0:29 Δευτέρα 24 Ιουνίου 2024
eReportaz

Live:

Καναδάς: Επιστρέφουν σπίτια τους οι 600 κάτοικοι της ζώνης κινδύνου

Καναδάς: Επιστρέφουν σπίτια τους οι 600 κάτοικοι της ζώνης κινδύνου

Η κυβέρνηση του Κεμπέκ ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι 600 άνθρωποι, που επηρεάστηκαν από την πολύνεκρη έκρηξη που ακολούθησε τον εκτροχιασμό της εμπορευματικής αμαξοστοιχίας την περασμένη εβδομάδα, μπορούν να επιστρέψουν στα σπίτια τους που βρίσκονται κοντά στην «κόκκινη ζώνη».

Η επικράτεια του δήμου κηρύχτηκε από τη δήμαρχο της πόλης του Λακ-Μεγκαντίκ, Κολέτ Ρουαλαρόζ σε κατάσταση πένθους, μέχρι νεωτέρας. [quote_text color=”#000000″ text_color=”#ffffff”]«Θα δημιουργήσουμε ένα χώρο μνημείο, όπου οι άνθρωποι θα μπορούν να προσεύχονται, να επαναφέρουν να εναποθέτουν φωτογραφίες, και λουλούδια»[/quote_text], είπε ο πρώτος πολίτης του Λακ- Μεγκαντίκ.

Την ίδια στιγμή, οι 600 κάτοικοι της γειτονιάς που βρίσκεται κοντά στην «κόκκινη ζώνη», είχαν τη δυνατότητα να επιστρέψουν στα σπίτια τους, έξι ημέρες μετά την καταστροφή που «κατά πάσα πιθανότητα» κόστισε τη ζωή σε 50 συμπολίτες τους. Συνολικά, 2.000 άτομα από τους περίπου 6.000 κατοίκους της μικρής πόλης, έπρεπε να εκκενώσουν τα σπίτια τους, μέσα στη νύχτα από την Παρασκευή προς το Σάββατο, όταν έγινε η φονική έκρηξη.

 

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

          

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας