4:56 Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2021
eReportaz

Live:

Lockdown: Το νέο ωράριο λειτουργίας για σούπερ μάρκετ, καταστήματα τροφίμων, φαρμακεία και βενζινάδικα

Lockdown: Το νέο ωράριο λειτουργίας  για  σούπερ μάρκετ, καταστήματα τροφίμων, φαρμακεία και βενζινάδικα

Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς. Συγκεκριμένα, τα σούπερ μάρκετ ανοίγουν από τις 07:00 και κλείνουν στις 20:30 τόσο το Σάββατο όσο και τις καθημερινές. Το νέο ωράριο λειτουργίας για τα σούπερ μάρκετ ισχύει σε όλη τη χώρα, δηλαδή και για τις περιοχές που είναι στο «κόκκινο» και στο «βαθύ κόκκινο», η απαγόρευση κυκλοφορίας θα αρχίζει πλέον από τις 21:00 το βράδυ.

Το νέο ωράριο δεν ισχύει μόνο για τα σούπερ μάρκετ αλλά και για τα καταστήματα τροφίμων γενικότερα, για τα φαρμακεία και για τα βενζινάδικα, τα οποία κλείνουν, δηλαδή, επίσης στις 20:30.

Με sms στο 13033 η μετακίνηση στα σούπερ μάρκετ

Η μετακίνηση στα σούπερ μάρκετ θα συνεχίσει να γίνεται με αποστολή SMS με κωδικό 2 στο 13033, ενώ απαγορεύεται η μετακίνηση από δήμο σε δήμο. Για να μεταβούν λοιπόν σε κάποιο σούπερ μάρκετ, οι καταναλωτές είναι υποχρεωμένοι είτε να στείλουν SMS στο 13033 με τον κωδικό 2 («Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης [σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ]») είτε να χρησιμοποιήσουν την αντίστοιχη βεβαίωση κίνησης είτε μια χειρόγραφη δήλωση.

Όπως αναφέρεται στις αναθεωρημένες οδηγίες στο forma.gov.gr για το SMS 2 στο 13033 η χρήση του προβλέπεται για:

Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους, μόνο εντός του οικείου δήμου ή έως δύο χιλιόμετρα μακριά από την κατοικία.

Σε κάθε περίπτωση το νέο ωράριο στα σούπερ μάρκετ προκύπτει από την αλλαγή στην απαγόρευση κυκλοφορίας που πλέον ξεκινάει στις 9 το βράδυ σε όλη την Ελλάδα. Καλό είναι να επικοινωνήσετε με τα καταστήματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 

Καιρός : Mε βροχές, καταιγίδες και χιόνια θα κυλίσει η σημερινή ημέρα

e-ΕΦΚΑ: Στην μάχη για την έκδοση των συντάξεων και 100 συνταξιούχοι – Πώς θα αμείβονται

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

-----------------------------------------------------------------------------------

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας