20:36 Δευτέρα 29 Μαΐου 2023
eReportaz

Live:

Κορωνοϊός-Καθηγητής Ν. Σύψας: Ενδεχομένως να μην έχουμε καν κορύφωση, να έχουμε επιπέδωση

Κορωνοϊός-Καθηγητής Ν. Σύψας: Ενδεχομένως να μην έχουμε καν κορύφωση, να έχουμε επιπέδωση

Μιλώντας ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Ν. Σύψας το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, ο οποίος είναι και μέλος της επιτροπής αντιμετώπισης του κορωνοϊού, δήλωσε ότι ενδεχομένως μπορεί να μην έχουμε καν κορύφωση.

«Νομίζω ότι είμαστε πλέον κοντά στην κορύφωση, η οποία πιστεύουμε ότι δεν θα είναι τόσο δραματική. Θα είναι αντιμετωπίσιμη από το ΕΣΥ. Ενδεχομένως να μην έχουμε καν κορύφωση, να έχουμε επιπέδωση, δηλαδή μια διασπορά των κρουσμάτων στο χρόνο, ώστε να μπορέσουμε να τα αντιμετωπίσουμε. Όλα αυτά ισχύουν αν συνεχίσουμε να τηρούμε τα μέτρα», τόνισε ο κ. Σύψας.

Συγκλονιστική εξομολόγηση: «Η μάχη μου με τον κορωνοϊό σε νοσοκομείο του Λονδίνου»
«Σίγουρα μες στον Απρίλιο περιμένουμε την κορύφωση. Και στη συνέχεια τον Μάιο θα μπορέσουμε να δούμε σιγά – σιγά την αποδρομή της επιδημίας», συνέχισε ο ίδιος.

«Αν έχουμε μεγάλη διασπορά τον Απρίλιο πολύ φοβάμαι ότι τα περιοριστικά μέτρα θα ισχύουν και για τον Μάιο. Αυτό είναι πολύ κακό σενάριο, γιατί η κοινωνία δεν αντέχει τόσο μεγάλο περιορισμό. Μπορεί η εικόνα που έχουμε σήμερα να αντιστραφεί ταχύτατα», κατέληξε ο κ. Σύψας.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

               

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας