23:32 Πέμπτη 23 Μαρτίου 2023
eReportaz

Live:

Mάνδρα: Ομολόγησε ο 14χρονος - «Τον πέρασα για αγριογούρουνο και τον σκότωσα κατά λάθος»

Mάνδρα: Ομολόγησε ο 14χρονος - «Τον πέρασα για αγριογούρουνο και τον σκότωσα κατά λάθος»

Ομολόγησε προφορικά ο 14χρονος ότι σκότωσε κατά λάθος τον 17χρονο αδερφό του στη Μάνδρα.

Τον 17χρονο εντόπισε νεκρό με μία σφαίρα ψηλά στον αυχένα ένας περαστικός βοσκός ο οποίος ειδοποίησε τις αρχές ενώ σύμφωνα με πληροφορίες δίπλα στο νεκρό παιδί υπήρχαν δυο φυσίγγια από κυνηγετική καραμπίνα.

Όλα έγιναν χθες το πρωί όταν ο 17χρονος και ο 14χρονος αδερφός του ξεκίνησαν από μία στάνη που διατηρεί η οικογένεια στην περιοχή για να βοσκήσουν τα πρόβατα σε διπλανό λόφο. Το μεσημέρι ο 14χρονος επέστρεψε στο σπίτι, ωστόσο ο 17χρονος αγνοούταν και λίγο μετά τις 5 η οικογένεια έμαθε τα τραγικά νέα.

«Τον πέρασα για αγριογούρουνο και τον σκότωσα κατά λάθος», με αυτές τις λέξεις ο 14χρονος, που ομολόγησε ότι πυροβόλησε τον 17χρονο αδερφό του στη Μάνδρα, προέταξε τη θέση ότι πίσω από την ενέργειά του δεν υπήρχε δόλος. Τόσο το παιδί όσο και ο πατέρας του προσήλθαν στη ΓΑΔΑ όπου επί ώρες κατέθεταν.

Ο 14χρονος υποστήριξε πως στόχευσε αγριογούρουνο και ότι σκοπός του δεν ήταν να πυροβολήσει τον αδερφό του. Το απόγευμα της Παρασκευής ομολόγησε ο έφηβος ότι σκότωσε κατά λάθος τον 17χρονο αδερφό του στη στάνη της οικογένειας στην Μάνδρα. Στη συνέχεια κατευθύνθηκε στο σημείο προκειμένου να υποδείξει πού πέταξε το όπλο

«Χαμόγελο του Παιδιού» για υπόθεση Μάνδρας: Είχαμε αναφορές για κακοποίηση 8 παιδιών στη Δυτ. Αττική

Όπως αναφέρει το Χαμόγελο του Παιδιού νωριτερα σήμερα, είχε δεχθεί αναφορές για σωματική κακοποίηση και παραμέληση από τους γονείς, τις οποίες είχε διαβιβάσει στην αρμόδια Εισαγγελία.

Αν είχαν κινηθεί σωστά όλες οι διαδικασίες, πιθανόν να είχε σωθεί η ζωή του 17χρονου που βρέθηκε νεκρός στη Μάνδρα Αττικής, επισημαίνει με ανακοίνωσή του το Χαμόγελο του Παιδιού. Όπως αναφέρει ο εθελοντικός οργανισμός, είχε δεχθεί αναφορές για σωματική κακοποίηση και παραμέληση από τους γονείς, τις οποίες είχε διαβιβάσει στην αρμόδια Εισαγγελία.

«Δυστυχώς για μία ακόμα φορά ερχόμαστε αντιμέτωποι με την τραγική κατάληξη ενός παιδιού, όπου αν είχαν κινηθεί σωστά όλες οι διαδικασίες πιθανόν να είχε σωθεί η ζωή του.

Το Χαμόγελο του Παιδιού» στην Εθνική Γραμμή για τα παιδιά SOS 1056 στις 28 Ιουνίου 2021 έλαβε ανώνυμη αναφορά βάσει των πληροφοριών που μας δόθηκαν 8 παιδιά, τα οποία διέμεναν στην περιοχή της Δυτικής Αττικής, υφίσταντο σωματική κακοποίηση από τον πατέρα και παραμέληση και από τους δύο γονείς τους.

Η αναφορά αυτή εστάλη αυθημερόν, 28 Ιουνίου 2021, από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στην αρμόδια Εισαγγελία προς διερεύνηση.

19 Απριλίου 2022 στην Εθνική Γραμμή για τα παιδιά SOS 1056 λάβαμε και πάλι ανώνυμη αναφορά για την ίδια οικογένεια, βάσει της οποίας μας ανέφεραν σωματική κακοποίηση και παραμέληση από τους γονείς τους καθώς και ότι τα ανήλικα παιδιά δεν πηγαίνουν σχολείο.

20 Απριλίου 2022 εστάλη από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και πάλι αναφορά στην αρμόδια Εισαγγελία με την ένδειξη του επείγοντος.

Για μία ακόμα φορά θα θέλαμε να ενημερώσουμε ότι:

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» λειτουργεί την Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056 η οποία:

● Λαμβάνει οποιαδήποτε αναφορά, επώνυμη ή ανώνυμη

● Είναι Διαθέσιμη πανελλαδικά, 24ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες τον χρόνο.

● Κάθε αναφορά, επώνυμη ή ανώνυμη, λαμβάνεται στη Γραμμή 1056 αποκλειστικά από εξειδικευμένους Κοινωνικούς Λειτουργούς και Ψυχολόγους, οι οποίοι παρέχουν δωρεάν και με σεβασμό στο απόρρητο την απαραίτητη ψυχοσυναισθηματική υποστήριξη σε κάθε παιδί και ενήλικα που αναζητά διέξοδο και βοήθεια.

● Κάθε αναφορά αξιολογείται από εξειδικευμένη ομάδα, δεν είναι υπόθεση ενός.

● Εφόσον κριθεί ότι η πληροφορία που λαμβάνεται είναι βάσιμη, ή μπορεί να είναι βάσιμη, διαβιβάζεται στον
αρμόδιο Εισαγγελέα της περιοχής που έχουμε λάβει την αναφορά.

● Ο Εισαγγελέας είναι αυτός ο οποίος δίνει εντολή στην Κοινωνική Υπηρεσία της περιοχής του Δήμου και στην Αστυνομία για να προχωρήσει σε διερεύνηση της υπόθεσης».

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

      

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας