17:56 Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2021
eReportaz

Live:

Κυβερνητικό «καψώνι» στις τράπεζες

Κυβερνητικό «καψώνι» στις τράπεζες

Συνεχίζουν τα καψώνια από την κυβέρνηση στις τράπεζες.

Με πρόσφατο νόμο και οι «απαιτήσεις εργαζομένων για την καταβολή του συνόλου ή μέρους της αποζημίωσης λόγω καταγγελίας της σύμβασης εργασίας, οι οποίες έχουν γεννηθεί κατά την τελευταία διετία πριν από την υπαγωγή της επιχείρησης σε ειδική διαχείριση (ν.4307/2014), προαφαιρούνται από το προϊόν της ειδικής διαχείρισης και αποδίδονται στους δικαιούχους, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία».

Αυτό σημαίνει και αναδρομικότητα, όταν την ίδια στιγμή οι τραπεζίτες πήγαν στην Τρόικα και άρχισαν τη φασαρία πως παθαίνουν ζημιές.

Φαίνεται όμως πως και στην Τρόικα τα… έχει προλάβει η κυβέρνηση, οπότε δεν δείχνει στον ορίζοντα ότι θα βρουν εύκολα άκρη.

Το αστείο της υπόθεσης είναι πως με την αναδρομικότητα έχουν οι τράπεζες να επιστρέφουν λεφτά με το τσουβάλι σε εταιρείες που έχουν γίνει πλειστηριασμοί και οι εργαζόμενοι είχαν μείνει με τον «μουτζούρη». Με κάτι τέτοια, βέβαια, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα έχει πεδίο για αντιπολίτευση, γιατί ήταν αυτός που κατάργησε το προνόμιο των εργαζομένων επειδή το «είπε η τρόικα»!

Όπως δημοσιεύθηκε στην στήλη non paper της «ΜΠΑΜ» που κυκλοφορεί

Διαβάστε ακόμη

Top News

        

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας