21:25 Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021
eReportaz

Live:

Κουβέλης: Στον κατάλληλο χρόνο η συζήτηση για την Προεδρία της Δημοκρατίας

Κουβέλης: Στον κατάλληλο χρόνο η συζήτηση για την Προεδρία της Δημοκρατίας

Από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ ο Φώτης Κουβέλης τόνισε ότι δεν είναι ακόμη ο κατάλληλος καιρός για να συζητηθεί η θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας, όμως δεν απέρριψε το ενδεχόμενο.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς δήλωσε ότι δεν πρέπει να παίζονται πολιτικά παιχνίδια πάνω σε θεσμούς.

«Πρώτον, κανένα παιχνίδι με τους θεσμούς δεν είναι αποδεκτό. Κανένα κομματικό μικροσυμφέρον δεν μπορεί να κατισχύσει των θεσμών. Η ελληνική δημοκρατία είναι μία ώριμη δημοκρατία που έχει σταδιακά κατακτήσει με το χρόνο το επίπεδο. Δεύτερον, το θέμα της εκλογής Προέδρου Δημοκρατίας είναι ζήτημα ευρύτερων συναινέσεων. Θα κριθεί στον κατάλληλο χρόνο και αυτός ο χρόνος δεν είναι τώρα. Τρίτον, το ζήτημα του Προέδρου της Δημοκρατίας θα κριθεί σε συνάρτηση με τις πολιτικές που ασκούνται».

Εξαπολύοντας βέλη σε κυβέρνηση αλλά κυρίως σε αντιπολίτευση ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ είπε πως «Όσο λάθος είναι είναι ένα ”success story” με 30% ανεργία, άλλο τόσο λάθος είναι μια δογματική καταστροφολογία, που υποτιμά τις αλλαγές που χρειάζεται ο τόπος και κυριαρχείται από στερεότυπα του παρελθόντος».

Ο Φώτης Κουβέλης τάχθηκε υπέρ μιας προοδευτικής πολιτικής εξόδου από την κρίση και φωτογραφίζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε πως «δεν συμφωνούμε με την καλλιέργεια αυταπατών για αλλαγή των πολιτικών με την επίδειξη μιας δήθεν ριζοσπαστικής στάσης».

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας