21:08 Δευτέρα 20 Μαΐου 2024
eReportaz

Live:

«Mail Gate»: Η ΝΔ στο μικροσκόπιο της Αρχής Προστασίας Δεδομένων – Ζητήθηκε να μην διαγραφούν δεδομένα

«Mail Gate»: Η ΝΔ στο μικροσκόπιο της Αρχής Προστασίας Δεδομένων – Ζητήθηκε να μην διαγραφούν δεδομένα

Ελέγχεται η ΝΔ -μετά το υπουργείο Εσωτερικών- και τα δεδομένα της για το σκάνδαλο διαρροής προσωπικών δεδομένων προς όφελος της ευρωβουλεύτριας Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου.

Στο μικροσκόπιο της Ανεξάρτητης Αρχής Προστασίας Δεδομένων μπήκε και η Νέα Δημοκρατία για το σκάνδαλο διαρροής προσωπικών δεδομένων εκλογέων του εξωτερικού προς όφελος της ευρωβουλεύτριας του κυβερνώντος κόμματος Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου, το λεγόμενο «Mail Gate».

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη 20 Μαρτίου κλιμάκιο της Ανεξάρτητης Επιτροπής είχε πραγματοποιήσει έρευνα στο υπουργείο Εσωτερικών. Τότε, η εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» προανήγγειλε ότι το ενδεχόμενο έρευνας και στην Πειραιώς είναι ισχυρό, καθώς η ΝΔ βρίσκεται υπό έρευνα λόγω της εμπλοκής του γραμματέα Αποδήμων του κόμματος, Νίκου Θεοδωρόπουλου.

«Στο μικροσκόπιο από την πρώτη στιγμή έχουν μπει όλα τα πιθανά πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση της διαρροής», αναφέρουν δικαστικές πηγές

Η Ανεξάρτητη Αρχή Προστασίας Δεδομένων χθες Παρασκευή 22 Μαρτίου, με επιστολή του επικεφαλής Κωνσταντίνου Μενουδάκου, ζήτησε από τα στελέχη της ΝΔ που εποπτεύουν τη Διεύθυνση Πληροφορικής να μην επιχειρήσουν να διαγράψουν κρίσιμα δεδομένα καταγραφής των πληροφοριακών συστημάτων της, καθώς η Ανεξάρτητη Αρχή ξεκίνησε σχετική έρευνα για το σκάνδαλο διαρροής προσωπικών δεδομένων.

Παράλληλα ζήτησε να απαντηθούν γραπτώς ερωτήσεις σχετικές με την κατοχή και διαχείριση βάσεων δεδομένων αποδήμων, υπό το πρίσμα του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων (GDPR), που παραβιάστηκε λόγω της διαρροής.

«Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά, καθώς οι έρευνες βρίσκονται σε αρχικό στάδιο και στο μικροσκόπιο από την πρώτη στιγμή έχουν μπει όλα τα πιθανά πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση της διαρροής e-mails από το υπουργείο Εσωτερικών, είτε ως φυσικοί είτε ως ηθικοί αυτουργοί» ανέφεραν δικαστικές πηγές στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» θέλοντας να καταδείξουν το εύρος και τη σοβαρότητα της υπόθεσης που, πέρα από τις όποιες ποινικές της διαστάσεις, έχει προκαλέσει έντονες πολιτικές αναταράξεις.

Φτάνουν τις 100 οι αγωγές για το σκάνδαλο Ασημακοπούλου

Σημειώνεται ότι οι αγωγές κατά του υπουργείου Εσωτερικών για τη διαρροή των προσωπικών δεδομένων τους πληθαίνουν μέρα με την ημέρα, ενώ η αντιπολίτευση βοά για νέο «γαλάζιο» σκάνδαλο και παράνομη παρέμβαση στις ευρωεκλογές.

Στο γραφείο του δικηγόρου Βασίλη Σωτηρόπουλου ετοιμάζονται 100 αγωγές για να σταλούν στο υπουργείο Εσωτερικών. Η ευρωβουλευτής Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου έχει λάβει δέκα εξώδικα από άτομα που πήραν email της, ενώ έχει γίνει και μία αγωγή εναντίον της.

Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA:


Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

     

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας