14:58 Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2023
eReportaz

Live:

Κωστής Χατζηδάκης: Η εξειδίκευση των μέτρων για την Οικονομία

Κωστής Χατζηδάκης: Η εξειδίκευση των μέτρων για την Οικονομία

Σε συνέντευξη Τύπου στο υπουργείο Οικονομικών, γίνεται η εξειδίκευση των μέτρων που ανακοίνωσε στη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μία σειρά από μέτρα για την Οικονομία, την πάταξη της φοροδιαφυγής και την ενίσχυση του εισοδήματος των πολιτών, προανήγγειλε στη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Όπως είχε αναφέρει από τη βασική του ομιλία το βράδυ του Σαββάτου (16/9), η εξειδίκευση γίνεται από το υπουργείο Οικονομικών.

Η εξειδίκευση των οικονομικών πρωτοβουλιών που παρουσίασε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην 87η ΔΕΘ, διεξάγεται από τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη, τον Υφυπουργό αρμόδιο για τη Φορολογική Πολιτική Χάρη Θεοχάρη και τον Υφυπουργό αρμόδιο για τη Δημοσιονομική Πολιτική Θάνο Πετραλιά.

Δείτε LIVE την εξειδίκευση των μέτρων

 

Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ

 

«Η Ελλάδα μετά από πολλά χρόνια ανάκτησε την επενδυτική βαθμίδα», σχολίασε ο υπουργός κάνοντας αναφορά στον ρυθμό ανάπτυξης της χώρας που είναι ο δεύτερος στην ΕΕ. Μίλησε για το ρεκόρ εξαγωγών και το ρεκόρ μείωσης του δημόσιου χρέους, το οποίο όπως είπε είναι υψηλό, ενώ η ανεργία, όπως τόνισε, είναι στα προ κρίσης επίπεδα.

Ο κ. Χατζηδάκης αναφέρθηκε στην ολοκλήρωση του 50% των προεκλογικών δεσμεύσεων της κυβέρνησης, δίνοντας έμφαση στην ψηφιακή πλατφόρμα για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής ενώ υπογράμμισε ότι δόθηκε μάχη για την τήρηση της νομιμότητας στις παραλίες. «Έγιναν πάνω από 3.500 έλεγχοι και απελευθερώθηκαν πάνω από 10.000 τ.μ.», όπως είπε. Ακόμη, έκανε αναφορά στη μεταφορά της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΔΑΘ στο δημόσιο αλλά και στην εισαγωγή του αεροδρομίου στο χρηματιστήριο. Μίλησε για τις συμφωνίες του ΤΑΙΠΕΔ, κάνοντας ξεχωριστή αναφορά στη σύμβαση για την Αττική Οδό η οποία ξεπέρασε τις προσδοκίες.

«Δανειζόμαστε φθηνότερα από χώρες που έχουν ήδη επενδυτική βαθμίδα. Αυτό είναι αναγνώριση της αξιοπιστίας της χώρας», επεσήμανε.

Πρώτος άξονας

Το τραπεζικό σύστημα. Ένα εύρωστο τραπεζικό σύστημα που θα παρέχει ρευστότητα σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά με ένταση ανταγωνισμού τραπεζών

Δεύτερος άξονας

Αντιμετώπιση φοροδιαφυγής με όπλο τις νέες τεχνολογίες και περιορισμό της χρήσης των μετρητών

Τρίτος άξονας

Στήριξη εισοδήματος των πολιτών. Δίνουμε αυτά που έχουμε και όχι αυτά που δεν έχουμε, μένοντας πιστοί στον στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα 0,7% του ΑΕΠ.

Τέταρτος άξονας

Πρωτοβουλίες αντιμετώπισης καταστροφών από φυσικές καταστροφές. Η Κλιματική Αλλαγή ήρθε για να μείνει και όλα τα κράτη προσαρμόζονται.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

       

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας