13:26 Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2021
eReportaz

Live:

Καβάλα: Το ταξίδι στη Βουλγαρία έφερε τον ιό στο εργοστάσιο κρεάτων

Καβάλα: Το ταξίδι στη Βουλγαρία έφερε τον ιό στο εργοστάσιο κρεάτων

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, ένα ταξίδι μιας γυναίκας από τη Βουλγαρία, στην πατρίδα της φαίνεται ότι ήταν η αιτία να διασπαρεί ο κορωνοϊός στο εργοστάσιο κρεάτων στην Καβάλα. Συνολικά έχουν διαγνωστεί θετικοί 24 εργαζόμενοι σε εργοστάσιο κρεάτων. Όλοι τους παρουσιάζουν ήπια συμπτώματα.

Το εργοστάσιο που επεξεργάζεται κρέας για την παραγωγή μεταξύ άλλων γύρου αριθμεί πάνω από 100 εργαζομένους. Ανακοίνωση με αφορμή τον εντοπισμό κρουσμάτων κορωνοϊού μεταξύ των υπαλλήλων της, εξέδωσε εταιρεία επεξεργασίας κρεάτων στην Καβάλα, στην οποία αναφέρει μεταξύ άλλων ότι έγινε απολύμανση σε όλους τους χώρους της επιχείρησης και ότι   ο ιός SARS-CoV-2 δεν μεταδίδεται από τα τρόφιμα προς τους καταναλωτές.

Σημειώνεται ότι μετά την ανακοίνωση του συνόλου των αποτελεσμάτων των ελέγχων, η εταιρία προχώρησε σε αναστολή των εργασιών της και θα επαναλειτουργήσει όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν.

«Ο έλεγχος του προσωπικού συμβάλλει στον περιορισμό της διασποράς του ιού στην κοινότητα. Η επαναλειτουργία της εταιρίας θα πραγματοποιηθεί με απόλυτη ασφάλεια μόλις οι συνθήκες το επιστρέψουν», αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρείας.

Η ιχνηλάτιση των επαφών συνεχίζεται προκειμένου να αποφευχθεί ένα τοπικό lockdown το οποίο θα σήμαινε καταστροφή για επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον Τουρισμό και απασχολούν εκατοντάδες εργαζόμενους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κορωνοϊός: Σοκ στην Καβάλα με 24 κρούσματα

Καβάλα: «Απολυμάναμε όλους τους χώρους – Δεν μεταδίδεται ο ιός από τα τρόφιμα» λέει η εταιρεία κρεάτων

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

-----------------------------------------------------------------------------------

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας