22:30 Κυριακή 7 Αυγούστου 2022
eReportaz

Live:

Κορωνοϊός: Ο «Τσιόδρας» των ΗΠΑ σε καραντίνα

Κορωνοϊός: Ο «Τσιόδρας» των ΗΠΑ σε καραντίνα

Το Σάββατο 9 Μαΐου, τρεις από τους σημαντικότερους αξιωματούχους των ΗΠΑ, που είναι υπεύθυνοι για την διαχείρηση της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα, συμπεριλαμβανομένου και του επικεφαλή λοιμωξιολόγου, Άντονι Φάουτσι, τέθηκαν σε αυτοπεριορισμό, αφού ήρθαν σε επαφή με ένα άτομο που διαγνώστηκε θετικό στον ιό, σύμφωνα με δημοσιεύματα των αμερικανικών ΜΜΕ.

 

Σχετικά Άρθρα:

Θετική στον κορωνοϊό η γραμματέας Τύπου του αντιπροέδρου των ΗΠΑ Μ. Πενς

Κορωνοϊός: Χειροτερεύει η κατάσταση στις ΗΠΑ – 75.5 χιλιάδες τα θύματα

ΗΠΑ: Πέθανε 5χρονος από νόσο που πιθανόν συνδέεται με τον κορωνοϊό

 

Ο Φάουτσι, ο διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Λοιμωδών Νοσημάτων (NIAID), που έχει γίνει γνωστός για την άμεσες και λακωνικές ενημερώσεις του κοινού για την πορεία του κορωνοϊού στις ΗΠΑ, δήλωσε ότι «το τεστ του κορωνοϊού βγήκε αρνητικό, όμως θα συνεχίσει να ελέγχεται τακτικά».

Το NIAID δήλωσε για την υγεία του κ. Φάουτσι ότι, παρά το γεγονός ότι ανήκει στην κατηγορία των δυνητικών επαφών “μικρού ρίσκου“, εξ’ αιτίας του βαθμού έκθεσής του στον ιό, θα πάρει τα απαραίτητα μέτρα περιορισμού, ενώ θα υπηρετεί ακόμα τη θέση του, μέσω τηλεδιασκέψεων και αν και εφόσον χρειαστεί η φυσική παρουσία του, αυτή θα γίνει με την μέγιστη προσοχή.

Σε καραντίνα βρίσκεται επίσης και ο δρ. Ρόμπερτ Ρέντφιλντ, ο διευθυντής τoυ Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC), όπως και ο Επίτροπος της Διοίκησης Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), Στίβεν Χάαν.

Ο κ. Ρέντφιλντ, κατατάσσεται επίσης στην κατηγορία των δυνητικών επαφών “μικρού ρίσκου” χωρίς να εμφανίζει συμπτώματα, ενώ και αυτός στο διάστημα των επόμενων δύο εβδομάδων θα εκπληρώνει τα καθήκοντά του μέσω τηλεδιασκέψεων. Δήλωσε επίσης πώς αν χρειαστεί να παραστεί κάπου θα ακολουθήσει τις οδηγίες του CDC για “εργαζομένους σε κρίσιμες υποδομές“, που περιλαμβάνουν την κοινωνική απόσταση και συχνό έλεγχο της υγείας.

Την ίδια μοίρα θα έχει και ο τρίτος αξιωματούχος των ΗΠΑ, ο Επίτροπος της Διοίκησης Τροφίμων και Φαρμάκων, Στίβεν Χάαν, ο οποίος διαγνώσθηκε αρνητικός στον ιό, αλλά θα μείνει σε καραντίνα για τις επόμενες δύο εβδομάδες.

Από τα μέλη του Λευκού Οίκου έχουν διαγνωσθεί θετικοί στον κορωνοϊό η γραμματέας Τύπου του αντιπροέδρου των ΗΠΑ, Μάικ Πενς, Κέιτ Μίλερ, την Παρασκευή, και ένας στρατιωτικός που εγάζεται ως θαλαμηπόλος του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, την Τετάρτη.

Η Διοίκηση Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) αλλά και το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) , αρνείται να αποκαλύψει με ποιον ήρθαν σε επαφή οι τρεις αξιωματούχοι.

Αντιθέτως, o Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, ονομάτισε δημόσια την βοηθό του Μάικ Πενς Κέιτ Μίλερ, ως κρούσμα, ενώ αναφέρει ότι «δεν ανησυχεί» ότι ο ιός θα εξαπλωθεί στον Λευκό Οίκο.

Κανένας από αυτούς που έχουν νοσήσει δεν έχει παρουσιάσει συμπτώματα αλλά λέγεται ότι κόλλησαν εξ’αιτίας «αμέλειας των μέτρων προστασίας», σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ.

Ο Λευκός Οίκος αυξάνει τα μέτρα προστασίας και περιορισμού της εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού, διεξάγωντας καθημερινούς ελέγχους θερμοκρασίας όλων όσων μπαίνουν στο κτίριο, συνιστώντας σε όλους τους εργαζομένους να κρατούν τις αποστάσεις, απολυμαίνοντας τακτικά όλους τους χώρους εργασίας και ελέγχοντας για κορωνοϊό όλους όσους έρχονται σε επαφή με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ και τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Μάικ Πενς.

Με πληροφορίες από το Associated Press

Live: Ο παγκόσμιος χάρτης εξάπλωσης της πανδημίας

Κορωνοϊός: Διαβάστε εδώ όλες τις εξελίξεις για τον φονικό ιό

Διαβάστε ακόμη

         

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας