18:25 Πέμπτη 8 Ιουνίου 2023
eReportaz

Live:

Μαργαρίτης Σχοινάς: Οι θρησκευτικές μας παραδόσεις πρέπει να θεωρηθούν μέρος της πολιτιστικής μας ζωής

Μαργαρίτης Σχοινάς: Οι θρησκευτικές μας παραδόσεις πρέπει να θεωρηθούν μέρος της πολιτιστικής μας ζωής

Αύριο, Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου, κατόπιν αιτήματος της Προέδρου της Επιτροπής Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, ο Αντιπρόεδρος για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής Μαργαρίτης Σχοινάς, έχει συγκαλέσει έκτακτη συνάντηση υψηλού επιπέδου με ηγέτες μεγάλων ευρωπαϊκών θρησκειών και οργανώσεων. Στόχος της συνάντησης είναι να επιβεβαιώσει τη δέσμευση της Επιτροπής στον διάλογο με τις εκκλησίες και τις θρησκευτικές οργανώσεις και τον σημαντικό ρόλο τους στο ευρωπαϊκό εγχείρημα.

Ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν ανέφερε ότι «ο σεβασμός για όλες τις θρησκείες και τις πεποιθήσεις είναι βασική αξία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι κοινές μας αξίες και η ταυτότητα θα πρέπει να βασίζονται στην αναγνώριση διαφορετικών ταυτοτήτων και της ποικιλομορφίας, συμπεριλαμβανομένων των θρησκευτικών, που αποτελούν την Ένωσή μας».

Ο ίδιος προσέθεσε ότι «οι θρησκευτικές παραδόσεις μπορούν και πρέπει να θεωρηθούν μέρος της πολιτιστικής μας ζωής. Οι θρησκευτικές γιορτές είναι στιγμές μοιράσματος και ανοίγματος προς τους άλλους και πρέπει να θεωρηθούν ως μια στιγμή όπου μπορούν να έρθουν κοντά διαφορετικοί άνθρωποι της πίστης – καθώς και άνθρωποι που δεν σχετίζονται».

Στη συνάντηση θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι από επτά μεγάλες ευρωπαϊκές κοινότητες: Καθολικοί, Προτεστάντες, Ορθόδοξοι, Μουσουλμάνοι, Εβραίοι, Ινδουιστές και Βουδιστές. Η συνάντηση γίνεται διαδικτυακά και στο πλαίσιο του διαλόγου του άρθρου 17, ο οποίος χρησιμεύει ως πλατφόρμα διαλόγου με εκκλησίες, θρησκευτικές ενώσεις ή κοινότητες, φιλοσοφικές και μη ομολογιακές οργανώσεις σχετικά με τις πολιτικές της ΕΕ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δημήτρης Αβραμόπουλος: Ο λαϊκισμός παραμονεύει στη γωνία

Θ. Πλεύρης: Κατέθεσε αναφορά αξιόποινων πράξεων στον Άρειο Πάγο κατά του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

                 

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας