5:13 Τετάρτη 10 Αυγούστου 2022
eReportaz

Live:

Κορονοϊός: Μαθήματα μέσω διαδικτύου στην Νότια Κορέα

Κορονοϊός: Μαθήματα μέσω διαδικτύου στην Νότια Κορέα

Της Κωνσταντίνας Μαλτεπιώτη

Η Νότια Κορέα θα αναβάλει την έναρξη του νέου εξαμήνου για όλα τα σχολεία κατά δύο εβδομάδες λόγω κορονοϊού, για να περιοριστεί η επιδημία του κορονοϊού.

Το επόμενο σχολικό έτος θα αρχίσει στις 23 Μαρτίου, όπως ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας της χώρας Γιου Έουν-χάε.

«Η περίοδος των δύο εβδομάδων είναι απαραίτητη για να περιοριστεί η επιδημία του νέου κορονοϊού», εξήγησε η Γιου.

Η ίδια πρόσθεσε ότι το υπουργείο θα προσφέρει μαθήματα και βιβλία μέσω διαδικτύου ώστε οι μαθητές να μην έχουν κενό στην εκπαίδευση τους.

Μέχρι και σήμερα υπάρχουν 599 επιβεβαιωμένα νέα κρούσματα στην Νότια Κορέα ενώ ο συνολικός αριθμός επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ανέρχεται στα 4.335 και ο αριθμό θανάτων στο 22. Αυτό συμβαίνει όμως γιατί έχει εξετάσει πάνω από 100.000 ανθρώπους πολύ περισσότερους από τις περισσότερες χώρες.

Σύμφωνα με τις νέες εξελίξεις του ιού:

  • Στην Κίνα, ο αριθμός των νέων κρουσμάτων μέχρι τώρα είναι 202, με τον συνολικό αριθμό κρουσμάτων να ανέρχεται στα 80.026, με 2.912 νεκρούς.
  • Στις Ηνωμένες Πολιτείες ανακοινώθηκα δύο θάνατοι από τον νέο κορονοϊό μέσα στο Σαββατοκύριακο, στην πολιτεία της Ουάσινγκτον, ενώ ένα καινούργιο κρούσμα εντοπίστηκε στην πολιτεία της Νέας Υόρκης. Η ΗΠΑ έχουν 87 επιβεβαιωμένα κρούσματα, ενώ υπάρχουν υποψίες ότι ο ιός βρισκόταν για εβδομάδες στην χώρα, περνώντας απαρατήρητος.
  • Μετά από μεγάλες χρηματιστηριακές απώλειες παγκοσμίως την προηγούμενη εβδομάδα, φαίνεται πως η παγκόσμια αγορά αρχίζει και ανακάμπτει, καθώς ο επικεφαλής της τράπεζας της Ιαπωνίας μιλά για συλλογική προσπάθεια των κεντρικών τραπεζών να αποτρέψουν μια παγκόσμια οικονομική ύφεση.
  • Τα νέα κρούσματα στη Νότια Κορέα, στην Ιταλία και στο Ιράν, οι ειδικοί πιστεύουν ότι αναμένονται πολύ περισσότςεα και σε άλλες χώρες. «Είναι πολύ δύσκολο να αντιμετωπίσουμε πλέον την εξάπλωση του ιού», δήλωσε σήμερα, ο επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος της Αυστραλίας, Μπένταν Μέρφι, ενώ ταυτόχρονα ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, είπε την Κυριακή, 2/3/2020, ότι περίμενε να εξαπλωθεί περισσότερο ο ιός στην χώρα, όπου έχουν επιβεβαιωθεί 39 κρούσματα.

Με πληροφορίες από την Washington Post

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

          

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας