3:53 Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
eReportaz

Live:

Κάντε light «αμαρτωλά» junk food

Κάντε light «αμαρτωλά» junk food

Πίτσα που γίνεται light και μάλιστα με λιγότερες από 280 θερμίδες; Όχι δεν είναι όνειρο! Γίνεται! Παρακάτω θα βρείτε 3 διαφορετικές συνταγές για το πως να φτιάξεις μια αμαρτωλή, νόστιμη και ελαφριά πίτσα χωρίς να νιώσεις τύψεις μετά που χάλασες τη δίαιτά σου!

pitsa-ntomatinia (1)

ΠΙΤΣΑ ΜΕ ΨΗΤΑ ΤΟΜΑΤΑΚΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ(277 θερμίδες)

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

  • 200 gr. τομάτες τσαμπί
  • 2 κ.γ. ελαιόλαδο
  • 1 δόση ζύμη ολικής άλεσης
  • 1 κ.σ. τριμμένη παρεμεζάνα
  • 1/4 του φλιτζανιού νιφάδες παρμεζάνας
  • 1 κ.σ. χυμό λεμόνι
  • 2 κ.σ. κάπαρη
  • Αλάτι & πιπέρι
  • 7-8 φύλλα βασιλικου

Τρόπος μαγειρέματος

Προθερμαίνουμε το γκριλ μας και κατόπιν σε ένα ταψάκι με στρωμένη λαδόκολλα ρίχνουμε τις ντομάτες και 1 κ.γ. λάδι. Ψήνουμε για περίπου 4 λεπτά μέχρι να ζαρώσουν οι ντομάτες και να καραμελώσουν.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 στις αντιστάσεις. Ανοίγουμε το φύλλο και ρίχνουμε τις ντομάτες και την κάπαρη και την τριμμένη παρμεζάνα και ψήνουμε σε χαμηλή θεση για 10 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα η ζύμη.

Βάζουμε το βασιλικό, τις νιφάδες παρμεζάνας, το ελαιόλαδο και το λεμόνι σε ένα μπολ, ανακατεύουμε και αλατοπιπερώνουμε. Κόβουμε την πίτσα σε κομμάτια και απλώνουμε από πάνω τα υλικά αφού ψηθεί – βασιλικό, παρμεζάνα.

1

 

ΠΙΤΣΑ ΜΕ ΚΑΤΣΙΚΙΣΙΟ ΤΥΡΙ(295 θερμίδες)

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

  • 2 κ.γ. ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 δόση ζύμη για πίτσα ολικής άλεσης
  • 1 φλιτζάνι τοματάκια cherry κομμένα στη μέση
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 1/2 κ.γ. ξηρό βασιλικό
  • 1/2 κ.γ. ξηρή ρίγανη
  • 50 γρ. κατσικίσιο τυρί σε λεπτές φετούλες
  • 100 γρ. κίτρινο τυρί με χαμηλά λιπαρά
  • 1 ματσάκι φρέσκια ρόκα

Τρόπος μαγειρέματος

Προθερμαινουμε το φούρνο στους 200oC και λιώνουμε τα μισά τοματάκια στο μπλέντερ. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τα μυρωδικά, ρίγανη και βασιλικό.

Ανοίγουμε τη ζύμη σε ένα ταψάκι 20 εκατοστών και απλώνουμε πάνω της τη λιωμένη τομάτα. Κατόπιν βάζουμε 1 κ.γ. λάδι σε αντικολλητικό σκεύος και σοτάρουμε το κρεμμύδι να μαλακώσει για 5-6 λεπτά. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια πάνω από την σάλτσα τομάτα, και μοιράζουμε τα υπόλοιπα τοματάκια, τα κομμάτια με το κατσικίσιο τυρί και 4-5 φυλλαράκια ρόκας εδώ κι εκεί. Πασπαλίζουμε με το κίτρινο τυρί.

Βάζουμε στο φούρνο για 10′ λεπτά περίπου να λιώσει το κίτρινο τυρί και να ψηθεί η ζύμη. Σερβίρουμε με φρέσκα φύλλα ρόκας και ραντίζοντας με το ελαιόλαδο που έμεινε στην επιφάνεια της πίτσας.

1588470-101718-fresh-pizza-in-open-box-isolated-on-white-light-shadow

ΠΙΤΣΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΑΝΑΝΑ(280 θερμίδες)

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

  • 1 κ.γ. ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 3/4 φλιτζάνια τοματάκια cherry στη μέση
  • Αλάτι, κόκκινο πιπέρι
  • Λίγο φρέσκο μαϊντανό
  • 2 κ.σ. φρέσκο βασιλικό
  • Ζύμη για πίτσα ολικής άλεσης
  • 2 φλιτζάνια φιλέτο κοτόπουλο ψητό ή βραστό
  • 4 ροδέλες ανανά κομμένες σε κυβάκια
  • 1/2 φλιτζάνι τυρί προβολόνε
  • 1/2 φλιτζάνι μοτσαρέλα
  • 4-5 κ.σ. φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό

Τρόπος μαγειρέματος

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 250oC. Ζεστένουμε το ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και πρόσθεσε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Σόταρε για 5′ λεπτά. Προσθέτουμε τις ντομάτες, τον ανανά, αλάτι και πιπέρι και άσε το μείγμα να πάρει βράση.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να δέσει η σάλτσα για ένα τέταρτο της ώρας περίπου. Προσθέτουμε στο τέλος τα μυρωδικά(μαϊντανό και βασιλικό) και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Άφησε να κρυώσει καλά.

Ανοίγουμε τη ζύμη και βάζουμε τη σε ταψάκι λαδωμένο και ελαφρά αλευρωμένο. Απλώνουμε από πάνω τη σάλτσα αφήνοντας 1 δάκτυλο περιθώριο στις άκρες και πρόσθεσε το κοτόπουλο και τα τυριά! Τέλος ψήνουμε στους 250oC για δέκα λεπτά να λιώσει το τυρί και να πάρει ελαφρό χρώμα η ζύμη. Πασπαλίζουμε με λίγο φρέσκο μαϊντανό και είναι έτοιμη

 

 

 

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

     

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας