20:40 Δευτέρα 20 Μαΐου 2024
eReportaz

Live:

Μ. Γιαννάκος: Ο ΕΟΔΥ δεν διενεργεί προληπτικά τεστ κορωνοϊού σε προνοιακές δομές

Μ. Γιαννάκος: Ο ΕΟΔΥ δεν διενεργεί προληπτικά τεστ κορωνοϊού σε προνοιακές δομές

Στην καταγγελία ότι τα συνεργεία του ΕΟΔΥ δεν διενεργούν προληπτικά τεστ κορονοϊού σε προνοιακές δομές, διότι έχουν μετατραπεί σε εμβολιαστικά κέντρα, προέβη σήμερα, Δευτέρα, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων, Μιχάλης Γιαννάκος.

Σε ανακοίνωσή του ο κ. Γιαννάκος αναφέρεται στη νέα εστία κορωνοϊού που εντοπίστηκε σε οίκο ευγηρίας στο Μαρούσι,

«Άλλη μία προνοιακή μονάδα στο Μαρούσι εμφανίζει μαζικά πάνω από 50 κρούσματα περιθαλπόμενων και προσωπικού. Πολλοί περιθαλπόμενοι μεταφέρονται σε νοσοκομεία αναφοράς. Μάλιστα έγινε ο εμβολιασμός των εργαζόμενων και περιθαλπόμενων στην εν λόγω μονάδα αλλά ο ιός ήδη είχε εισχωρήσει στη μονάδα και είχαν προσβληθεί αρκετοί», σημειώνει ο κ. Γιαννάκος.
Τονίζει, δε, ότι «Έκαναν εμβόλιο ενώ ο ιός μπορεί να βρίσκονταν στο στάδιο της επώασης. Η μεγάλη διασπορά που παρατηρείται στις προνοιακές μονάδες και στοιχίζει ζωές περιθαλπόμενων προκύπτει από την μη τήρηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου».

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, υποστηρίζει ότι οι εργαζόμενοι και περιθαλπόμενοι θα έπρεπε να κάνουν τεστ κορωνοϊού μία φορά την εβδομάδα, δεδομένου ότι «το τεστ δεν συνταγογραφείται και δεν αποζημιώνεται από τον ΕΟΠΥΥ».

Κατά την άποψή του, «τα διαγνωστικά κέντρα βρήκαν παράθυρο για να ξεφεύγουν από τη διατίμηση. Κάνουν μοριακό τεστ ταχείας ανίχνευσης και χρεώνουν όσο θέλουν. Έχουμε τιμολόγια με χρέωση 110 ευρώ. Οι ιδιοκτήτες δεν αναλαμβάνουν το κόστος. Οι εργαζόμενοι είναι αδύνατον με τους μισθούς που λαμβάνουν. Ο ΕΟΔΥ είναι άφαντος που είχε δεσμευθεί για την διενέργεια τακτικών προληπτικών τεστ».

Καταλήγοντας, ο κ. Γιαννάκος αναφέρει ότι ο ΕΟΔΥ «δηλώνει τώρα αδυναμία να πραγματοποιεί προληπτικούς ελέγχους στις προνοιακές μονάδες γιατί πολλές Κινητές Ομάδες Υγείας μετατράπηκαν σε εμβολιαστικά κέντρα και εμβολιάζουν τους περιθαλπόμενους και εργαζόμενους των προνοιακών μονάδων. Είναι μείζον το ζήτημα, χάνονται άνθρωποι και η ανοσία αργεί».

  • Διαβάστε εδώ όλα τα νέα για τον φονικό ιό
  • Διαβάστε εδώ όλα τα ιατρικά νέα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 

Κορωνοϊός: 40 κρούσματα κορωνοϊού στο γηροκομείο «ΘΑΛΕΡΟΣ», στο Μαρούσι

Το Twitter είχε προειδοποιήσει για τον κορωνοϊό αρκετά πριν το ξέσπασμα της πανδημίας

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

    

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας