17:00 Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2022
eReportaz

Live:

Κουρουμπλής: Τα αίτια της απεργίας της ΠΝΟ βρίσκονται στη φαντασία κάποιων & είναι ακατανόητα

Κουρουμπλής: Τα αίτια της απεργίας της ΠΝΟ βρίσκονται στη φαντασία κάποιων & είναι ακατανόητα

Ότι «τα αίτια της απεργίας βρίσκονται στη φαντασία κάποιων και είναι ακατανόητα» σημείωσε ο υπουργός Ναυτιλίας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, σχολιάζοντας τις συνεχιζόμενες κινητοποιήσεις της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, τονίζοντας ότι τόσο ο ίδιος, όσο και ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, έχουν δεσμευτεί πως η φορολογία των ναυτικών δεν θα αλλάξει μέχρι και το 2018.

Αναλυτικά ο κ. Κουρουμπλής σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε λίγο νωρίτερα σημείωσε:

«Αν κάποιοι νομίζουν πως με την απεργία χτυπούν την κυβέρνηση κάνουν λάθος γιατί με αυτό τον τρόπο χτυπούν την κοινωνία η οποία υποφέρει από αυτή την κατάσταση.

Οφείλει κανείς να αντιληφθεί πως υπάρχουν μικρά νησιά τα οποία δεν έχουν καμία επικοινωνία, δεν έχουν καν αεροδρόμιο.

Προσπάθησα όλες αυτές της ημέρες με διάλογο να πειστεί η ΠΝΟ. Διαβεβαίωσα σε όλους τους τόνους πως δεν υπάρχει ζήτημα στην αλλαγή της φορολόγησης μέχρι το 2018 και έχει κάνει ξεκάθαρες δηλώσεις αναφορικά με το συγκεκριμένο ζήτημα και ο υπουργός Οικονομικών.

Τις τελευταίες ημέρες έφεραν ζητήματα στο τραπέζι τα οποία ταλανίζουν τον κλάδο τα τελευταία τουλάχιστον 10 χρόνια. Ζήτησα από τον αρμόδιο υπουργό να παραστεί την ερχόμενη εβδομάδα ώστε να συζητηθούν και μαζί του από κοινού αυτά τα ζητήματα.

Δεν κατανοώ την επιμονή και την εμμονή αλλά και τη συμπεριφορά ορισμένων πλοιοκτητών, οι οποίοι εκδηλώνουν μία περίεργη στάση… Οι οποίοι για δικούς τους λόγους στηρίζουν αυτή την κατάσταση.

Δεν επιχειρούμε να γίνουμε ήρωες επιχειρούμε να λύσουμε τα ζητήματα με διάλογο», κατέληξε ο κ. Κουρουμπλής.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

                

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας