7:02 Δευτέρα 15 Αυγούστου 2022
eReportaz

Live:

Μακρόν: Απέκλεισε κυβέρνηση εθνικής ενότητας – Ζήτησε ευρύτερη συμμαχία

Μακρόν: Απέκλεισε κυβέρνηση εθνικής ενότητας – Ζήτησε ευρύτερη συμμαχία

Απέκλεισε το ενδεχόμενο κυβέρνησης εθνικής ενότητας, ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν και ζήτησε ευρύτερες προεδρικές συμμαχίες και συνεργασίες με συμβιβασμούς, στην πρώτη του δημόσια τοποθέτηση, μετά την πολιτική του ήττα στις εθνικές εκλογές.

Ο Εμανουέλ Μακρόν εξέφρασε την άποψη ότι «θα χρειαστεί να διευκρινιστεί τις επόμενες ημέρες το μερίδιο ευθύνης και συνεργασίας διαφορετικών κομμάτων της Εθνοσυνέλευσης με την προεδρική πλειοψηφία”. Στην ουσία είπε ότι θα αναζητήσει η κυβέρνησή του ευρύτερες συμμαχίες στη Βουλή για τα μέτρα που θα χρειαστεί περάσει και τα οποία περιέγραψε στη συνέχεια του διαγγέλματός του.

“Γαλλίδες και Γάλλοι,
Στις 24 Απριλίου μου ανανεώσατε την εμπιστοσύνη σας επανεκλέγοντάς με ως πρόεδρο της Δημοκρατίας. Θέλω τώρα να συγχαρώ τους βουλευτές που εκλέξατε με την ψήφο σας. Έχω κάποιες σκέψεις για τους βουλευτές που δεν επανεξελέγησαν. Κατ’ αρχάς δεν μπορώ να αγνοήσω την ισχυρή αποχή, που μας υποχρεώνει όλους να κάνουμε περισσότερα για να είναι πιο αναγνωρίσιμες οι συλλογικές μας δράσεις στις δημοκρατικές μας συναντήσεις. Ούτε μπορώ να αγνοήσω τα ρήγματα, τις βαθιές διαιρέσεις που διατρέχουν τη χώρα μας και αποτυπώνονται στη σύνθεση της νέας Βουλής», είπε ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας και συνέχισε:

“Οι περισσότεροι από τους πολιτικούς αρχηγούς που συνάντησα απέκλεισαν το ενδεχόμενο μιας κυβέρνησης εθνικής ενότητας, κάτι που άλλωστε και στα μάτια μου δεν δικαιολογείται. Πολλοί έχουν εκφράσει την επιθυμία τους να δράσουν σε σημαντικά ζητήματα, όπως η αγοραστική δύναμη ή η ασφάλεια. Θεωρώ λοιπόν ότι είναι δυνατό, αυτή τη κρίσιμη στιγμή που βιώνουμε, να βρούμε μια μεγαλύτερη και σαφέστερη πλειοψηφία για να δράσουμε… Ελπίζω λοιπόν, τις επόμενες εβδομάδες, ότι αυτή η πολιτική υπέρβαση θα συνεχιστεί με σαφήνεια και υπευθυνότητα”, είπε ο Εμανουέλ Μακρόν.

“Από το φετινό καλοκαίρι θα χρειαστεί να ληφθούν έκτακτα μέτρα, συμπεριλαμβανομένου νόμου για την αγοραστική δύναμη, έκτακτων μέτρων για την υγεία μας. Όλη αυτή η πρόοδος δεν μπορεί να χρηματοδοτηθεί ούτε με περισσότερους φόρους ούτε με περισσότερα χρέη. Η χώρα μας χρειάζεται φιλόδοξες μεταρρυθμίσεις”, είπε.

Διαβάστε επίσης

Γαλλία: Ο πρόεδρος Μακρόν θα απευθύνει διάγγελμα απόψε το βράδυ

Αυστηρό μήνυμα Μακρόν στην Άγκυρα: Ξεκαθαρίστε τη θέση σας στο ΝΑΤΟ

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

          

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας