11:21 Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2022
eReportaz

Live:

Λ. Αυγενάκης: «Η εφαρμογή του "ιδιώνυμου" είχε επιφέρει μείωση επεισοδίων κατά 80%»

Λ. Αυγενάκης: «Η εφαρμογή του "ιδιώνυμου" είχε επιφέρει μείωση επεισοδίων κατά 80%»

Μείωση κρουσμάτων βίας κατά 80% και αύξηση εισιτηρίων είχε αποφέρει το “ιδιώνυμο” όταν είχε εφαρμοστεί προ 15ετίας, τόνισε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, αναφερόμενος στην επαναφορά του μέτρου με το αθλητικό νομοσχέδιο που συζητάται στην ολομέλεια της Βουλής. Τοποθετούμενος επί του νομοσχεδίου που αντιμετωπίζει θέματα οπαδικής βίας, χειραγωγούμενων αγώνων αλλά και θέματα προπονητών αθλημάτων, ο κ. Αυγενάκης είπε ότι επαναφέρουμε το “ιδιώνυμο” (απαγόρευση αναστολής & μετατροπής ποινών αδικημάτων αθλητικής βίας), το οποίο, όταν εφαρμόστηκε πριν 15 έτη επί Γ. Ορφανού, έφερε μείωση επεισοδίων κατά 80%, και παράλληλα “ραγδαία αύξηση εισιτηρίων”.

Όπως είπε, με το νομοσχέδιο γίνεται πλήρης εφαρμογή της Ολιστικής Μελέτης UEFA/FIFA για το ποδόσφαιρο, με εξορθολογισμό της αντικειμενικής ευθύνης των ομάδων για τις λέσχες φιλάθλων τους.

Ειδικότερα για την τροπολογία του, που δίδει δυνατότητα σύστασης Β’ ομάδων για τις ΠΑΕ της SL1, και που θα συμμετέχουν στο νέο πρωτάθλημα SL2 ή σε ερασιτεχνική κατηγορία, είπε ότι μπαίνει ένα τέρμα στο γαϊτανάκι του μαζικού δανεισμού παικτών κάτω των 23 ετών εντός και εκτός συνόρων, σημειώνοντας ότι ανάλογες ρυθμίσεις (για β’ ομάδες) έχουν χώρες όπως οι Αγγλία, Γερμανία, Ισπανία, Ολλανδία, Σκωτία, Βέλγιο και Πορτογαλία.

Μετά την ψήφιση του παρόντος νομοσχεδίου, ο κ. Αυγενάκης προανήγγειλε την έναρξη της συζήτησης θεμάτων όπως ο πνευματικός αθλητισμός και τα ηλεκτρονικά αθλήματα (e-sports).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ελλάδα 2.0 : Παρέμβαση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Θεόδωρου Σκυλακάκη (Βίντεο)

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

       

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας