21:58 Κυριακή 7 Αυγούστου 2022
eReportaz

Live:

Κορωνοϊός: Στο δεξαμενόπλοιο MERBABU εργάζονται οι 16 ναυτικοί που βρέθηκαν θετικοί

Κορωνοϊός: Στο δεξαμενόπλοιο MERBABU εργάζονται οι 16 ναυτικοί που βρέθηκαν θετικοί

Δεκαέξι ναυτικοί μέλη πληρώματος δεξαμενόπλοιου MERBABU βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοίό. Πρόκειται για οκτώ Φιλιππινέζους και οκτώ Ινδούς από συνολικά 25 ναυτικούς που βρίσκονται στο πλοίο.

Το δεξαμενόπλοιο «MERBABU» είναι με σημαία Μάλτας και είναι αγκυροβολημένο στη ράδα του Πειραιά, έξω δηλαδή από το λιμάνι όπως φαίνεται και από τον χάρτη και τα στοιχεία που δίνει το MARINE TRAFFIC.

Το πλοίο ήρθε από Τουρκία μεταφέροντας πετρέλαιο και ξεφόρτωσε στα ΕΛΠΕ. Αμέσως μετά κατευθύνθηκε στη ράδα του Πειραιά όπου αγκυροβόλησε.

Προχθές Τρίτη, μέλος του πληρώματος παρουσίασε πυρετό και ο πλοίαρχος τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα ενημέρωσε αμέσως τις αρχές.

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ ανέβηκε την επόμενη ημέρα στο πλοίο και μέσω εξετάσεων εντόπισε τα 16 κρούσματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, και τα 25 μέλη του πληρώματος θα βγούνε στη στεριά, οι υγιείς θα μπούνε σε καραντίνα σε ξενοδοχείο και οι υπόλοιποι θα νοσηλευθούν προκειμένου να βρίσκονται υπό ιατρική παρακολούθηση.

Όλο το πλοίο θα απολυμανθεί και θα ανέβει σε αυτό καινούργιο πλήρωμα.  Σύμφωνα με πληροφορίες το πλοίο ανήκει σε ελληνικών συμφερόντων ναυτιλιακή εταιρεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κορωνοϊός: Συνεχής αύξηση των κρουσμάτων – 65 νέα κρούσματα με 17 στις πύλες εισόδου

Σουηδία: Ποια ανοσία της αγέλης; Τηλεργασία μέχρι το 2021

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

         

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας