21:48 Δευτέρα 29 Μαΐου 2023
eReportaz

Live:

Κιβωτός του Κόσμου: «Δεν άφηναν μητέρα να δει τα παιδιά της, έλεγαν ότι πεινούσαν» – Νέα μαρτυρία

Κιβωτός του Κόσμου: «Δεν άφηναν μητέρα να δει τα παιδιά της, έλεγαν ότι πεινούσαν» – Νέα μαρτυρία

Ένα «κύμα» καταγγελιών σχετικά με τις συνθήκες διαβίωσης αλλά και για περιστατικά ασέλγειας στην «Κιβωτό του Κόσμου» σαρώνει την Οργάνωση. Ακόμη μία υπόθεση βλέπει το φως της δημοσιότητας που είναι ενδεικτική του τι συνέβαινε στην «Κιβωτό του Κόσμου».

Μια μητέρα τριών παιδιών, τα οποία είχαν καταλήξει στη δομή, ανέφερε ότι δεν της επέτρεπαν να τα δει. Μιλώντας στο OPEN η δικηγόρος της, Κατερίνα Φραγκάκη είπε ότι η υπόθεση είχε αρχίσει από τον Νοέμβριο του 2021.Τότε η μητέρα είχε στερηθεί τα παιδιά της έπειτα από έκθεση κοινωνικής υπηρεσίας που κατατέθηκε στην εισαγγελία ανηλίκων. Στην έκθεση αναφερόταν πως η μητέρα ήταν «συστηματικά ασυνεπής στην επαφή της με την κοινωνική υπηρεσία και τον παιδοψυχίατρο και στη συμμόρφωση με τις επισημάνσεις τους, αν και ο μεγάλος γιος της έχει διαγνωστεί με διαταραχή συναισθήματος, έντονη κινητικότητα και παρορμητικότητα».

Όπως αναφέρει η δικηγόρος Κατερίνα Φραγκάκη, η μητέρα όλο αυτό το χρονικό διάστημα προσπαθούσε να λάβει γνώση της έκθεσης της κοινωνικής υπηρεσίας και των παιδοψυχίατρών, όμως δεν της χορηγούνταν από το Νοσοκομείο, ούτε από την εισαγγελία ανηλίκων αν και είχε κάνει αίτηση.

Μάλιστα τα παιδιά εξέφραζαν παράπονα πως είναι πεινασμένα, δείχνοντας μια εικόνα παραμέλησης. Τα ίδια επίσης ήθελαν να βρίσκονται με τη μητέρα τους και είχαν ένα πολύ στενό δεσμό μαζί της.
Η τότε αρμόδια Εισαγγελέας είχε αρνηθεί να δώσει πίσω τα παιδιά στην μητέρα, λέγοντάς της μάλιστα πως τα παιδιά της είναι τυχερά που είναι στην «Κιβωτό του Κόσμου».

Τελικά, πρόσφατα, η Εισαγγελέας άλλαξε, και με νέες διαδικασίες η μητέρα κατάφερε να πάρει πίσω τα 3 παιδιά της.

Η δικηγόρος λέει χαρακτηριστικά πως τότε είχαν τους πάντες εναντίον τους, όταν ανέφεραν το τι γίνεται στη δομή.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

                

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας