3:38 Παρασκευή 24 Μαΐου 2024
eReportaz

Live:

Κύκλωμα νόθευσης καυσίμων και ποτών: Στην φυλακή ο φερόμενος αρχηγός και άλλοι τρεις κατηγορούμενοι

Κύκλωμα νόθευσης καυσίμων και ποτών: Στην φυλακή ο φερόμενος αρχηγός και άλλοι τρεις κατηγορούμενοι

Προφυλακιστέα κρίθηκαν μετά την απολογία τους στην ανακρίτρια, τέσσερα άτομα, αντιμέτωπα με βαριές κατηγορίες ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης με δράση στη νοθεία καυσίμων και ποτών.

Ενώπιον της δικαστικής λειτουργού απολογήθηκαν συνολικά 12 κατηγορούμενοι που συνελήφθησαν ως μέλη της οργάνωσης, ενώ την Τρίτη θα οδηγηθούν στα δικαστήρια για να απολογηθούν και οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι.

Μεταξύ αυτών που κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι είναι και ο 62χρονος, που του αποδίδεται ρόλος αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης, ο οποίος φέρεται να αρνήθηκε όσα του καταλογίζονται.

Οκτώ κατηγορούμενοι, μεταξύ των οποίων και μία γυναίκα εργαζόμενη σε πρατήριο καυσίμων, γνωστή από τη συμμετοχή της σε τηλεοπτικό παιχνίδι, αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της υπόθεσης, τα μέλη της οργάνωσης δραστηριοποιούνταν στη συστηματική εισαγωγή από τη Βουλγαρία, χημικών προϊόντων με σκοπό τη νοθεία καυσίμων και αιθυλικής αλκοόλης, χωρίς την καταβολή φόρων και δασμών.

Παράλληλα, όπως αναφέρεται στην δικογραφία, εκμεταλλευόμενοι τη νόμιμη λειτουργία εταιρείας απολυμαντικών, λειτουργούσαν και παράνομο εργοστάσιο παρασκευής χημικών διαλυτών κατάλληλων για νόθευση καυσίμων. Σύμφωνα με τις διωκτικές αρχές, η ζημιά από την δράση της οργάνωσης ξεπερνά το 1 εκατομμύριο ευρώ, από διαφυγόντες φόρους και δασμούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης Γ. Φλωρίδης στην εκδήλωση του ΙΣΘ κατά της βίας σε γιατρούς και υγειονομικούς

Κουσουλος και Κατερινοπουλος στον Αλφα Κύπρου για το έγκλημα και τα ΜΜΕ

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

     

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας