9:11 Παρασκευή 12 Αυγούστου 2022
eReportaz

Live:

Κινητοποιήσεις σε όλο τον κόσμο για τη Novartis

Κινητοποιήσεις σε όλο τον κόσμο για τη Novartis
  • Οι Φορολογικές Αρχές της Κορέας ξεκίνησαν φορολογική έρευνα σχετικά με τη Novartis Κορέα την περασμένη Δευτέρα!
  • Την ίδια μέρα η αρχή προστασίας καταναλωτή της Αυστραλίας παραπέμπει τις θυγατρικές της GlaxoSmithKline (GSK) και της Novartis στο δικαστήριο
  • Νωπές ακόμη οι… μνήμες από τις έρευνες που έγιναν και στη Novartis Ελλάς

KΟΡΕΑ

Τον Αύγουστο του περασμένου έτους, οι εισαγγελείς κατηγορούσαν υπαλλήλους της κορεατικής μονάδας του ελβετικού κολοσσού με την κατηγορία της δωροδοκίας, κατηγορώντας τους ότι προσέφεραν μίζες – μεταμφιεσμένες ως «δαπάνες για τη συμμετοχή σε ακαδημαϊκά φόρουμ» – στους γιατρούς σε αντάλλαγμα για τη συνταγογράφηση των φαρμάκων της εταιρείας.

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ

Την ίδια μέρα η αρχή προστασίας καταναλωτή της Αυστραλίας παραπέμπει τις θυγατρικές της GlaxoSmithKline (GSK) και της Novartis στο δικαστήριο για την υποτιθέμενη ψευδή ή παραπλανητική εμπορία γνωστού παυσίπονου.

Η δράση αποτελεί μέρος της καταστολής των «παραπλανητικών μηνυμάτων» σε ολόκληρο τον φαρμακευτικό τομέα από την Αυστραλιανή Επιτροπή Ανταγωνισμού και Καταναλωτών (ACCC).

Η υπόθεση της ACCC εναντίον της GSK και της Novartis επικεντρώνεται σε αυτό που ισχυρίζεται ότι είναι «ψευδείς ή παραπλανητικοί ισχυρισμοί» στην εμπορία των προϊόντων Voltaren Osteo Gel και Voltaren Emulgel για την ανακούφιση πόνου. Ισχυρίζεται ότι οι εταιρείες που κυκλοφορούν στο εμπόριο Osteo Gel έχουν συνεργαστεί ειδικά για τη θεραπεία οστεοαρθρίτιδας και είναι πιο αποτελεσματικές από την Emulgel, όταν τα προϊόντα είχαν ίδια σύσταση.

«Υποστηρίζουμε ότι οι καταναλωτές ενδέχεται να έχουν παραπλανηθεί στην αγορά του Osteo Gel, πιστεύοντας ότι είναι διαφορετικό από το Emulgel και πιο αποτελεσματικό για τη θεραπεία των συνθηκών οστεοαρθρίτιδας, όταν αυτό δεν συμβαίνει», δήλωσε ο Rod Sims, πρόεδρος της ACCC.

Το ACCC στο παρελθόν έχει ρίξει τεράστια πρόστιμα και σε άλλες φαρμακευτικές εταιρείες.

ΕΛΛΑΔΑ

Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ, που πρώτο το ereportaz μετέδωσε, αναφορικά με την έφοδο των Εισαγγελικών Αρχών και της Οικονομικής Αστυνομίας στα γραφεία της Novartis στην Αθήνα την περασμένη Τρίτη.

Αιφνιδιαστική έφοδος από την Εισαγγελία Διαφθοράς στα γραφεία της Novartis

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

         

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας