22:30 Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022
eReportaz

Live:

Κορονοϊός μέτρα: Κόντρα Νίκου Τζανάκη και Γιώργου Παυλάκη on air για την επιστροφή της μάσκας και τη λήψη ή όχι αυστηρών μέτρων

Κορονοϊός μέτρα: Κόντρα Νίκου Τζανάκη και Γιώργου Παυλάκη on air για την επιστροφή της μάσκας και τη λήψη ή όχι αυστηρών μέτρων

Κόντρα στον αέρα της ΕΡΤ Γιώργου Παυλάκη και Νίκου Τζανάκη με τον καθηγητή πνευμονολογίας από την Κρήτη να βάζει τα γυαλιά στον επικεφαλής ερευνητή του ινστιτούτου έρευνας για τον καρκίνο των ΗΠΑ. Ξεκάθαρη η αντεπίθεση Τζανάκη στον Επικεφαλής του ινστιτούτου έρευνας για τον καρκίνο των ΗΠΑ, Γιώργο Παυλάκη. Ο Γ. Παυλάκης υπογράμμισε ότι θα πρέπει να γυρίσει η μάσκα πίσω για όλους υποχρεωτικά και τάχθηκε υπέρ της λήψης πιο αυστηρών μέτρων σε αυτή τη φάση της πανδημίας.

Ο καθηγητής πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης διαχωρίζοντας τη θέση του είπε ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να τρομάζουμε τον κόσμο ότι δεν υπάρχει λόγος να γυρίσει η μάσκα για όλους ότι πρέπει τα μέτρα να στοχεύουν μόνο τους ευπαθείς και τους ευάλωτους οι οποίοι πάντα κινδυνεύουν περισσότερο και ότι δε χρειάζεται να δημιουργούμε κλίμα τρομοκρατίας.
Γιατί αυτή τη στιγμή 9 στους 10 ανθρώπους που κολλούν την Ο4 την Ο5 περνούν τον κορονοϊό σαν ενδημική νόσο -σαν μία γριπούλα -παρότι αρκετοί κάνουν υψηλούς πυρετούς. Ωστόσο περνούν τη νόσο στο σπίτι και ένα πολύ έντονο χαρακτηριστικό εκτός από τον πυρετό είναι ότι τις πρώτες μέρες νιώθουν τόσο κουρασμένοι που σχεδόν δεν μπορούν να σηκωθούν από το κρεβάτι.

Ο Νίκος Τζανάκης διαχώρισε τη θέση του από το Γιώργο Παυλάκη με πολύ εμφατικό τρόπο και δήλωσε ότι δεν πρέπει πια να τρομάζουμε τον κόσμο και πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη όλους τους παράγοντες του τόπου και κοινωνική ζωή και τουρισμό και εθνική οικονομία και πρέπει να τα βλέπουμε πια όλα διαφορετικά όταν χαράσσουμε πολιτικές υγείας.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

              

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας