9:33 Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2023
eReportaz

Live:

ΚΕΕΛΠΝΟ: Σχέδιο για την υγειονομική φροντίδα των μεταναστών & τη θωράκιση της δημόσιας υγείας

ΚΕΕΛΠΝΟ: Σχέδιο για την υγειονομική φροντίδα των μεταναστών & τη θωράκιση της δημόσιας υγείας

Σε ετοιμότητα βρίσκεται το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, προκειμένου να αντιμετωπιστεί υγειονομικά η αυξημένη εισροή μεταναστών στη χώρα μας, με σκοπό τη θωράκιση της δημόσιας υγείας.

Αναλυτικότερα, ο νέος πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ, καθηγητής Αθανάσιος Γιαννόπουλος, έχει αποστείλει στα υπουργεία Υγείας και Εσωτερικών (αναπλ. υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής), σχετικό σχέδιο, που περιλαμβάνει μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας, και παράλληλα την επαρκή υγειονομική κάλυψη των νεοεισερχόμενων ατόμων.

Ακόμα, το μεσημέρι ο κ. Γιαννόπουλος επισκέφθηκε το Κέντρο Μεταναστών στην Αμυγδαλέζα, προκειμένου να διαπιστώσει τις συνθήκες υγιεινής που επικρατούν εκεί, και στη συνέχεια το Κέντρο Αλλοδαπών στην οδό Πέτρου Ράλλη.

Επίσης, τη Δευτέρα, 20 Απριλίου, ο Θ. Γιαννόπουλος, ο γενικός διευθυντής του ΚΕΕΛΠΝΟ, γιατρός Θεόδωρος Παπαδημητρίου και ο γιατρός του Κέντρου, Γεώργιος Ρηγάκος, πρόκειται να μεταβούν στη Ρόδο και την Τήλο και την Τρίτη, 21 Απριλίου, στην Κω, για να επισκεφθούν τις τοπικές Μονάδες Υγείας, τις περιφερειακές υπηρεσίες Πρώτης Υποδοχής, καθώς και τους χώρους φιλοξενίας παρατύπως νεοεισερχόμενων ατόμων.
Παράλληλα, από τη Δευτέρα, 20 Απριλίου, κινητές μονάδες του ΚΕΕΛΠΝΟ θα μεταβούν σε σημεία της Αττικής, όπου συχνάζουν οι μετανάστες, προκειμένου να τους διανείμουν ενημερωτικό υλικό, ώστε να γνωρίζουν πού μπορούν να απευθυνθούν εάν παρουσιάζουν συμπτώματα, όπως πυρετό, έντονο βήχα, κεφαλαλγία, πόνο στην κοιλιά. κ.ά.

Η δράση των κινητών μονάδων του ΚΕΕΛΠΝΟ θα συνεχιστεί και σε άλλες πόλεις.

Πηγή : isotimos.com

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

       

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας