14:27 Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
eReportaz

Live:

Λεμφική θεραπεία για καλύτερο ύπνο και πιο αξιόπιστο ανοσοποιητικό!

Λεμφική θεραπεία για καλύτερο ύπνο και πιο αξιόπιστο ανοσοποιητικό!

Στη δύσκολη εποχή που ζούμε με τόση αβεβαιότητα, στρες και πολλά μέτωπα ανοιχτά, η πρώτη μεγάλη απώλεια στην καθημερινή ρουτίνα είναι ο επαρκής και ποιοτικός ύπνος.

Της ΑΛΕΞΙΑΣ ΣΒΩΛΟΥ


Ιδανικό «αντίδοτο» στο στρές και τον ανθυγιεινό σύγχρονο τρόπο ζωής.


Το στρες σε συνδυασμό με την ανθυγιεινή διατροφή, την έλλειψη άσκησης και άλλες παραμέτρους κατακερματίζουν τον βραδινό ύπνο, προκαλούν άπνοια, αυπνία και άλλες διαταραχές, οι οποίες σε μια πρώτη ανάγνωση υποβαθμίζουν πολύ την ποιότητα της ζωής, αφού όταν δεν κοιμόμαστε καλά νιώθουμε διαρκώς κουρασμένοι και εκνευρισμένοι. Έρευνες που έχουν γίνει φανερώνουν πως στη διάρκεια της πανδημίας το στρες, η κατάθλιψη και οι διαταραχές ύπνου αυξήθηκαν τουλάχιστον κατά 30% στον γενικό πληθυσμό, ενώ σε ευάλωτες ομάδες η αύξηση μπορεί να είναι και πολύ μεγαλύτερη. Μακροπρόθεσμα οι συνέπειες είναι πολύ σοβαρότερες, καθώς η παρατεταμένη έλλειψη ύπνου αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης παχυσαρκίας, σακχαρώδους διαβήτη, μεταβολικού συνδρόμου και άλλων εκφυλιστικών παθήσεων. Όπως εξηγεί η φυσικοθεραπεύτρια Εβίτα Παπαργυροπούλου, εξειδικευμένη στη θεραπεία του λεμφοιδήματος, η λεμφική θεραπεία έχει πολλαπλά οφέλη για τον οργανισμό, καθώς  βελτιώνει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος και έτσι δρα ως «ασπίδα» ενάντια σε λοιμώξεις και ιούς. Μία άλλη σημαντική δράση της λεμφικής παροχέτευσης είναι η επίδρασή της στο παρασυμπαθητικό σύστημα. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω των ήπιων τεχνικών του λεμφικού μασάζ, με τους θεραπευόμενους να νιώθουν άμεσα την ευεργετική χαλάρωση και να διαπιστώνουν πως σε μικρό χρονικό διάστημα βελτιώνεται και η ποιότητα του ύπνου τους.

Παπαργυροπούλου

Αυτοίαση

Ο νυχτερινός ύπνος είναι πολύ σημαντικός για την ποιότητα ζωής και την ορθή λειτουργία του εγκεφάλου. Περίπου το 30% της ζωής μας το αφιερώνουμε στον ύπνο και μέσω αυτού ο οργανισμός μπορεί να αυτοϊάται και να «επουλώνει» τις πληγές του. Μέσα από έναν καλό ύπνο ο άνθρωπος ξεκουράζεται σωματικά αλλά και ψυχικά, «ξυπνώντας» με καλύτερη διάθεση, όπως επισημαίνει η Εβίτα Παπαργυροπούλου. Σύμφωνα με έρευνες, μέσα από έναν καλό ύπνο προάγεται η καλή λειτουργία των ορμονών, αυξάνονται τα επίπεδα συγκέντρωσης του εγκεφάλου, καθώς ο άνθρωπος γίνεται πιο «ανθεκτικός», δηλαδή ψυχικά και συναισθηματικά δυνατός. Επιπρόσθετα, όταν ξαπλώνουμε σε οριζόντια θέση για να κοιμηθούμε τη νύχτα ή το μεσημέρι έχει παρατηρηθεί ότι η λέμφος ισοκατανέμεται σε όλο το σώμα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την καλύτερη ροή της λέμφου μέσω του λεμφικού δικτύου, ενώ παράλληλα αποφεύγεται η μεγάλη συγκέντρωση της λέμφου στα κάτω άκρα, όπως συμβαίνει κατά τη διάρκεια της ημέρας λόγω της βαρύτητας. Αν λοιπόν εφαρμοστεί λεμφική μάλαξη κατά τη διάρκεια της ημέρας ή και λίγο πριν από τη νυχτερινή κατάκλιση, η λέμφος θα κινείται ακόμη πιο «άνετα» στα «λεμφικά μονοπάτια».

Η καλύτερη κινητικότητα της λέμφου αποτοξινώνει το σώμα και δημιουργεί ευεξία. Επίσης μπορεί να καταπολεμηθεί το φαινόμενο της αυπνίας, που ενδέχεται να αντιμετωπίζουν πολλοί άνθρωποι λόγω του άγχους και των γρήγορων ρυθμών της ζωής μας, κυρίως στις πόλεις. Έπειτα από μια σειρά συνεδριών με λεμφική θεραπεία ο ύπνος γίνεται πιο ποιοτικός και ξυπνάμε με πιο λαμπερό και ξεκούραστο πρόσωπο. Ακόμα μειώνονται οι «μαύροι κύκλοι» και τονώνεται το δέρμα!

Σχόλια

Τα αποτελέσματα της λεμφικής θεραπείας διαφαίνονται στα σχόλια δύο ασθενών που τη δοκίμασαν στην κλινική της Εβίτας Παπαργυροπούλου για το λεμφοίδημα. Όπως επισημαίνει η Μαρία Κ.: «Έπειτα από πέντε θεραπείες λεμφικής αποτοξίνωσης με την Εβίτα  Παπαργυροπούλου οι αϋπνίες μου μειώθηκαν, μέσα στην ημέρα ένιωθα λιγότερο στρες και είχα μια αίσθηση ηρεμίας. Σας ευχαριστώ, άρχισα να ξεκουράζομαι».

Από τη δική του μεριά ο Μιχάλης Σ. προσθέτει: «Το πρόσωπό μου έπειτα από τον καλό ύπνο που είχα ύστερα από μια σειρά συνεδριών ήταν πιο λαμπερό και ξεκούραστο, και οι συνάδελφοί μου στη δουλειά άρχισαν να το παρατηρούν και να μου το λένε. Επιτέλους κοιμάμαι και η διαφορά φαίνεται από την πρώτη ματιά».

Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ο καλός ύπνος αποτελεί προϋπόθεση και για την ομαλή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, με συνέπεια να είναι ο κρυφός σύμμαχος στην πρόληψη και την αντιμετώπιση των ιώσεων που μας περιτριγυρίζουν. Αντί να καταφεύγουμε σε ηρεμιστικά χάπια -που μπορούν να δημιουργήσουν εξάρτηση- αποφεύγουμε τη λήψη διεγερτικών ουσιών από αργά το απόγευμα και μετά (καφές, τσάι, αλκοόλ), αποφεύγουμε επίσης τα καυτερά φαγητά και τα λιπαρά γεύματα, και βελτιώνουμε τη λεμφική παροχέτευση στον οργανισμό μας με τη συνδρομή της ειδικής θεραπείας.

παπαργυροπούλου

Όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΜΠΑΜ» που κυκλοφορεί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τέλος στο δωρεάν ΕΣΥ: Περνά η ρύθμιση Γκάγκα για ιδιωτικά ιατρεία και χειρουργεία των γιατρών στον ιδιωτικό τομέα

Έρευνα ΦΣΘ: Το 95% των πολιτών επιθυμεί να προστεθούν νέες υπηρεσίες υγείας στα φαρμακεία

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας