρκων βεβαιώσεων, αλλά της εισαγγελίας.

  Ο εισαγγελέας Εφετών Αθηνών έκρινε απολύτως εσφαλμένη την κρίση της εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Αθηνών που είχε απορρίψει τη μήνυση του κομμωτή. Θεωρεί ότι κακώς το δικαστήριο απέδωσε στον μηνυτή την υποχρέωση να αποδείξει εκείνος το ψεύδος των ένορκων βεβαιώσεων, ενώ αυτό είναι έργο του εισαγγελέα κατά την προδικασία.

  Καλλίτσης

  ∆εν ερεύνησε

  Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισαγγελέας Εφετών εκτιμά ότι η συνάδελφός του ουδέποτε ερεύνησε αν τα όσα ανέφεραν οι μάρτυρες ήταν εν γνώσει τους ψευδή και συκοφαντικά για τον κομμωτή. Αναφέρει ότι η Χριστίνα Χριστοπούλου(πεθερά) δεν ήταν σε θέση να γνωρίζει αυτά που κατέθεσε από προσωπική αντίληψη, ενώ η κουμπάρα Αρτεμισία Κοκολάκη επίσης δεν γνώριζε αυτά τα θέματα, καθώς είχε διακόψει τις σχέσεις της με το ζεύγος από το 2011!
  Όσο για την Παπαγεωργίου και τη Ηλιάκη, ο δικαστικός λειτουργός εκτιμά ότι δεν ήταν σε θέση να γνωρίζουν αυτά που κατέθεσαν, ιδίως ότι υπήρχαν π.χ. αδήλωτα μετρητά στα χέρια της Έλενας. Πιστεύει ότι κατέθεσαν όλες καθ ‘υπαγόρευση της εν διαστάσει συζύγου του Καλλίτση, ενώ δεν δικαιολογούνταν τα συγκεκριμένα ποσά μέσα από τις φορολογικές δηλώσεις της πρώην coach του GNTM. Άσκησε, μάλιστα, κακουργηματική ποινική δίωξη σε βάρος της Χριστοπούλου για το αδίκημα της απάτης στο δικαστήριο (ότι δηλαδή προσπάθησε να εξαπατήσει τους δικαστές του Πρωτοδικείου Αθηνών). Ο εισαγγελέας Εφετών άσκησε ακόμα δίωξη για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε ψευδή κατάθεση στην Χριστοπούλου και της ψευδορκίας σε βάρος όλων των υπολοίπων. Η δικογραφία απεστάλη στον 23ο τακτικό ανακριτή Αθηνών, ο οποίος έχει αναλάβει την κύρια ανάκριση της υπόθεσης.
  Όταν ολοκληρωθεί η κύρια ανάκριση, ο φάκελος θα διαβιβαστεί στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών το οποίο θα αποφασίσει για το εάν θα παραπεμφθούν οι γυναίκες σε δίκη. Η επαπειλούμενη ποινή για το αδίκημα της κακουργηματικής απάτης είναι από πέντε έως δέκα χρόνια κάθειρξη.

  Για το θέμα τοποθετήθηκαν με ανακοινώσεις τους η Χριστοπούλου, η Ηλιάκη αλλά και η Παπαγεωργίου. Η κριτής του «My style Rocks» ανεφέρε μεταξύ άλλων πως δεν ήταν πρόθεση της η δημοσιοποίηση των προσωπικών της υποθέσεων και διατηρεί ήπιους τόνους «σε αντίθεση με την πρακτική της άλλης πλευράς». Επισήμανε ότι «δεν επιθυμεί η στάση αυτή να ερμηνευθεί ως ένδειξη έμμεσης τυχόν αποδοχής των όσων μονομερώς δημοσιεύονται τις τελευταίες ημέρες».

  Η ίδια θεωρεί ότι τα δημοσιεύματα και οι δηλώσεις από την πλευρά του Καλλίτση προσβάλουν το τεκμήριο της αθωότητάς της, τη στιγμή που η ποινική διαδικασία εκκρεμεί.
  Η Ηλιάνα Παπαγεωργίου, τόνισε ότι αμφισβητείται η αξιοπρέπεια και το ήθος της και πως απέχει συνειδητά από τη δημοσιοποίηση των θέσεων της. Το ίδιο ακριβώς ανάφερε και η Μαρία Ηλιάκη η οποία και υπογράμμισε ότι έχει εμπιστοσύνη στη ∆ικαιοσύνη.

  Παραπλάνηση

  Από την πλευρά του ο Τέλλος Αγαπηνός, δικηγόρος του Πάνου Καλλίτση, δήλωσε στη «Μ»: «Ασκήθηκε κακουργηματική ποινική δίωξη από έναν από τους κορυφαίους εισαγγελείς Εφετών της χώρας, ο οποίος κατέχει μάλιστα τη θέση του Έλληνα Ευρωπαίου Εισαγγελέα, σε βάρος των δραστών – ψευδομαρτύρων και στην ηθική αυτουργό των πράξεών τους, η οποία κατέθεσε το επίδικο ψευδέστατο αγωγικό δικόγραφο αποπειρώμενη να παραπλανήσει τους δικαστές του Πρωτοδικείου Αθηνών και να αποσπάσει παρανόμως από τον κ. Καλλίτση 205.000 ευρω.

  Φαίνεται ότι η μνήμη της πρώην συζύγου του εντολέως μας εξασθένησε πολύ γρήγορα από το βράδυ του Ιανουαρίου του 2016, όταν ο κ. Καλλίτσης δέχτηκε μια σφαίρα στη καρδιά και δύο στο σώμα για να την προστατεύσει.

  Εύχομαι τόσο η ηθική αυτουργός όσο και οι ψευδομάρτυρές της να παραιτηθούν των αγωγών τους και να ανακαλέσουν τις ψευδείς καταθέσεις τους και η μεταμέλειά τους θα εκτιμηθεί μετά βεβαιότητας από την Ποινική Δικαιοσύνη, αφού βεβαίως επανορθώσουν τη σοβαρότατη ηθική βλάβη που υπέστην ο εντολέας μας», επισήμανε ο δικηγόρος.

  Όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΜΠΑΜ» που κυκλοφορεί

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  Στον ανακριτή την Δευτέρα ο κομμωτής Καλλίτσης για κακουργηματική απάτη σε βάρος του

  Μήνυση Καλλίτση: Τι απαντούν οι Ε. Χριστοπούλου, Μ. Ηλιάκη & Η. Παπαγεωργίου

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

  Πρόσφατα Άρθρα

  Συνελήφθη ο Νότης Σφακιανάκης – Τι βρέθηκε στην κατοχή του

  Συνελήφθη την Κυριακή στο Ελληνικό ο τραγουδιστής Νότης Σφακιανάκης. Σύμφωνα με τον Αnt1, σε έλεγχο που του έγινε στη συμβολή των οδών Βουλιαγμένης και...

  Γιατρός Μαραντόνα: «Έκανα το καλύτερο για τον Ντιέγκο»

  Ο εισαγγελέας του Σαν Ισιντόρο, προάστιo έξω από το Μπουένος Αϊρες, άρχισε να ερευνά από την Κυριακή (29/11) το ενδεχόμενο να υπήρξε ιατρική αμέλεια...

  Τεράστια ανατροπή με Αθηναίου και αγκαλιά με την πρόκριση η Εθνική

  Με τον Γιάννη Αθηναίου να πετυχαίνει μεγάλα καλάθια τριών πόντων στα τελευταία λεπτά, η Εθνική ομάδα μπάσκετ επικράτησε στην παράταση της Βουλγαρίας με 84-78, πετυχαίνοντας...

  ΚΙΝΑΛ: Σώστε το τμήμα Ελληνικών σπουδών της Μελβούρνης

  Να στηρίξει με κάθε τρόπο τις Ελληνικές Σπουδές στο Πανεπιστήμιου του La Trobe,στην Μελβούρνη, καλεί το ΚιΝΑΛ την κυβέρνηση, καταδικάζοντας την απόφαση για διακοπή του ...

  Μεγάλο «διπλό» της ΑΕΚ στην Τρίπολη με 2-1

  Τρία 24ωρα μετά τη βαριά εντός έδρας ήττα από τη Ζόρια (0-3) που σήμανε επί της ουσίας και τον αποκλεισμό της απ’ τους ομίλους...