3:49 Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2023
eReportaz

Live:

Κορωνοϊός: Συναγερμός στο ΑΧΕΠΑ - Δέκα κρούσματα στο προσωπικό του νοσοκομείου

Κορωνοϊός: Συναγερμός στο ΑΧΕΠΑ - Δέκα κρούσματα στο προσωπικό του νοσοκομείου

Συναγερμός έχει σημάνει στο ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη, πάνω από 10 κρούσματα κορωνοϊού στο προσωπικό του νοσοκομείου. Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, δέκα άτομα από το διοικητικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό, σε όλες τις υπηρεσίες βρέθηκαν θετικοί στον ιό χθες και σήμερα. Όλοι οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο είναι πολύ ανήσυχοι με την κατάσταση και υποβάλλονται σε τεστ κορωνοϊού.

“Μας θεωρούν αναλώσιμους”

Ο πρόεδρος της Μιχάλης Γιαννάκος κατήγγειλε: «Μας θεωρούν αναλώσιμους. Ενώ έχει ειπωθεί πως πρέπει να υποβαλλόμαστε σε διαγνωστικό έλεγχο τουλάχιστον μία φορά τον μήνα αυτό δεν γίνεται».

«Ζητούμε περισσότερα μέτρα για την προστασία μας» είπε εξηγώντας πως στους εργαζόμενους στα νοσοκομεία δίνεται μόνο μία μάσκα για όλο το 8ωρο και μόλις ένα ζευγάρι γάντια.

Όπως εξήγησε σε όλη τη χώρα αυτή τη στιγμή έχουν διαγνωστεί θετικοί στον κορωνοϊό 200 υγειονομικοί, 25 νοσηλεύονται και δύο βρίσκονται στα όρια της διασωλήνωσης.

«Μόλις ένας υγειονομικός έρθει σε επαφή με κρούσμα δεν μπαίνει σε καραντίνα όπως θα έπρεπε άλλα υποβάλλεται σε τεστ» ανέφερε ο Μιχάλης Γιαννάκος εξηγώντας πως το εν λόγω άτομο μπορεί να έχει κολλήσει αλλά επειδή το ιικό φορτίο είναι μικρό το τεστ να βγαίνει αρνητικό και να μεταδίδει τον ιό σε άλλους.

«Οι εργαζόμενοι του ΑΧΕΠΑ ζητούν άμεσα μέτρα για την προστασία τους και θέτουν ακόμη και θέμα αναστολής λειτουργίας του νοσοκομείου» δήλωσε.

Κορωνοϊός: Διαβάστε εδώ όλες τις εξελίξεις για τον φονικό ιό

Live: Ο παγκόσμιος χάρτης εξάπλωσης της πανδημίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κορωνοϊός: Προβληματίζει η βόρεια Ελλάδα, ανησυχία για Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Ελασσόνα -Οι νέες εστίες

Κορωνοϊός: 50 νέες κλίνες ΜΕΘ από σήμερα στο Σωτηρία, παρουσία Μητσοτάκη

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

        

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας