7:01 Δευτέρα 15 Αυγούστου 2022
eReportaz

Live:

Λακωνία: Εντοπίστηκαν τα πρώτα κρούσματα κορωνοϊού... λόγω προγράμματος ελονοσίας στο πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Λακωνία: Εντοπίστηκαν τα πρώτα κρούσματα κορωνοϊού... λόγω προγράμματος ελονοσίας στο πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Με 1600 αλλοδαπούς εργαζόμενους να βρίσκονται στη Λακωνία-ένα νούμερο το οποίο είναι μεταβλητό καθώς σε μικρό χρονικό διάστημα αρχίζει και το μάζεμα της ελιάς και συνεπώς οι εργαζόμενοι μπορεί να αυξηθούν παραπάνω -η περιοχή η οποία καταγράφει το τελευταίο εικοσιτετράωρο αυξημένα κρούσματα κορωνοϊού εξελίσσεται σε μία ωρολογιακή βόμβα για τη δημόσια υγεία.

Τα πρώτα δύο κρούσματα εντοπίστηκαν ωστόσο σχετικά εγκαίρως χάρη σε ένα πρόγραμμα που τρέχει για την ελονοσία από το πανεπιστήμιο Θεσσαλίας εδώ και χρόνια στην περιοχή με επικεφαλή τον καθηγητή επιδημιολογίας Χρήστο Χατζηχριστοδούλου.

Ένας εργαζόμενος στα χωράφια βρέθηκε με πυρετό και ένας άλλος με πονοκέφαλο.  Τους έγινε το τεστ και βρέθηκαν θετικοί και φυσικά γόρδιος δεσμός που μένει να λυθεί από τους αξιωματούχους και τους εμπειρογνώμονες καθηγητές είναι το γεγονός ότι όλοι αυτοί οι αλλοδαποί μένουν πολύ μαζί σε ένα δωμάτιο και είναι πάρα πολύ εύκολο οι χώροι αυτοί να καταστούν εστίες υπέρ μετάδοσης.

Πέραν του προβλήματος της διαμονής των αρνητικών ατόμων που δεν έχουν κολλήσει κορωνοϊό να μην είναι τόσοι μαζί γίνεται ο διαχωρισμός των θετικών με τους αρνητικούς και έχει δοθεί οδηγία να μην πάνε για δουλειά τρεις μέρες.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

          

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας