20:44 Τετάρτη 22 Μαΐου 2024
eReportaz

Live:

Λιγνάδης: Οι δυο μηνύσεις και οι τέσσερις καταθέσεις που τον "καίνε"

Λιγνάδης: Οι δυο μηνύσεις και οι τέσσερις καταθέσεις που τον "καίνε"

Ο Δημήτρης Λιγνάδης και οι βιασμοί! Δυο μηνύσεις, η πρώτη από τον Βασίλη Κ. και η δεύτερη από έναν 25χρονο άνδρα ο οποίος ισχυρίζεται ότι βιάστηκε σε ηλικία 14 ετών, αλλά και τέσσερις, συνολικά, μαρτυρικές καταθέσεις περιέχονται στη δικογραφία για τον Δημήτρη Λιγνάδη ο οποίος αναμένεται να απολογηθεί (το πιθανότερο) την Πέμπτη κατηγορούμενος για το κακούργημα του βιασμού κατά συρροή.

του ΠΕΤΡΟΥ ΚΟΥΣΟΥΛΟΥ

Όπως προκύπτει από την δημοσιογραφική έρευνα του eReportaz και του dikastikoreportaz.gr εκτός από τις δυο μηνύσεις, στα χέρια της 19ης τακτικής ανακρίτριας βρίσκονται και τέσσερις, ιδιαίτερα σημαντικές καταθέσεις, οι οποίες έχουν δοθεί από πρόσωπα τα οποία είτε έπεσαν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης από τον Λιγνάδη, είτε συνεισέφεραν ιδιαίτερα σημαντικά στοιχεία σε ότι αφορά τον τρόπο που προσέγγιζε και στη συνέχεια “εξουσίαζε” νοητικά και σωματικά τα φερόμενα ως θύματά του.

Οι τέσσερις μαρτυρίες 

Η πρώτη συγκλονιστική μαρτυρία είναι της 40χρονης Γ.Κ., πρώην περιστασιακής συντρόφου του κατηγορούμενου ηθοποιού και σκηνοθέτη την οποία αποκάλυψε το dikastikoreportaz.gr. H μάρτυρας-κλειδί κατέθεσε για ανήλικα αγόρια τα οποία μπαινοέβγαιναν στο σπίτι του ηθοποιού, αναφέροντας, μεταξύ αλλων ότι ένα νεαρό αγόρι ηλικίας 16-17 ετών είχε αποπειραθεί να αυτοκτονήσει με χάπια! 

Η συγκεκριμένη μάρτυρας προτάθηκε με υπόμνημα που κατέθεσε στην εισαγγελία στις 19 Φεβρουαρίου ο Βασίλης Κ. και εξετάστηκε την ίδια ημέρα.

Την ίδια ημέρα κατέθεσε και ο έτερος μάρτυρας που υποδείχτηκε από τον Βασίλη Κ., ένας 48χρονος σήμερα μουσικοσυνθέτης ο οποίος, όπως είπε, είχε γνωρίσει τον Λιγνάδη το 1993 στο Εθνικό Θέατρο όταν δούλεψε πρώτη φορά ως ηθοποιός. Ο εν λόγω κατέθεσε ότι το 1999-2000 διαπίστωσε ότι ο Λιγνάδης διατηρούσε εξωσχολικές σχέσεις με τα ανήλικα παιδιά του Αρσακείου που δίδασκε! Επίσης, υποστήριξε, ότι κατά τη διάρκεια των προβών διαπίστωσε ότι ο κατηγορούμενος ηθοποιός συνόδευε νεαρά παιδιά προφανώς ανήλικα τα οποία κάθονταν και τον περίμεναν. Μάλιστα αναφέρθηκε και στο περιστατικό με το μαχαίρωμα το 2002 επισημαίνοντας ότι όλοι έλεγαν μεταξύ τους ότι πολύ πιθανόν να είχε τραυματισθεί από “αγανακτισμένο πατέρα ανήλικου παιδιού με το οποίο είχε σχέση”. Επίσης ο συγκεκριμένος μουσικοσυνθέτης κατέθεσε ότι το 2006 είχε μάθει ότι ο Λιγνάδης διατηρούσε ερωτική σχέση με έναν ανήλικο ηλικίας 15-16 ετών.

Στους εισαγγελείς κατέθεσε και ένας 24χρονος άνδρας ο οποίος υποστήριξε ότι έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από τον Λιγνάδη το 2015 όταν ήταν 17 ετών. Όπως χαρακτηριστικά κατέθεσε γνώρισε τον ηθοποιό το 2014 σε ένα μπαρ, ενώ τον Άυγουστο του 2015 κακοποιήθηκε σεξουαλικά σε ξενοδοχείο της Επιδαύρου όπου είχε πάει για να παρακολουθήσει θεατρική παράσταση.

Στον εισαγγελέα κατέθεσε και ο 28χρονος Ι.Σ. ο οποίος χαρακτήρισε ως “αληθινή” την μήνυση του 25χρονου ο οποίος υποστηρίζει ότι ο Λιγνάδης τον βίασε αφού πρώτα τον νάρκωσε! Ο συγκεκριμένος μάρτυρας υποστήριξε ότι μαζί με τον μηνυτή είχαν πάει στο σπίτι του Λιγνάδη (σε ηλικία 14-15 ετών) όπου ο ηθοποιός τους παρότρυνε να καταναλώσουν αλκοόλ, τους πρότεινε να καπνίσουν χασίς αλλά και να συνευρεθούν ερωτικά. Όπως είπε η παρέα αρνήθηκε και αποχώρησε!

 

 

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

    

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας