1:01 Πέμπτη 23 Μαΐου 2024
eReportaz

Live:

Κύκλωμα μαστροπών: Οι πλαστές ταυτότητες, τα σάιτ γνωριμιών και τα ραντεβού

Κύκλωμα μαστροπών: Οι πλαστές ταυτότητες, τα σάιτ γνωριμιών και τα ραντεβού

Το απόγευμα της Παρασκευής, με απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα, προφυλακίστηκε η 25χρονη «Μαρία» που κατηγορείται ότι είναι ο «εγκέφαλος» του κυκλώματος ενώ οι υπόλοιποι τέσσερις κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι.

«Τη γνώρισα σαν ενήλικη σε σάιτ»


Πρόσωπα – «κλειδιά» μίλησαν στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ». Ο «πελάτης» ισχυρίστηκε ότι δεν έχει καμία σχέση με το κύκλωμα, πως η ανήλικη παρουσιαζόταν ως 19χρονη και πως έχει ενεργές αγγελίες σε σάιτ γνωριμιών.

«Δεν έχω καμία εμπλοκή αγαπητέ μου, εγώ απλώς ένας πελάτης είμαι, εμπλοκή σημαίνει συνέργεια. Θέλω να το εμπεδώσετε αυτό που σας λέω. Είχαμε συνευρεθεί, είχαμε επαγγελματική σχέση, όταν εκείνη παρουσιαζόταν, όμως, ως 19χρονη. Και συνεχίζει να παρουσιάζεται ως 19χρονη. Εάν ψάξετε λίγο στα σάιτ θα δείτε ότι η κοπέλα έχει ενεργές αγγελίες που δηλώνει ότι είναι 19 χρόνων. Δηλαδή αυτό το ότι κάποιος την εκδίδει, δεν ισχύει. Δε βάζει κάποιο άσχετο τηλέφωνο, είναι το προσωπικό της. Γιατί δεν το ψάχνει αυτό το Ανηλίκων;», ανέφερε χαρακτηριστικά.


Μάλιστα, συνέχισε: «Αρχικά, ξεχνάμε το ανήλικη. Δεν μιλάμε πως μου συστήθηκε απλά, έδειξε και μία πλαστή ταυτότητα φίλης της. Για τέτοια οργάνωση μιλάμε. Από ένα σάιτ τη γνώρισα εγώ. Εάν θα θεωρούσα κάποιον μαστροπό, θα ήταν η ίδια, πρώτη απ’ όλες. Αυτή μου πρότεινε άλλες. Επειδή υπήρχε μία χρονική διάρκεια στη γνωριμία μας και είχαμε φτάσει και σ’ ένα άλλο επίπεδο συνομιλίας, το έκανε και από την καλή της την καρδιά γιατί οι άλλες ήταν άφραγκες. Εφόσον κάνατε τον κόπο να βρείτε εμένα και το τηλέφωνό μου, καλό θα είναι να ψάξετε να βρείτε και αυτή που το παίζει θύμα… Ακόμα και με το Δίκαιο των ανηλίκων, αν δεν κάνω λάθος, θα έπρεπε να έχουν συλληφθεί, εφόσον εξακολουθούν να κάνουν κάτι παράνομο. Εάν θέλετε να βρείτε τη λύση, σταματήστε να θεωρείτε ότι είναι θύματα κάποιες, δεν είναι καθόλου θύματα, θύτες είναι».

«Έτσι με παρέσυραν από τα 15 μου»

Από την άλλη, ανήλικη που έπεσε θύμα του κυκλώματος μαστροπών αποκαλύπτει στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ» ότι όλα ξεκίνησαν όταν ήταν 15 χρονών. Όπως εξομολογείται, για δύο χρόνια ήταν θύμα του κυκλώματος και είχε φτάσει να παίρνει 150-200 ευρώ ανά ραντεβού, ενώ έδειχνε ψεύτικη ταυτότητα στους «πελάτες».


«Είμαι 17 χρόνων, πηγαίνω σχολείο και μένω με την οικογένειά μου», λέει χαρακτηριστικά. Σε ερώτηση για τα όσα ισχυρίζεται «πελάτης» ότι του είχε συστηθεί ως 19 χρονών απαντά ότι λένε ψέματα.

«Τα λένε για να σώσουν τους εαυτούς τους. Δεν είχα χρησιμοποιήσει κάποιο σάιτ γνωριμιών ποτέ. Ίσως κάποια άλλη κοπέλα χρησιμοποιεί τα στοιχεία και τη φωτογραφία μου. Την είχα καταγγείλει την αγγελία στην αστυνομία καιρό τώρα. Ήταν περίπου ενεργή για ένα χρόνο η αγγελία, αλλά τη διέγραψαν πριν από μερικές εβδομάδες. Την δουλειά αυτή την έκανα δύο χρόνια», λέει.

Και προσθέτει: «Με είχαν παρασύρει τα κυκλώματα αλλά τώρα θα βρω μια δουλειά κανονική. Αυτή η Λέλα με έμπλεξε. Μου έλεγε ‘’Κοίτα τους μεγάλους άνδρες που έχουν λεφτά, άσε τα πιτσιρίκια, δεν είναι για σένα’’. Εκείνη έπαιρνε χρήματα και από μένα και από τους ‘’πελάτες’’. Μου είχε γνωρίσει έναν πελάτη και πήγαινα μαζί του από τα 15 μου για περίπου ένα χρόνο. Είχα φτάσει να παίρνω 150-200 ευρώ ανά επαφή. Με πήγαιναν στο… στο Γκάζι. Εκεί πάνε κι άλλα ανήλικα κορίτσια. Έδειχνα ψεύτικη ταυτότητα. Πλέον, δεν έχω όμως καμία ανάμειξη».

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

     

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας