15:09 Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2023
eReportaz

Live:

Κολωνός - Η κατάθεση της θείας της 12χρονης: «Της πήρα τα κινητά από τα χέρια - Άρχισε να τρέμει και να κλαίει»

Κολωνός - Η κατάθεση της θείας της 12χρονης: «Της πήρα τα κινητά από τα χέρια - Άρχισε να τρέμει και να κλαίει»

 

  • Η αποκαλυπτική κατάθεση της θείας της 12χρονης, η οποία ξετύλιξε το κουβάρι της ανατριχιαστικής ιστορίας
  • Η σωτηρία παρέμβασή της, στη Λευκάδα, τον Αύγουστο του 2022

 

Του ΠΕΤΡΟΥ ΚΟΥΣΟΥΛΟΥ

 

Η παρατηρητικότητα της θείας (αδελφής του πατέρα της) της 12χρονης κοπέλας από τον Κολωνό που είχε πέσει θύμα των αρρωστημένων ορέξεων του 53χρονου προφυλακισμένου Ηλία Μίχου αλλά και (σύμφωνα με το κατηγορητήριο) της ίδιας της μητέρας, στάθηκε αφορμή προκειμένου να ξετυλιχθεί το κουβάρι της ανατριχιαστικής ιστορίας η οποία συγκλονίζει το πανελλήνιο. Τίποτε από όλα όσα ζούμε τις τελευταίες ημέρες μπορεί να μην είχε συμβεί εάν την Παρασκευή 2 Αυγούστου, κατά τη διάρκεια των κοινών τους διακοπών στη Λευκάδα, η 45χρονη θεία του ανήλικου θύματος δεν προβληματιζόταν από το γεγονός ότι η 12χρονη ήταν διαρκώς απασχολημένη κρατώντας δύο κινητά στα χέρια (σ.σ. το ένα που της είχε αγοράσει η μητέρα της και το άλλο το οποίο της είχε κάνει δώρο ο Μίχος. Τίποτε, πιθανότατα, δεν θα είχε γίνει εάν η συγκεκριμένη γυναίκα δεν αποφάσιζε να τραβήξει τα κινητά από τα χέρια του ανήλικου κοριτσιού και δεν την έπειθε, μετά από δύο ώρες, να τα ξεκλειδώσει. «…Με αυτό που αντίκρισα σοκαρίστηκα. Είδα ότι συνομιλούσε με έναν ‘‘Ηλία Μήχο’’ (σ.σ. όπως τον είχε αποθηκευμένο στις επαφές της η μικρούλα), ο οποίος της έλεγε αισχρά πράγματα, ενώ στη μεταξύ τους συνομιλία υπήρχαν και γυμνά βίντεο και φωτογραφίες της ανιψιάς μου…», κατέθεσε επισημαίνοντας ότι αμέσως επικοινώνησε με το «Χαμόγελο του Παιδιού» αλλά και τους γονείς της 12χρονης, εξαναγκάζοντάς τους ουσιαστικά την επόμενη ημέρα να καταγγείλουν τον Γολγοθά της κόρης τους στις αστυνομικές Αρχές.

 

«Τρελάθηκε»

Στην κατάθεσή της, την οποία αποκαλύπτει λέξη προς λέξη η «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ», η θεία της ανήλικης ανέφερε: «…Περί τα τέλη Αυγούστου η ανιψιά μου ήρθε να μείνει μαζί μου στη Λευκάδα για λίγες ημέρες. Την Παρασκευή 2.9.2022 και ενώ βρισκόμασταν στο σπίτι, παρατηρούσα ότι κρατούσε και τα δύο κινητά της ταυτόχρονα. Επειδή δεν θεωρούσα σωστό να περνάει τόσο χρόνο στο κινητό, αυθόρμητα της τα πήρα από τα χέρια και τα δύο. Τότε η μικρή τρελάθηκε και ήρθε και κλείδωσε τα κινητά. Άρχισε να τρέμει και να κλαίει. Εκεί κατάλαβα ότι συμβαίνει κάτι σοβαρό που θέλει να κρύψει, αλλά δεν πήγαινε το μυαλό μου στο τι θα έβλεπα…». Στη συνέχεια η θεία του ανήλικου θύματος αναφέρει ότι όταν προσπάθησε να ανοίξει τα κινητά, όμως το μικρό κορίτσι αρνιόταν πεισματικά με κλάματα. «Μετά από δύο ώρες την έπεισα να μου τα ξεκλειδώσει. Πήρα το ένα κινητό και άρχισα να το ψάχνω. Με αυτό που αντίκρισα σοκαρίστηκα. Είδα ότι συνομιλούσε με έναν ‘‘Ηλία Μήχο’’, ο οποίος της έλεγε αισχρά πράγματα, ενώ στη μεταξύ τους συνομιλία υπήρχαν και γυμνά βίντεο και φωτογραφίες της ανιψιάς μου. Είχε πάθει σοκ που ανακάλυψα όλα αυτά. Τη ρωτούσα, αλλά δεν είχε δύναμη να μου απαντήσει σε τίποτα και έτσι εγώ δεν την πίεσα παραπάνω».

 

Ενημέρωση

 

Από την ίδια κατάθεση προκύπτει ότι η θεία ήταν εκείνη η οποία ουσιαστικά κίνησε τις διαδικασίες προκειμένου να ενημερωθούν οι φορείς αλλά και οι αστυνομικές Αρχές. Όπως ισχυρίσθηκε, το ίδιο κιόλας βράδυ επικοινώνησε με το «Χαμόγελο του Παιδιού», ενώ μίλησε και με τους γονείς της 12χρονης ζητώντας τους να προχωρήσουν άμεσα σε καταγγελία. «…Το ίδιο βράδυ κάλεσα στο ‘‘Χαμόγελο του Παιδιού’’ να με συμβουλεύσουν πώς πρέπει να χειριστώ το θέμα σωστά. Συγχρόνως ενημέρωσα τους γονείς και τους είπα ότι έπρεπε άμεσα να κάνουν καταγγελία, αλλά επειδή ήταν αργά το βράδυ πήγαν στο τμήμα και απευθύνθηκαν πάλι στην Αστυνομία την αμέσως επόμενη ημέρα. Το επόμενο πρωινό αποφάσισα να ακολουθήσω τις συμβουλές των ψυχολόγων του ‘‘Χαμόγελου του Παιδιού’’ και συμπεριφερόμουν όσο μπορούσα, γιατί ήμουν ακόμα πολύ ταραγμένη, σαν να μην έχει συμβεί τίποτα. Τα κινητά που είχε η 12χρονη τα έχω κρατήσει. Επίσης έχω βγάλει φωτογραφίες από συνομιλίες που είχε η ανιψιά μου τόσο με τον ανωτέρω όσο και με άλλα άγνωστα άτομα, με τα οποία όπως φαίνεται έχει συνευρεθεί ερωτικά… Θέλω να βρεθούν όλοι όσοι έχουν πειράξει την ανιψιά μου και να τιμωρηθούν. Τίποτε άλλο δεν έχω να σας πω», κατέληξε.

Σημειώνεται ότι βάσει όσων έχει αποκαλύψει το ανήλικο θύμα στις δύο καταθέσεις της στο Ανηλίκων, λίγο πριν από τις καλοκαιρινές διακοπές έσβησε από το κινητό της τηλέφωνο την εφαρμογή «Blindchat», μέσω της οποίας ο Ηλίας Μίχος έβρισκε αρρωστημένους «πελάτες» προκειμένου να την εκδίδει!


Η «βεντάλια» με τα χρήματα στο TikTok

Εντύπωση αλλά και πολλά ερωτήματα δημιουργούν τα βίντεο που αναρτούσε -μάλλον- η ίδια η 12χρονη στο προφίλ της στο TikTok. Σε πολλά από αυτά το κορίτσι ποζάρει κρατώντας στα χέρια της… βεντάλιες με χαρτονομίσματα ευρώ (πενηντάρικα και εικοσάρικα), ενώ άλλες φορές τα χρήματα βρίσκονται στο πάτωμα. Σε ένα βίντεο τα χαρτονομίσματα τα οποία κρατάει φαίνεται να αγγίζουν τα 400 ευρώ, ενώ σε άλλη περίπτωση βλέπουμε απλωμένα δεκάδες χαρτονομίσματα των 50 ευρώ, η συνολική αξία των οποίων είναι γύρω στα 2.500 ευρώ. Άγνωστο είναι ποιος τη βιντεοσκοπεί στα στιγμιότυπα που βλέπουμε το κορίτσι να ποζάρει με τα χρήματα.

Στο τελευταίο βίντεο που αναρτήθηκε στο προφίλ της την 1η Σεπτεμβρίου βλέπουμε το κορίτσι να ποζάρει ανέμελη δίπλα στη θάλασσα, πιθανόν στη Λευκάδα, περίοδο κατά την οποία η θεία της φαίνεται πως ανακάλυψε τα μηνύματα που της έστελνε ο 53χρονος. Μάλιστα, στο ίδιο βίντεο βλέπουμε τη 12χρονη να μετράει χαρτονομίσματα των 50 ευρώ, τα οποία συνολικά ήταν τουλάχιστον 200 ευρώ. Σε πολλά από τα βίντεο ακούμε ως υπόκρουση διάφορα κομμάτια της τραπ μουσικής. Μάλιστα, στο τελευταίο βίντεο ακούγονται οι εξής στίχοι: «Εγκληματίας πάνω από τον νόμο, έχω ανοσία, δεν νιώθω φόβο. Είτε είναι βρώμικα είτε καθαρά, κάνω τα πάντα αν είναι για τα λεφτά».

Αν και σε πολλά από αυτά τα βίντεο τα χαρακτηριστικά του προσώπου της 12χρονης είναι καλυμμένα με «αυτοκόλλητα», στα στιγμιότυπα που φαίνονται τα χαρακτηριστικά της το παρουσιαστικό της προδίδει την ηλικία της. Σίγουρα δεν μπορεί κάποιος να πιστέψει πως πρόκειται για ένα κορίτσι ηλικίας 16 ετών.

Σε αρκετά βίντεο βλέπουμε φωτογραφίες από διάφορες μηχανές αλλά και πολυτελή αυτοκίνητα. Κάποια από αυτά τα υλικά μάλλον είναι κατεβασμένα από το Ίντερνετ, ενώ άλλα φαίνεται να έχουν φωτογραφηθεί από κινητό τηλέφωνο, πιθανόν της 12χρονης. Άγνωστο όμως είναι πότε και κάτω από ποιες συνθήκες τα φωτογράφισε και αν φυσικά -και πόσο καλά- γνώριζε τους ιδιοκτήτες τους.

 

Κυριάκος Θεοδοσίου


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ 


Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

        

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας