4:13 Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2021
eReportaz

Live:

Κομισιόν: Δεν είμαστε ικανοποιημένοι από την πρόοδο των διαπραγματεύσεων

Κομισιόν: Δεν είμαστε ικανοποιημένοι από την πρόοδο των διαπραγματεύσεων

Δυσαρεστημένη εμφανίζεται η Κομισιόν από την πρόοδο των διαπραγματεύσεων για το ελληνικό ζήτημα, καθώς σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, οι ρυθμοί πρέπει να ενταθούν.

Αναλυτικότερα, ο εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σημείωσε την δυσφορία της Επιτροπής για την έλλειψη προόδου, δηλώνοντας ότι «Εργαζόμαστε συνεχώς με τους άλλους θεσμούς και τις ελληνικές αρχές και οι συνομιλίες συνεχίζονται. Παρόλα αυτά, δεν είμαστε ευχαριστημένοι με την πρόοδο που σημειώνεται και ο ρυθμός της πρέπει να ενταθεί πριν το άτυπο Eurogroup συνεδριάσει, όπου και οι υπουργοί θα έχουν την ευκαιρία να καταγράψουν την πρόοδο που έχει γίνει. Το Brussels Group δε θα έχει κάποια φυσική συνάντηση σήμερα ή αύριο, οι επαφές όμως συνεχίζονται».

Ο κ. Σχοινάς εξήγησε ότι η δυσαρέσκεια της Επιτροπής προκύπτει από την αδυναμία σύγκλισης των απόψεων σχετικά με τη λίστα μεταρρυθμίσεων, γεγονός αποτελεί εμπόδιο στη διαδικασία που συμφώνησαν όλες οι πλευρές να ακολουθήσουν στις 20 Μαρτίου.

«Όπως όλοι θυμάστε στη δήλωση του Συμβουλίου την 20η Μαρτίου, οι διαπραγματεύσεις έπρεπε να είχαν αρχίσει ταχύτατα για τη παραγωγή μιας πλήρους λίστας μεταρρυθμίσεων που θα εξεταστούν από τους θεσμούς, έτσι ώστε να συγκληθεί το άτυπο Eurogroup. Όταν δηλώνουμε πως υπάρχει έλλειψη προόδου αυτό σημαίνει πως η διαδικασία που έχουμε συμφωνήσει δεν υλοποιείται, συνεπώς αν θέλουμε το άτυπο Eurogroup να καταγράψει την κατάσταση, χρειαζόμαστε περισσότερη πρόοδο», είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, η Επιτροπή δια στόματος του εκπρόσωπου Τύπου, επανέλαβε τη δέσμευση Γιούνκερ και όλων των επιτρόπων, για προσπάθειες εξεύρεσης συμφωνίας και αποφυγής των χειρότερων σεναρίων.

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας