17:34 Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2021
eReportaz

Live:

Κωδικός «Πανηγύρια»: Τι ψάχνει η ΕΛΑΣ - Ποιους παρακολουθεί και τι προσπαθεί να αποτρέψει

Κωδικός «Πανηγύρια»: Τι ψάχνει η ΕΛΑΣ - Ποιους παρακολουθεί και τι προσπαθεί να αποτρέψει

Κωδικός «Πανηγύρια»: Τι ψάχνει η ΕΛΑΣ, ποιους παρακολουθεί και τι προσπαθεί να αποτρέψει

 

Τη δυσκολότερη εξίσωση καλείται να λύσει η Πολιτική Προστασία σε συνεργασία με την Αστυνομία και τους δήμους αφού καμία περιφερειακή ενότητα και κανείς νομός δεν έχει συμπληρώσει το προαπαιτούμενο ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων ώστε να μπορέσει να διοργανώσει εμποροπανήγυρη, όπως ορίζεται σαφώς σε όλες τις τελευταίες Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις ( ΚΥΑ).

σπίτια

Το επίσης ενδιαφέρον είναι ότι, σύμφωνα με πληροφορίες του e-reportaz, οι αστυνομικοί των κατά τόπους διευθύνσεων και τμημάτων κατόπιν εντολής από το αρχηγείο της ΕΛΑΣ, είτε αναστέλλουν προγραμματισμένες μουσικές εκδηλώσεις με ζωντανή μουσική όπως συνέβη σε τουλάχιστον 10 περιπτώσεις στην Αρκαδία, τη Λακωνία, τη Μεσσηνία, την Αχαϊα, την Άρτα, τη Λάρισα, την Εύβοια και τη Βοιωτία, είτε απαιτούν να διαλυθούν οι συναθροίσεις στις 2 μετά τα μεσάνυχτα.

κυβέρνηση

OLYMPUS DIGITAL CAME

Οι περισσότεροι συμμορφώνονται, υπάρχουν όμως και εκείνοι που επιλέγουν να «στήσουν» παράνομα «πάγκους και όργανα» λέγοντας ότι για δεύτερο συνεχόμενο καλοκαίρι δεν μπορούν – λόγω κορονοϊού – να έχουν το οποιοδήποτε έσοδο. Για τον λόγο αυτό παρακολουθούνται τηλέφωνα και λογαριασμοί στα social media 160 δημοφιλών τραγουδιστών παραδοσιακής και λαϊκής μουσικής και δεκάδων καλλιτεχνικών διευθυντών ώστε να αποφευχθούν οι συρροές την περίοδο 15 Ιουλίου – 17 Αυγούστου όπου σε όλη την Ελλάδα διοργανώνονται θρησκευτικά, εμπορικά και μουσικά πανηγύρια ένεκα του ορθόδοξου εορτολογίου (Αγ. Ευφημίας, Αγ. Μαρίνας, Προφήτη Ηλία, Αγ. Παρασκευής, Αγ. Παντελεήμονος, της Μεταμόρφωσης Του Σωτήρος, της Κοιμήσεως Της Θεοτόκου κτλ).

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

        

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας