21:39 Κυριακή 7 Αυγούστου 2022
eReportaz

Live:

Li-Meng Yan: Ο κορωνοϊός κατασκευάστηκε σε εργαστήριο της Wuhan

Li-Meng Yan: Ο κορωνοϊός κατασκευάστηκε σε εργαστήριο της Wuhan

Το Twitter αναστέλλει τον λογαριασμό Κινέζας ιολόγου που ισχυρίζεται ότι κορωνοϊός δημιουργήθηκε σε εργαστήριο

H Li-Meng Yan μαζί με μία ομάδα 3 επίσης ιολόγων ερευνητών δημοσίευσαν πριν λίγες μέρες ένα προσχέδιο μιας μελέτης με τίτλο “Ασυνήθιστα χαρακτηριστικά του γονιδιώματος SARS-CoV-2 που αναφέρει πως ο ιός υπέστη εξελιγμένη εργαστηριακή τροποποίηση παρά τη φυσική του εξέλιξη και τον καθορισμό της πιθανής συνθετικής διαδρομής του.”

Η εναλλακτική θεωρία που υποστηρίζουν είναι ότι ο ιός SARS-COV-2 μπορεί να προήλθε από ένα ερευνητικό εργαστήριο, ωστόσο, αυτή η άποψη λογοκρίνεται αυστηρά σε επιστημονικά περιοδικά. Όμως, μέχρι τώρα η αντίδραση της επιστημονικής κοινότητας υποδηλώνει ότι η θεωρία αυτή είναι μια ακραία άποψη.

«Αυτή η συγκεκριμένη συνωμοσία γύρω από τη σκόπιμη απελευθέρωση του ιού από ένα εργαστήριο έχει ήδη αμφισβητηθεί αρκετές φορές. Τελικά, θα μπορούσε να είναι επιβλαβές για τη δημόσια υγεία εάν υιοθετηθεί άκριτα χωρίς να δούμε τα ευρύτερα στοιχεία. Εάν οι άνθρωποι πιστεύουν στη συνέχεια στις θεωρίες συνωμοσίας, αυτό πιθανότατα θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στις προσπάθειες να κρατήσουμε τις μολύνσεις από COVID-19 σε χαμηλά επίπεδα και, συνεπώς, θα υπάρξουν περισσότεροι θάνατοι και μολύνσεις από ό,τι χρειάζεται, “δήλωσε ο Michael Head, ανώτερος ερευνητής στο Πανεπιστήμιο του Σαουθάμπτον, σε δήλωση προς το Science Media Center.

Όταν η Li-Meng Yan ρώτησε γιατί ο λογαριασμός της στο Twitter τέθηκε σε αναστολή και ποιους κανόνες παραβίασε, ένας εκπρόσωπος του Twitter απάντησε ότι το Twitter δεν κάνει ουδέν σχόλιο.

Η Li-Meng Yan εμφανίστηκε για πρώτη φορά ως υποστηρικτής αυτής της θεωρίας τον Ιούλιο, λέγοντας σε συνέντευξή της στην Fox News πως πιστεύει ότι η κινεζική κυβέρνηση γνώριζε πολύ καλά αρκετό καιρό πριν την ύπαρξη και επικινδυνότητα του COVID-19 και αγνόησε την έρευνα που είχε γίνει και η οποία θα μπορούσε να σώσει ζωές. Επίσης δήλωσε πως: “Έχω στοιχεία για να δείξω γιατί μπορούν να το κάνουν, τι έχουν κάνει, πώς [το έκαναν].

“Ο επιστημονικός κόσμος σιωπά επίσης … συνεργάζεται με το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα, δεν θέλουν οι άνθρωποι να γνωρίζουν την αλήθεια του”.

“Δεν έχουμε ακούσει ποτέ για αυτό το άτομο”, δήλωσε η κινεζική πρεσβεία στην Fox News σε ηλεκτρονική της δήλωση. “Η κινεζική κυβέρνηση αντέδρασε γρήγορα και αποτελεσματικά στο COVID-19 από την εμφάνισή του. Όλες οι προσπάθειές της έχουν τεκμηριωθεί σαφώς στη Λευκή Βίβλο” Fighting COVID-19: China in Action “με πλήρη διαφάνεια. Τα γεγονότα τα λένε όλα.” Η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας, την οποία εμπλέκει η Yan στους ισχυρισμούς της, αρνείται επίσης οποιαδήποτε αδικοπραξία και το FBI δήλωσε στην Fox News ότι δεν μπορούσε ούτε να επιβεβαιώσει ούτε να αρνηθεί τους ισχυρισμούς της Yan.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

         

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας