More

  Λευτέρης Κοντουλάκος «Τέλος στις μυστικές αποφάσεις και στα λάθη του παρελθόντος»

  «Η πόλη χρειάζεται αλλαγή, χρειάζεται νέα πνοή και η παράταξή μας που αποτελείται κυρίως από νέους και νέες μπορεί να κάνει πράξη αυτή την αλλαγή»

  «Είκοσι χρόνια είναι αρκετά, ο σημερινός δήμαρχος έχει κουραστεί και έχει κουράσει, και αυτό δεν είναι κάτι που το λέω εγώ, είναι κάτι που συζητιέται σε όλες τις γειτονιές της πόλης», λέει στην «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ» ο Λευτέρης Κουντουλάκος

  «Καλώ τους πολίτες να γνωρίσουν την παράταξή μας, να μας αξιολογήσουν, να μας κρίνουν και αν μας εμπιστευθούν, να μας ψηφίσουν. Εμείς το μόνο που υποσχόμαστε είναι η σκληρή δουλειά, η συλλογική δουλειά για να πάμε όλοι ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΖΙ. Για να αλλάξουμε την κατάσταση στο Δήμο μας, να κάνουμε πιο ζωντανή και εξωστρεφή την πόλη μας, για να είμαστε ασφαλείς στα σπίτια και τις γειτονιές μας, για να βάλουμε τέλος στη στασιμότητα και το τέλμα που μας οδηγεί η διοίκηση Στεργίου»
  Τα λόγια αυτά ανήκουν στον υποψήφιο δήμαρχο Πεντέλης, Λευτέρη Κουντουλάκο, με το συνδυασμό «Μπροστά Μαζί», ο οποίος μας εξηγεί ποια είναι τα προβλήματα της Πεντέλης και μιλά συγκεκριμένα για τα εγκληματικά λάθη και τις παραλήψεις της δημαρχίας Στεργίου.
  Ποια είναι τα μεγαλύτερα προβλήματα της Πεντέλης;
  Η ασφάλεια είναι το νούμερο ένα πρόβλημα στην περιοχή μας. Μετά από 60 χρόνια συνεχούς λειτουργίας ο κ. Στεργίου με τον προσωπικό του φίλο – όπως μας έλεγε – κ. Τόσκα έκλεισαν το αστυνομικό τμήμα Πεντέλης. Η εγκληματικότητα, οι κλοπές και οι ληστείες είναι σχεδόν καθημερινό φαινόμενο. Και έχουμε ένα δήμαρχο που μένει απαθής, δεν κάνει τίποτα. Εμείς, ως παράταξη, προτείναμε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για τον προϋπολογισμό του 2019 την εφαρμογή δημοτικού προγράμματος για την ασφάλεια. Προτείναμε ο δήμος να λειτουργήσει τρία ιδιωτικά περιπολικά αυτοκίνητα (ένα για κάθε δημοτική ενότητα) που θα περιπολούν κάθε βράδυ, 365 ημέρες τον χρόνο κατά τις ώρες 22.00 ως 06.00. Μάλιστα, φέραμε στο δημοτικό συμβούλιο την πρόταση κοστολογημένη, έτοιμη. Δυστυχώς, δεν εισακουστήκαμε. Εμένα προσωπικά δεν με πείραζε να υιοθετούσε ο δήμαρχος την πρόταση, να την εφαρμόζαμε ως δήμος – όπως κάνουν και άλλοι όμοροι δήμοι – και ας πιστωνόταν και το αποτέλεσμα, δεν με απασχολεί. Πρέπει να καταλάβουμε πως ό,τι είναι θετικό πρέπει να στηρίζεται απ’ όλους, δίχως πολιτικές σκοπιμότητες, όλοι για την ίδια πόλη παλεύουμε.

  Ποια είναι τα πρώτα πέντε πράγματα που θα κάνετε από τηνστιγμή που εκλεγείτε;
  Πρώτον, άμεσα θα προωθήσουμε το δημοτικό πρόγραμμα «Ασφαλής Πόλη», όπως περιγράφεται και στο πρόγραμμά μας.
  Δεύτερον, θέλουμε άμεσα να αλλάξουμε τη νοοτροπία λειτουργίας του δήμου, αλλά και τη σχέση δήμου και δημότη. Η εποχή του «ενός ανδρός αρχή» έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Θέλουμε έναν δήμο συμμετοχικό, που να ακούγεται η φωνή του πολίτη, θέλουμε ενεργούς πολίτες γιατί μόνο όλοι μαζί μπορούμε να πάμε μπροστά.
  Τρίτον, πρέπει να δώσουμε έμφαση στις δημοτικές υπηρεσίες, στις υπηρεσίες που παρέχει ο δήμος στους πολίτες. Αν κοιτάξουμε γύρω μας, στους όμορους δήμους, θα δούμε ότι έχουν κάνει πολλά βήματα μπροστά, τη στιγμή που εμείς αναζητούμε ακόμα τα αυτονόητα. Οι δημοτικές υπηρεσίες που παρέχει ή μάλλον δεν παρέχει ο δήμος Πεντέλης σήμερα, είναι σαφώς κατώτερες των προσδοκιών και των αναγκών των κατοίκων. Συντηρούμε ένα απαρχαιωμένο και ρουσφετολογικό σύστημα ικανοποίησης αιτημάτων των κατοίκων, που πρώτα απ’ όλους προσβάλει τους ίδιους τους πολίτες. Η δική μας πρόταση βασίζεται στη λειτουργία δομημένων και εργατικών δημοτικών υπηρεσιών με στόχο την εξυπηρέτηση του πολίτη. Με σεβασμό στον πολίτη, με σεβασμό στα δικαιώματα αλλά και τις υποχρεώσεις πολιτών και δήμου.
  Τέταρτον, καθαριότητα και ευταξία. Δεν είναι δυνατόν να μιλάμε για προστασία περιβάλλοντος, και με ευθύνη του δήμου το Πεντελικό να είναι γεμάτο χωματερές. Δεν είναι δυνατόν στο δήμο Πεντέλης να μην έχουμε δημοτικά προγράμματα ανακύκλωσης ή να μην λειτουργούμε πρόγραμμα οικιακής κομποστοποίησης με τόσο πράσινο και ιδιωτικούς κήπους. Προτείνουμε στο πρόγραμμά μας έξι διαφορετικά δημοτικά προγράμματα ανακύκλωσης. Οι πολίτες μας σε αυτό τον τομέα είναι πιο μπροστά από τον δήμο, αντιλαμβάνονται περισσότερα, ξέρουν περισσότερα. Είναι καιρός ο δήμος Πεντέλης να ανταποκριθεί στα θέλω των πολιτών και εμείς είμαστε αποφασισμένοι να το κάνουμε πράξη.
  Πέμπτον και πιο σημαντικό: Διαφάνεια. Χρηστή διοίκηση. Βάζουμε τέλος στις μυστικές αποφάσεις, στις συμφωνίες κάτω από το τραπέζι, στην κακοδιαχείριση. Δεν μπορεί ο δήμος Πεντέλης να διασύρεται για λόγους κακοδιοίκησης στον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης και στην Εισαγγελία – είναι γνωστή η απόφαση για την κακοδιαχείριση όσον αφορά στο ΤΑΠ και τον καταλογισμό που επιβλήθηκε στον κ. Στεργίου για τη ζημία που επέφερε στον δήμο.
  Η Πεντέλη είναι έτοιμη φέτος για την αντιπυρική περίοδο;
  Ένα χρόνο μετά το Μάτι δυστυχώς στο δήμο Πεντέλης δεν έχει αλλάξει τίποτα. Το κλιμάκιο της πολιτικής προστασίας του δήμου μας φθίνει κάθε χρόνο. Και δυστυχώς δεν φαίνεται να μαθαίνουμε από τα λάθη μας. Έχουμε τον κ. Στεργίου να εμφανίζεται ως ειδήμων, ως στρατηγός, όμως παρά τα σχέδια και τα μεγάλα λόγια, πέρσι στο σημείο που ξεκίνησε η φωτιά δεν υπήρχε όχημα του δήμου, παρά το γεγονός ότι κάτι τέτοιο προβλεπόταν στον σχεδιασμό. Και αναλώθηκε ο κ. Στεργίου σε θεωρητικές συζητήσεις και εικασίες για την πυρκαγιά, αποδίδοντας μάλιστα τα εύσημα στην κ. Δούρου και τον κ. Τόσκα για την άμεση επέμβασή τους! Αυτά βέβαια, πριν αποκαλυφθεί η εκατόμβη των νεκρών συνανθρώπων μας. Εύχομαι φέτος να μην επαναληφθούν οι ελλείψεις και τα λάθη.

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

  Πρόσφατα Άρθρα

  Ο “δωδεκάλογος” των αλλαγών του νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας

  Μια σειρά αλλαγών σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης επιφέρει το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, με τίτλο «Αναβάθμιση του Σχολείου και άλλες διατάξεις» το...

  Τα Ευρωπαϊκά κονδύλια για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού θα ξεψαχνίσει το Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο

  Δεν είναι μόνον το ελληνικό Ελεγκτικό Συνέδριο που αξιολογεί τις δαπάνες του κρατικού προϋπολογισμού που αφορούν στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού. Αντίστοιχη έρευνα...

  Καιρός: Βροχές και διαστήματα ηλιοφάνειας

  Άστατος θα είναι και σήμερα, Παρασκευή 29 Μαΐου, ο καιρός με τοπικές βροχές, καταιγίδες και διαστήματα ηλιοφάνειας. Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ,...

  Μαραθώνιος Βοστώνης: Αναβάλλεται οριστικά για πρώτη φορά φέτος μετά από 124 χρόνια

  Ο Μαραθώνιος της Βοστώνης, αρχικά προγραμματισμένος για να διεξαγόταν τον περασμένο Απρίλιο και στη συνέχεια αναβλήθηκε μέχρι τον Σεπτέμβριο, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού,...

  Εντυπωσιακά βίντεο: Οι καταιγίδες των τελευταίων ωρών από την Πεντέλη και το διάστημα

  Με δύο εντυπωσιακά βίντεο έχουν καταγραφεί οι καταιγίδες των τελευταίων ωρών. Η αστάθεια του τελευταίου τριημέρου καταγράφηκε από το μετεωρολογικό δορυφόρο Meteosat-11, καθώς και το...