12:38 Τρίτη 21 Μαρτίου 2023
eReportaz

Live:

Κρίσιμη νύχτα για την ΕΡΤ

Κρίσιμη νύχτα για την ΕΡΤ

Σε επαγρύπνηση βρίσκονται οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ καθώς όσο εξελίσσεται η κατάσταση, ανησυχούν για τα χειρότερα. Όπου στα χειρότερα περιλαμβάνεται και μια επέμβαση από τα ΜΑΤ.

Και επειδή όποιος φυλάει τα ρούχα του έχει τα μισά, προετοιμάζονται μοιράζοντας μεταξύ άλλων και οδηγίες για το πως θα πρέπει να λειτουργήσει ο κόσμος σε ενδεχόμενη επίθεση των ΜΑΤ. Βεβαίως έχουν και την συμπαράσταση πλήθους κόσμου αλλά πολλά έχουν συμβεί νυκτερινές ώρες… Σήμερα δίνονταν στον κόσμο φυλλάδια με οδηγίες για ενδεχόμενη επίθεση των ΜΑΤ πως θα πρέπει να λειτουργήσει ο κόσμος.

 

3

Οδηγίες χρήσεις

Κατά τη μεσημεριανή τους συνέλευση, οι εργαζόμενοι αποφάσισαν τη συνέχιση των κινητοποιήσεών τους και τις εκπομπές του απεργιακού προγράμματος, την ώρα που το Υπουργείο Οικονομικών απειλεί με κυρώσεις όσους αναμεταδίδουν τις εκπομπές.

Τη διακοπή της αναμετάδοσης του σήματος της ΕΡΤ από τα ΜΜΕ ζητείται με mail που υπογράφει σύμβουλος του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα. «Τυχόν προβολή των πάσης φύσεως εκπομπών (τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών) που φέρουν το σήμα της ΕΡΤ Α.Ε. από περιφερειακούς τηλεοπτικούς σταθμούς, συνιστά μη αδειοδοτημένη και εξ’ αυτού του λόγου παράνομη προβολή προγράμματος και αντιμετωπίζει όλες τις κυρώσεις που προβλέπει η κείμενη νομοθεσία» αναφέρεται στο mail.

Το επίμαχο mail:

> Sent: Wednesday, June 12, 2013 3:45 AM

> Subject: Κατάργηση ΕΡΤ Α.Ε.

> Αγαπητέ κύριε-αγαπητή κυρία,

> Εκ μέρους του Υπουργού Οικονομικών, κ. Γ. Στουρνάρα, σας ενημερώνουμε οτι σύμφωνα με τη την υπ’ αριθμ. ΟΙΚ.02/11.6.2013 (ΦΕΚ Β΄ 1414/11.6.2013) ΚΥΑ καταργείται η δημόσια επιχείρηση ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (ΕΡΤ Α.Ε) και οι θυγατρικές της. Με βάση την παραπάνω απόφαση, διακόπτεται η λειτουργία της εταιρίας ΕΡΤ Α.Ε. και των θυγατρικών της και ως εκ τούτου παύει η εκπομπή σήματος από την ΕΡΤ.

> Για το σκοπό αυτό, επισημαίνεται οτι τυχόν προβολή των πάσης φύσεως εκπομπών (τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών) που φέρουν το σήμα της ΕΡΤ Α.Ε. από περιφερειακούς τηλεοπτικούς σταθμούς, συνιστά μη αδειοδοτημένη και εξ’αυτού του λόγου παράνομη προβολή προγράμματος και αντιμετωπίζει όλες τις κυρώσεις που προβλέπει η κείμενη νομοθεσία.

> Για τον Υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα

errr

Κρίσιμη εβδομάδα και για την τρικομματική κυβέρνηση

Το πολιτικό σκηνικό στην χώρα μας άλλαξε άρδην μέσα σε λίγα εικοσιτετράωρα. Το κλίμα που έχει δημιουργηθεί είναι για την ώρα «ελεγχόμενα» εκρηκτικό, παρόλες τις αρχικές διαβεβαιώσεις των κυρίων Βενιζέλου και Κουβέλη ότι δεν κινδυνεύει η κυβέρνηση. Βεβαίως όσο περνούν οι ώρες τα δεδομένα μεταβάλλονται και ναι μεν οι διαβεβαιώσεις παραμένουν, αλλά έχει αλλάξει το ύφος των διαφόρων δηλώσεων και διαρροών προς τον ΜΜΕ.

[quote_text color=”#000000″ text_color=”#ffffff”]Η εικόνα που λαμβάνουμε είναι ότι η κάθε πλευρά της τρικομματικής κυβέρνησης προσπαθεί να σώσει ότι μπορεί πια.[/quote_text]

Για παράδειγμα ο κύριος Κουβέλης, σύμφωνα με πληροφορίες, στην κοινή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας και EE, τόνισε ότι δεν έχει πρόθεση ούτε επιθυμεί το κόμμα του να ρίξει την κυβέρνηση αλλά από την άλλη πλευρά θέλει ανοικτή την ΕΡΤ, και ότι είναι πρόθυμο το κόμμα του να συζητήσει το σχέδιο νόμου που είχε καταθέσει ο κ. Η. Μόσιαλος. Μάλιστα στην συνεδρίαση ακούστηκαν και φωνές όπως αυτή του κυρίου Ψαριανού που ζήτησε την αλλαγή πρωθυπουργού.

kivernisi2

Στο ότι δεν θέλει να ρίξει την κυβέρνηση κινήθηκαν και οι δηλώσεις που έκανε ο κ. Κουβέλης, αμέσως μετά την συνεδρίαση της ΚΟ και ΕΕ, όπου ανέφερε ότι «πρέπει να βρεθεί κοινός τόπος συνεργασίας μεταξύ των τριών κομμάτων. Είναι αναγκαίο να υπάρξει συντονισμός της κυβέρνησης, καθότι η κυβέρνηση είναι τρικομματική και ο πρωθυπουργός όχι μόνος του».

Αναλόγως κινείται και ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος. Συγκεκριμένα δήλωσε ότι: “Δεν δεχόμαστε μαθήματα υπευθυνότητας και αποφασιστικότητας. Είναι κολοσσιαίο κομβικό λάθος να διαρρέουν διάφοροι, διάφορα. Θέλω να υποθέσω ότι όλα αυτά γίνονται ερήμην των αρμοδίων. Πιέσεις, απειλές και σενάρια! Basta! Πρέπει να υπάρχει σεβασμός στην θεσμική μας λειτουργία, γιατί μπορούμε κι εμείς να μιλήσουμε γι αυτά τα θέματα αν θέλουμε…”.

Μάλιστα δεν παρέλειψε να ρίξει και τα καρφιά του προς το κύριο Σαμαρά λέγοντας ότι “Ο πρωθυπουργός έχει την ευθύνη για τις αποφάσεις που λαμβάνονται αλλά έχει και την μεγάλη τιμή που εμείς του κάναμε να είναι πρωθυπουργός”. Ακόμη είπε ότι ο κ. Σαμαράς πρέπει να είναι επικεφαλής μιας κυβέρνησης που δεν είναι μονοκομμματική κυβέρνηση που ανέχεται τους άλλους δυο εταίρους.

Σε αυτό το σημείο, ότι είναι τρικομματική κυβέρνηση, ταυτίζονται απόλυτα οι απόψεις των κκ Βενιζέλου και Κουβέλη.

 ÓÕÍÅÄÑÉÁÓÇ ÕÐÏÕÑÃÉÊÏÕ ÓÕÌÂÏÕËÉÏÕ

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

      

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας